Jump to content

inhealth.gr - ειδήσεις από το χώρο της υγείας


Recommended Posts

Το inhealth.grμπορεί να το γνωρίζετε μπορεί και όχι. Καταρχήν δεν έχει σχέση με το in.gr και το ΔΟΛ. Ξεκίνησε το 2000 από μια παρέα νέων γιατρών, μετά το πτυχίο και πριν το στρατό για την ακρίβεια, ως μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για θέματα υγείας. Αυτό που θέλαμε να προσφέρουμε ήταν μια επιλογή των πιο ενδιαφερόντων θεμάτων και συγγραφή μιας συνοπτικής περίληψης (για να μην χρειάζεται ο κόσμος να διαβάζει άρθρα 2-3 σελίδων). Πηγές μας διάφορες αξιόπιστες πηγές του ελληνικού και ξένου διαδικτύου. Πάγια τακτική μας να συμπεριλαμβάνουμε την πηγή και το link της πηγής, όπου ο επισκέπτης μπορεί να διαβάσει το πλήρες άρθρο. Επιπλέον το inhealth.gr έχει σχεδιαστεί, δηλαδή η βάση δεδομένων έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε το inhealth να αποτελέσει μια μίνι μηχανή αναζήτησης για θέματα υγείας, όπου ο επισκέπτης να μπορεί να βρει ελληνικές και ξένες διασυνδέσεις για όποιο θέμα τον ενδιαφέρει και μάλιστα με αξιολόγηση από τους συντάκτες του inhealth. Αυτό το κομμάτι δεν ανέβηκε ποτέ στον "αέρα" γιατί ποτέ δεν βρέθηκε ο χρόνος...

Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί 3313 ειδήσεις (πάντα σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση). Σήμερα υπάρχουν περίπου 1000 μέλη στο δωρεάν ενημερωτικό newsletter (αποστέλλεται όταν μπαίνουν νέες ειδήσεις και περιλαμβάνει όλο το κείμενο και το link). Κάθε μέρα έχουμε 250-300 μοναδικές επισκέψεις και περίπου 900 σελιδοπροβολές.

Σήμερα όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας το inhealth έχει να ανανεωθεί από το Μάιο λόγω αυξημένων υποχρεώσεων (βλ. ειδικότητα στο εξωτερικό...).

Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως υπάρχουν κάποιοι που θα θεωρούσαν καλό να ασχοληθούν με την εισαγωγή ειδήσεων ή και links. Δεν υπάρχει δυνατότητα για αμοιβή, μόνο η ηθική ικανοποίηση και πιθανώς η αναφορά στο βιογραφικό (;). Αρκεί να υπάρχει διάθεση και χρόνος. Αυτό κάναμε κι εμείς από το 2000 και το θεωρώ κρίμα το inhealth απλά να "κλείσει", γιαυτό και σκέφτηκα να γράψω το μήνυμα αυτό.

Φιλικά,

Φώτης Παπαδόπουλος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Is it necessary to be in Greece in order to offer services to inhealth.gr?

I live in Italy. If it's possible to be active from here, I would be interested in partecipating...

PS

In Greek certainly... I'm behind a no Greek fonts computer right now.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φυσικά και δεν χρειάζεται να είναι κανείς στην Ελλάδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ελεύθερος χρόνος και λίγο μεράκι για να ψάξει κανείς να βρει τις ενδιαφέρουσες ειδήσεις (στην κεντρική σελίδα υπάρχουν διάφορα links) και να φτιάξει μια περίληψη κατανοητή για το κοινό (που δεν έχει ιατρικές γνώσεις). Από κει και πέρα μπορείς να μου στέλνεις την περίληψη, την πηγή και το link και εγώ θα τις ανεβάζω online.

Φυσικά αν επιθυμείς (ή αν δεν σε πειράζει) μπορεί να αναφέρεται στο τέλος της είδησης "επιμέλεια είδησης... το όνομά σου".

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, που οφείλεται στους ίδιους λόγους για τους οποίους δεν προλαβαίνω πλέον να βάζω ειδήσεις ο ίδιος...

Φυσικά είμαστε ανοιχτοί σε οποιασδήποτε προτάσεις βελτίωσης του διαδικτυακού τόπου, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, αλλά και όσο αφορά το περιεχόμενο.

Φιλικά,

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.