Jump to content

G Festival


Pascal

Recommended Posts

emrockonemrockonemrockon emrockon emrockon emrockon emrockon emrockon emrockon emrockon emrockon emrockon emrockon emrockon Το καλοκαίρι του 2005 το Gagarin προσγειώνεται στο Ανοιχτό Θέατρο Φαλήρου (Beach Volley, Ολυμπιακά Ακίνητα) και τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο.

Ένα σύγχρονο πολιτιστικό πάρκο σε διαρκή λειτουργία, δίπλα στη θάλασσα, με συναυλίες, εκδηλώσεις, πάρτυ, sports events, κινηματογραφικές προβολές.Με παροχές υπηρεσιών που θα τιμούν και θα διευκολύνουν τον επισκέπτη, με υπηρεσίες θεατών αντάξιες των σημαντικότερων φεστιβάλ του κόσμου.

Ένα νέο μηνιαίο φεστιβάλ, μοναδικό για τα εως τώρα ελληνικά δεδομένα Και το όνομα του;

G FEST! G όπως Greece και Gagarin,

το… g point του φετινού μουσικού καλοκαιριού

Το G Festival είναι ένα νέο μοναδικό φεστιβαλικό γεγονός που μπαίνει δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας από το καλοκαίρι του 2005 και φιλοδοξεί να προσφέρει στο μουσικόφιλο κοινό της Ελλάδας, αλλά και των γειτονικών χωρών, μία νέα εμπειρία παρόμοια με τις επιτυχημένες εκδηλώσεις-φεστιβάλ των μεγάλων Ευρωπαϊκών χωρών (Glastonbury, Reading, the V Festivals, T in the Park, Roskilde, Leeds).

Έφτασε η στιγμή για την πραγματοποίηση ενός φρέσκου πολιτιστικού θεσμού σε νέες εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές - πάνω στις βάσεις του επαγγελματικού event management – κληρονομιά της επιτυχούς διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο G FEST έχουν οριστικοποιήσει τις εμφανίσεις τους, μέχρι στιγμής:

QUEENS OF THE STONE AGE + EAGLES OF DEATH METAL – 15/6 Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου rock’n’roll, το συγκρότημα που δημιουργήθηκε μέσα από τις στάχτες των θρυλικών Kyuss, συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τον alternative ήχο με το hard rock και το stoner. Οι Queens Of The Stone Age βρίσκονται στο απόγειο της μέχρι τώρα καριέρας τους, με το 4ο album τους “Lullabies To Paralyze” να αποσπά τις καλύτερες κριτικές και το κοινό τους να διευρύνεται συνεχώς. Μαζί τους, οι Eagles Of The Death Metal, ένα side-project του frontman των Q.O.T.S.A., Josh Homme, που, παρά το μάλλον παραπλανητικό όνομα, κλίνει ηχητικά προς το garage rock, με αρκετά στοιχεία από τους παλιούς καλούς Rolling Stones.

MEGADETH - 17/6 Ένα συγκρότημα / θρύλος για τους οπαδούς των απανταχού φίλων του σκληρού rock, οι Megadeth, δημιούργημα του Dave Mustaine, πρώην μέλους των Metallica, βρίσκονται στην κορυφή του heavy metal στερεώματος για παραπάνω από δύο δεκαετίες.Το τελευταίο τους album ,“The System Has Failed”, θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα της περασμένης χρονιάς, για το συγκεκριμένο χώρο.

KRAFTWERK - 18/6 Από τα σημαντικότερα σύνολα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής, οι Γερμανοί Kraftwerk έχουν βάλει τις βάσεις για οτιδήποτε σχετίζεται με την electro pop / electronica / electroclash / trance / house / ambient / experimental / kraut σκηνή. Η επιρροή τους είναι πολύ έντονη ακόμα και σε rock συγκροτήματα, ενώ το hip hop, στη γέννησή του, στηρίχτηκε κατά πολύ στη δουλειά τους. Το show τους είναι μοναδικό, τόσο από μουσικής, όσο και από οπτικής απόψεως. Ερχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι ένα απο τα συναυλιακά γεγονότα της δεκαετίας!

40 euro (ταμείο 45 euro)

SKATALITES 29/6 Οι Τζαμαικανοί Skatalites είναι η κορυφαία ska-reggae μπάντα όλων των εποχών. Οι συναυλίες τους καταλήγουν πάντοτε σ’ ένα ξέφρενο χορευτικό party, όπως αποδείχθηκε και στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, το Δεκέμβριο του 2004 στο Gagarin 205 Live Music Space, όταν έξω από το club βρισκόταν ισάριθμος κόσμος με αυτόν που ήταν μέσα!

