Jump to content

[ΕΚΘΕΣΗ] ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ


KonstantinosMD

Recommended Posts

αν και έχει ήδη αναφερθεί στο θέμα με τις εκθέσεις, ας του ανοίξουμε ένα δικό του topic για να πούμε και δύο λογάκια....

Έκθεση κειμηλίων του Τιτανικού στο Ζάππειο

74815_1.jpg

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 8 Οκτωβρίου ως τις 15 Ιανουαρίου, ο εκθεσιακός χώρος του Ζαππείου Μεγάρου φιλοξενεί πάνω από 300 αυθεντικά αντικείμενα που βρέθηκαν στο ναυάγιο του Τιτανικού, συμπεριλαμβανομένου και του μοναδικού μέρους της ατράκτου που έχει ανασυρθεί από το βυθό του Ατλαντικού, το βάρος του οποίου ξεπερνά τον 1,5 τόνο. Η "Έκθεση Κειμηλίων: Τιτανικός" έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 22 πόλεις παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και η Σαγκάη, τώρα στην Αθήνα.

Η "Έκθεση Κειμηλίων: Τιτανικός", που κατέχει την θέση της μεγαλύτερης σε επισκεψιμότητα έκθεσης στην ιστορία, αποτελεί την πολυτελέστερη και κατασκευαστικά δαπανηρή έκθεση ευρημάτων στον κόσμο! Με την πολύτιμη συνεργασία του Ναυτικού Μουσείου, δημουργήθηκε στο χώρο της έκθεσης, ειδικό τμήμα 60τμ, αφιερωμένο σε ένα ναυάγιο που σημάδεψε την πολεμική ιστορία του τόπου μας. Πρόκειται για τη φρεγάτα Έλλη, που βυθίστηκε έξω από το λιμάνι της Τήνου, στις 15 Αυγούστου 1940, έπειτα από επίθεση με τορπίλες που δέχτηκε από το ιταλικό υποβρύχιο "DELFINO".

Ειδική μνεία γίνεται για πρώτη φορά και στους Έλληνες επιβάτες, που χάθηκαν στο ναυάγιο του Τιτανικού, με έκθεση προσωπικών τους αντικειμένων αλλά και παρουσίαση των ατομικών ιστοριών τους, που οδήγησαν τελικά, στην μοιραία επιβίβασή τους στο Τιτανικό. Η έκθεση αφιερώνει επίσης μέρος της στο "Βρετανικό", γνωστό αλλιώς και ως ο αδερφός του "Τιτανικού". Ο "Βρετανικός", το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο παγκοσμίως, βυθίσθηκε την 21η Νοεμβρίου 1916 έξω από το λιμάνι της Κέας.

Άλλο ένα Ελληνικό ναυάγιο κειμήλια του οποίου η έκθεση έχει την τιμή να φιλοξενήσει, είναι αυτό του «Χειμάρρα». Του πιο πολύνεκρου ναυαγίου, μετά το 1940, στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο, που έγινε στις 20 Ιανουαρίου 1947, στον Ευβοϊκό κόλπο. Το ναυάγιο αυτό έχει μείνει γνωστό στην ιστορία και ως "Ο Ελληνικός Τιτανικός".

Το κόστος ανέλκυσης των αντικειμένων που βρέθηκαν στο ναυάγιο, ανήλθε στα 40.000.000 δολάρια! Για το στήσιμο της έκθεσης χρειάστηκαν πάνω από 1.600 ώρες εργασίας! Διεθνώς το σύνολο των επισκεπτών της έκθεσης υπερβαίνει τα 16.000.000. Περισσότεροι από 750.000 άνθρωποι αναμένεται να επισκεφτούν την έκθεση στην Αθήνα.

Μέχρι 15/1. Δευτ.-Σάβ. 10 π.μ.-10 μ.μ. Κυρ. 12-7 μ.μ. Εισιτ. € 10, άνω των 65 ετών € 7, παιδ., φοιτ. € 8. Αγορά εισιτηρίων: Φυσικά απο τα ταμεία της έκθεσης αλλά και : Το παρκιγνκ είναι εύκολο και άνετο μέσα στον χώρο του Ζαππείου. Αφήνετε το αυτοκινητάκι σας στην εισοδο και το τακτοποιεί παρκαδόρος με κόστος ό,τι έχετε ευχαρίστηση.

