Jump to content

Windows Vista


Recommended Posts

Η πολυαναμενόμενη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft θα κυκλοφορήσει με το όνομα Windows Vista, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το Windows Vista, μέχρι σήμερα γνωστό με την κωδική ονομασία Longhorn, αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2006, έπειτα από πολλές καθυστερήσεις.

To επίσημο όνομα αποκαλύφθηκε την Πέμπτη ενώπιον 10.000 ατόμων σε συνέδριο πωλήσεων που πραγματοποίησε η Microsoft στην Ατλάντα, δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters ο Μπραντ Γκόλντμπεργκ, διευθυντής ανάπτυξης των Windows.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι η πρώτη δοκιμαστική έκδοση βήτα θα είναι διαθέσιμη σε προγραμματιστές από τις 3 Αυγούστου. Μια δεύτερη δοκιμαστική έκδοση που απευθύνεται στον καταναλωτή θα ακολουθήσει το 2006.

Η διαδικασία επιλογής του ονόματος διήρκεσε οκτώ μήνες, δήλωσε ο Γκόλντμπεργκ. Το νέο όνομα («προοπτική θέα» ή «ορίζοντας» στα ελληνικά) έχει στόχο «να επικοινωνήσει την ιδέα της διαύγειας».

To διαφημιστικό βίντεο που παρουσίασε η εταιρεία βασίζεται στο σλόγκαν «Clear, Confident, Connected; Bringing clarity to your world'» (Διαυγές, Σίγουρο, Δικτυωμένο· φέρνοντας σαφήνεια στον κόσμο σας).

Οι τρεις σχεδιαστικοί στόχοι που έχει θέσει η Microsoft με το Vista είναι η αυξημένη ασφάλεια, βελτιωμένο σύστημα οργάνωσης των πληροφοριών και απρόσκοπτη συνεργασία με εξωτερικές συσκευές.

Το Vista θα περιλαμβάνει τη νέα αρχιτεκτονική διαδικτυακών υπηρεσιών Indigo, καθώς και τη μηχανή γραφικών Avalon, η οποία θα προσφέρει χαρακτηριστικά όπως ημιδιαφανή παράθυρα και πιο ευκρινείς χαρακτήρες στην οθόνη.

Η νέα έκδοση των Windows, που θα κυκλοφορήσει τελικά πέντε χρόνια μετά τα Windows XP, ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2004.

Προκειμένου να επιτύχει το νέο στόχο για το δεύτερο μισό του 2006, η Microsoft αναγκάστηκε να αφαιρέσει από το λογισμικό ορισμένα χαρακτηριστικά, τα οποία θα διατεθούν αργότερα με πακέτα αναβάθμισης.

Το σημαντικό από τα χαρακτηριστικά αυτά είναι το σύστημα αρχείων WinFS, το οποίο θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο οργάνωσης των αρχείων και θα διευκολύνει για τους χρήστες την αναζήτηση δεδομένων.

news.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσίευσε το site ActiveWin.com την Πέμπτη, επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές μέσα από την εταιρεία, το επίσημο όνομα του νέου λειτουργικού της Microsoft, που ως τώρα ήταν γνωστό με τον κωδικό Longhorn, θα είναι Windows Vista. Το όνομα αυτό αναφέρθηκε ήδη σε εσωτερικό συνέδριο της Microsoft στην Ατλάντα, ενώ η επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα πάντα με το ActiveWin, αναμένεται κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.

Ξεκινώντας από αυτήν την πληροφορία, το site Bink ανακάλυψε ότι το domain name "windowsvista.us" έχει κατοχυρωθεί από τη Microsoft.

Σύμφωνα με το Microsoft Watch, η Beta 1 των Longhorn αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, ενώ η Beta 2 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2006. Στελέχη της Microsoft επιβεβαίωσαν την Πέμπτη ότι η τελική έκδοση είναι προγραμματισμένη για το δεύτερο εξάμηνο του 2006.

Πηγές

ActiveWin.com

Bink.nu

Microsoft Watch

BetaNews

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η επίσημη ανακοίνωση της MS μπορείτε να την δείτε (+ ένα βίντεο) εδώ: http://www.microsoft.com/presspass/press/2.../07-22LHMA.mspx

Η ανακοίνωση έγινε φυσικά στις 6πμ pacific time.Εμένα π΄ντως προσωπικά μου άρεσε καλύτερα το alpha όνομα από το εμπορικό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παραπέμπει και στο Buena Vista Social Club (άσχετο). Να δούμε τι καλό θα δούμε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάντως το Vista στα ιταλικά/ισπανικά σημαίνει view.Ίσως θέλεουν να το συνδιάσουν με την λέξη windows και να μας πούνε Windows view!?Αλλά προς τα που......μήπως στο Linux!!!?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

svista όμως σημαίνει επιπολαιότητα στα ιταλικά, οπότε windowsvista είναι λίγο αστείο :lol:

Αν και το longhorn ήταν από βουκολικό μέχρι σατανιστικό :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.