Jump to content

Δημοτικές οπτικές ίνες


Recommended Posts

Οι κάτοικοι της πόλης Lafayette, στη Λουϊζιάνα των ΗΠΑ, ψήφισαν πρόσφατα υπέρ [με ποσοστό 62%] ενός δημοτικού σχεδίου που στόχο έχει να επεκτείνει τη δημοτική επιχείρηση παροχής ευρυζωνικής πρόσβασης στις επιχειρήσεις και σε όλους τους κατοίκους της πόλης. Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών σε όλη την πόλη προκειμένου να προσφέρονται δωρεάν ή με πολύ χαμηλές χρεώσεις υπηρεσίες τηλεφωνίας και Internet. Στη λαϊκή βούληση αντιτίθενται οι ιδιωτικές εταιρείες τηλεφωνίας και Internet, που πιέζουν σε επίπεδο πολιτείας για τη θέσπιση νόμων που θα περιορίζουν τις δημοτικές αρχές στο να ανταγωνίζονται τον ιδιωτικό τομέα.

Η έγκριση του σχεδίου από τους κατοίκους της πόλης [που θα δανειστεί περί τα 125 εκ. δολάρια για να το υλοποιήσει] ανοίγει ένα δρόμο διεκδικήσεων και για τις πόλεις που θέλησαν να δημιουργήσουν ανάλογα δίκτυα αλλά τους απαγορεύτηκε ή τους επιβλήθηκαν περιορισμοί, κατόπιν ισχυρών πιέσεων από τις τοπικές εταιρείες τηλεφωνίας και Internet. Προς το παρόν, έχουν θεσπιστεί ανάλογοι νόμοι σε 14 πολιτείες. Οι ιδιωτικές εταιρείες κρίνουν ότι η είσοδος κυβερνητικών εταιρειών στην αγορά τους νοθεύει τον ανταγωνισμό και ότι κανείς δεν είναι καταλληλότερος από αυτές για την υποστήριξη δικτύων επικοινωνίας.

Προς το παρόν, εκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται σε δικαστικούς αγώνες και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να προωθηθούν οι θέσεις τους. Το ζήτημα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο αντιπαράθεσης, που δύο αντίθετα μεταξύ τους νομοσχέδια έχουν κατατεθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Το πρώτο δίνει το δικαίωμα στις δημοτικές αρχές να αναπτύσσουν και να λειτουργούν τα δικά τους δίκτυα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, ενώ το δεύτερο τους απαγορεύει να δραστηριοποιούνται σε αγορές όπου υπάρχουν ανταγωνιστές από τον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: News.Com

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.