Jump to content

Microsoft: Νέες λειτουργίες στο Hotmail


Recommended Posts

Στις αρχές της εβδομάδας που μας πέρασε, η Microsoft παρουσίασε μια πιο ισχυρή έκδοση [η οποία ωστόσο είναι ακόμα στο στάδιο των δοκιμών] της online web mail υπηρεσίας της, Hotmail. Η νέα μορφή του Hotmail προσομοιάζει σε λειτουργία στα desktop προγράμματα της εταιρείας, όπως το Outlook και το Outlook Express, παρέχοντας επιλογές για προεπισκόπηση των εισερχομένων e-mails, χαρακτηριστικά anti-phising και δυνατότητες block/unblock συγκεκριμένων αποστολέων.

Το demo παρουσιάστηκε από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Yusuf Mehdi κατά τη διάρκεια του Microsoft Financial Analyst Meeting. Η νέα έκδοση του Hotmail έρχεται ως απάντηση της εταιρείας στο αναζωπυρωμένο μέτωπο διαμάχης στις υπηρεσίες web mail, όπου οι ανταγωνιστικές εταιρείες Google και Yahoo προσφέρουν ολοένα και περισσότερες λειτουργίες και μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο σε μια προσπάθεια να αυξήσουν το μερίδιό τους στη συγκεκριμένη αγορά.

Τα anti-phising χαρακτηριστικά του Hotmail προέκυψαν χάρη στη δουλειά που κάνει η Microsoft στην επερχόμενη έκδοση του Internet Explorer. Αν φθάσει ένα ύποπτο e-mail, η νέα έκδοση του Hotmail δεν εμφανίζει καν το μήνυμα – αντ' αυτού ενημερώνει το χρήστη πως πιθανώς πρόκειται για απάτη, και τον ρωτά αν θέλει να κάνει block το συγκεκριμένο αποστολέα.

Η Microsoft παρουσίασε παράλληλα και πιθανά νέα χαρακτηριστικά του MSN Messenger [δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα]. Σε αυτά περιλαμβάνονταν ένας κατάλογος διαμοιραζόμενων αρχείων, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε όλες τις επαφές ενός χρήστη του MSN Messenger, και ένας δείκτης που εμφανίζει την κατάσταση virus του PC ενός άλλου χρήστη [εφόσον και οι δύο είναι συνδρομητές στην υπηρεσία antivirus OneCare της Microsoft]. Τέλος, η Microsoft παρουσίασε ένα νέο χαρακτηριστικό στην MSN Toolbar που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσθέτουν widgets [όπως περίπου τα συναντάμε στο Konfabulator, στο Dashboard και στο Kapsules].

Πηγή: CNET News.com

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.