Τηλ. επικοινωνίας -κρατήσεων: 211 9559 900. Kρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά και στο ticketshop (8011005000) ενώ οline εξασφάλιση εισιτηρίων γίνεται στο www. ticketshop.gr

Το παρκιγνκ είναι εύκολο και άνετο μέσα στον χώρο του Ζαππείου. Αφήνετε το αυτοκινητάκι σας στην εισοδο και το τακτοποιεί παρκαδόρος με κόστος ό,τι έχετε ευχαρίστηση.

Λίγα λόγια για την ίδια την έκθεση τώρα....

Εξαιρετικά καλοφτιαγμένη, μπορεί κάποιος εύκολα να καταλάβει γιατί είχε τόση επιτυχία....Τα αντικείμενα δεν είναι τόσα τόσα τόσα πολλά με αποτελέσμα η χρόνος που χρειάζεσαι για να την δεις όλη με προσοχή να είναι όσος πρέπει χωρίς να αρχίσεις να αναρωτιέσαι που είναι η έξοδος από τα μισά.

Είναι χωρισμένη σε "αίθουσες" που έχουν να κάνουν με τα διάφορα στάδια της ιστορίας του Τιτανικού..την κατασκευή, την ζωή επάνω, το ναυάγιο, μετά και με διαφορετική μουσική υπόκρουση κάθε φορά. Από μεγαλοπρεπή μουσική σε θλιβερή, όπως κύλισαν και τα γεγονότα. Πλούσιες αναφορές σε ανθρώπους κλειδιά της ιστορίας, φωτογραφίες τους και μια σειρά από προσωπικά αντικείμενα που βρέθηκαν.

Θα εντυπωσιαστείτε από τις αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος των καμπινών του πλοίου, των διαδρόμων του, της γέφυρας, θα διαβάσετε (οι περισσότεροι ήδη γνωρίζουμε αλλά εντάξει) και θα δείτε σε βίντεο πως και γιατί βούλιαξε το "αβύθιστο". Μια "κάπως μακάβρια" αλλά ανάλογα πώς θα το δει κανείς κίνηση...Στην είσοδο σας δίνουν ένα boarding pass, αντίγραφο του αυθεντικού με το όνομα κάποιου επιβάτη και κάποιες πληροφορίες για αυτόν..Στο τέλος της έκθεσης κοιτάτε αν θέλετε φυσικά, αν έζησε ή όχι.

Οι αναφορές στα άλλα ναυγάγια είναι "ευχάριστη" προσθήκη και ευτυχώς όχι μεγάλη γιατί τον Τιτανικό πάμε να δούμε στο τέλος τέλος.

Αξίζει κατά την ταπεινή μου γνώμη, ακόμη κι αν σκεφτεί κανείς το εισητήριο...€10 στην χειρότερη (χωρίς πάσο κτλ). Όμορφη, συγκινητική σε κάποια σημεία, νιώθεις ίσως ένα ρίγος σαν τα φαντάσματα του πλοίου να βρίσκονται εκεί και να παρακολουθούν διακριτικά πάντα, από απόσταση....

Το παγόβουνο δεν είναι φελιζόλ...είναι αληθινός πάγος.

Από την στιγμή ειδικά λοιπόν, που η πρόσβαση σε ώρα μη αιχμής είναι εύκολη, που το εισιτήριο είναι σε πολύ λογική τιμή και τα εκθέματα είναι ξεχωριστά να πάτε, να πάτε ξαναματαλέω.

Στο τέλος υπάρχει το κλασικό gift shop να δώσετε κι άλλα λεφτουδάκια αν θέλετε και μπορείτε.. το βιβλιαράκι τους είναι όμορφο κι έχει €15.

Αυτάαα!!!!! enjoy!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με μεγάλη χαρά αναφέρω πως έχω 4 VIP προσκλήσεις (διαφορετικά δεν θα πλήρωνα για να πάω να δω κουταλομαχαιροπίρουνα και φωτογραφίες). Τζουλ, θα έρθεις μαζί, ε;;; ;):D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.