Jump to content

Χωρίς Άδεια


Recommended Posts

Φιλοι καλησπερα και καλως σας βρηκα!

Η πονεμενη μου ιστορια ειναι η εξης:

Ειμαι νεο-πτυχιουχος ιατρικης απο Ιταλικο πανεπιστημιο.

Για την ακριβεια το πτυχιο μου γραφει Laurea Magistrale και λοιπα..

Απ' οτι εχω κατλαβει, με το νέο συστημα η Laurea Magistrale ειναι το αναλογο του μαστερ. Δεν ειμαι σιγουρη γι'αυτο ομως.

Ενω εχω πτυχιο, δεν εχω ακομα Αδεια εξασκησης επαγγελματος, διοτι το πρακτικο τριμηνο (tirocinio) αρχιζει τον επομενο Νοεμβριο και οι εξετασεις για την αδεια ( esame di stato) διεξαγονται τον Φλεβαρη , αν δεν κανω λαθος.

Απο τον Αυγουστο εως τον επομενο Νοεμβριο λεω να επιστρεψω στην Ελλαδα.

Ομως, στην Ελλάδα τί μπορω να κάνω , πού μπορω να εργαστώ χωρίς άδεια?

Μια αλλη σκεψη μου είναι να παω να δουλεψω καπου αλλου (Ευρωπη, Αυστραλια, Αμερικη, οπου να 'ναι τελος παντων!). Αλλά πού? Και ώς τί?

Οπως καταλαβατε, ειμαι απο εκείνους που βαρέθηκαν να ζητανε χρηματα απο γονεις και κηδεμόνες. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!

Και μια τελευταία ερώτηση:

Χωρις esame di stato, θα μπορούσα να κανω αιτηση για κάποιο διδακτορικο στην Ελλάδα?

Αυτοι ειναι οι προβληματισμοι μου φιλοι μου.

Αν κανας καλος ανθρωπος εχει καμια ιδέα ας την πει παρακαλω!

Ευχαριστω

Ερινύα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

απο τα λίγα που ξέρω μέχρι να σου απαντήσουν τα άλλα παιδιά, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στην ελλάδα(κ να πληρώνεσαι...). Απλά να παρακολουθείς σε διάφορες κλινικές, είναι κάτι το οποίο μπορείς να το κάνεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στην Ιταλία είναι τα γνωστά: AVIS για αίμα (πρέπει να έχεις κάνει το κόρσο), καμιά νυκτερινή σε ιδιωτική ή γηροκομείο (με ευθύνη άλλου όμως), καμιά αντικατάσταση οικογενειακού γιατρού (με γνωριμία όμως), βοηθός σε κάνα μικροβιολογικό ή οδοντίατρο (πάλι με γνωριμίες).

Στην Ελλάδα δεν ξέρω... έχω ακούσει για κέντρα αισθητικής...

ΥΓ

Συμπληρώνω και στις Πρώτες Βοήθεις, μα εκεί η κατάσταση είναι πολύ μπέρδεμα, λόγω των διαφόρων οργανώσεων (μπλέ, κόκκινος, πράσινος σταυρός κλπ).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...με πληρωμή...

Δίχως πληρωμή... Ελλάδα ή Ιταλία, είναι οι παρακολουθήσεις σε καμιά κλινική... για το καλό της μάθησης και της εμπειρίας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χωρίς άδεια ασκήσεως δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα έμμισθο. Στο κάτω κάτω ποιος θα σε εμπιστευτεί; Κάνε λίγο υπομονή να πάρεις την άδεια και μετά θα κάαααααααααθεσαι και με το νόμο... :P Πλάκα κάνω, μετά ένα αγροτικό μπορείς να το πας. Άντε κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο! Καλό μήνα παιδιά και καλές διακοπές για όποιον παέι! :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πρωτη φορά ακουω αυτο το διπλωμα, μα εκανες κανονικα τα 6 χρονια, απεκτησεσ το laurea specialistica συμφωνα με την ΕΕ και μετά εκανες και μεταπτυχιακο?γιατι αν απλα κανοντας τα 6 χρονια ιατρικής πηρες αυτο το διπλωμα τσεκαρέ το!!!!παντως ελλάδα πράγματι δεν μπορείς να κανεις τιποτα στον εργασιακό χώρο. Αυτό που μπορεις να κανεις ειναι ενα διδακτορικό αρκεί να δεχτούν να τους παρουσιάσεις αργότερα την αναγνώριση απο ΔΙΚΑΤΣΑ(η οπως λεγεται τωρα) για την οποία αν θυμάμαι καλά ζητάνε το esame di stato.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.