TONINO CAROTONE - 29/6 Άλλος ένας καλλιτέχνης που αγαπά ιδιαίτερα το Ελληνικό κοινό, ο Βάσκος Tonino Carotone, κατορθώνει να συνδυάσει με μοναδικό τρόπο τις punk καταβολές του με στοιχεία από Ισπανική, Γαλλική, Ιταλική, ακόμα και Μεξικάνικη λαική μουσική. Τα τραγούδια του αποπνέουν κάτι το παλαιομοδίτικο και, ταυτόχρονα, άκρως διασκεδαστικό, ενώ οι συναυλίες του είναι μια αληθινή αποθέωση του Μεσογειακού κεφιού και ταμπεραμέντου!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - 29/6 Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και το συγκρότημά του έδωσαν, χωρίς πολλά λόγια, μία νέα μορφή στη σύγχρονη ελληνική μουσική, ενώνοντας δύο, φαινομενικά αντίθετους, κόσμους: ηλεκτρισμό και παράδοση. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος από τις Τρύπες, η Μελίνα Κανά, ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Νίκος Παπάζογλου.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ - 29/6 Πολύ γνωστοί για τις εξαιρετικές ζωντανές εμφανίσεις τους, όπου πάντα επικρατεί μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα μεταξύ συγκροτήματος και κοινού, οι Χειμερινοί Κολυμβητές αποτελούν εδώ και χρόνια μια μοναδική περίπτωση στο χώρο της Ελληνικής μουσικής, με τη σπάνια φωνή του Αργύρη Μπακιρτζή να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

THE EARTHBOUND - 29/6 Ίσως η σπουδαιότερη σύγχρονη Ελληνική μπάντα που κινείται στον ευρύτερο χώρο του rock’n’roll, οι Earthbound αποτελούνται από μέλη πολύ γνωστών και καλών συγκροτημάτων, όπως οι Honeydive, οι Rockin’ Bones και, βέβαια, οι θρυλικοί Last Drive, από τους οποίους προέρχεται ο τραγουδιστής Αλέξης Καλοφωλιάς. Στη μουσική τους συνδυάζουν ακουστικές surf κιθάρες, ανατολίτικα και λατινοαμερικάνικα κρουστά και ψυχεδελικές αντηχήσεις.

DREAM THEATER - 1/7 Πρόκειται για το μεγαλύτερο όνομα στο χώρο του progressive metal παγκοσμίως, με μια σειρά σπουδαίων albums κι εκπληκτικών live εμφανίσεων, που τους έχουν τοποθετήσει στην κορυφή του hard rock / metal στερεώματος, τα τελευταία 15 χρόνια.

40 euro (ταμείο 45 euro)

FANTOMAS - 5/7 Ίσως η πιο ιδιαίτερη βραδιά του πρώτου G-Fest. Ο ιδιοφυής Mike Patton των θρυλικών Faith No More και η ετερόκλητη παρέα του, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, λίγο μετά την κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου album “Suspended Animation”, επαναπροσδιορίζουν το death metal, συνδυάζοντάς το με κινηματογραφική μουσική και avant garde στοιχεία, προσφέροντας στο κοινό που παρακολουθεί τις συναυλίες τους μια μοναδική εμπειρία!

PETER MURPHY - 5/7 Κάτοχος μίας εκπληκτικής κι εκφραστικής φωνής, ο ηγέτης / τραγουδιστής των θρυλικών Bauhaus, του συγκροτήματος που επηρέασε ολόκληρες γενιές με τη μουσική και το image του, θέτωντας τις βάσεις για τη γέννηση και την εξέλιξη του gothic rock, επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 20 και πλέον χρόνια για να παρουσιάσει ζωντανά κομμάτια από όλη την καριέρα του, καθώς κι από το νέο του album “Unshattered”.

MERZBOW vs. STEPHEN O’MALLEY 5/7 Ο Ιάπωνας Merzbow είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, ο σημαντικότερος noise καλλιτέχνης όλων των εποχών. Ο Stephen O’Malley είναι μέλος δύο εκ των πιο ακραίων και αντιφατικών σχημάτων του σήμερα, των Sunn O))) και Khanate, κι έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Julian Cope και οι Residents. Η συνεργασία των δυο τους προβλέπεται πως θα’ναι μια εκρηκτική και, πραγματικά σπάνια, ηχητική εμπειρία.

THE WHITE STRIPES 13/7 Αναμφισβήτητα αποτελούν το μεγαλύτερο όνομα στο χώρο του alternative rock παγκοσμίως, αν και τη δημοτικότητά και τις πωλήσεις τους δεν τη συναγωνίζονται καλά καλά ούτε καν οι μεγαλύτεροι αστέρες του mainstream! O Jack και η Meg White από το Detroit των Η.Π.Α., κατάφεραν να συνδυάσουν μοναδικά την αγάπη τους για τη folk μουσική, τα blues και το σκληρό rock των Led Zeppelin, με το μινιμαλιστικό κιθάρα / drums σχήμα τους. Με τέσσερα καταπληκτικά albums στο ενεργητικό τους και μ’ ένα ολοκαίνουργιο πέμπτο να κυκλοφορεί στις αρχές του Ιουνίου, οι White Stripes έχουν, στην κυριολεξία, μαγέψει όποιον είχε την τύχη να τους δει live. Η εμφάνισή τους στο πλαίσιο του πρώτου G-Fest αποτελεί, χωρίς πολλά λόγια, το κορυφαίο rock’n’roll γεγονός των τελευταίων χρόνων, για τη χώρα μας.

Από το Rock FM Athens

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

emarup

Καλά, το φιάσκο με τους White Stripes απέδειξε ή μάλλον επιβεβαίωσε πολλά..

Και η αποζημίωση για τους απογοητευμένους που τρέχαμε στο Ν.Φάληρο είναι ενα 10% έκπτωση για τις επόμενες συναυλίες.. Ουτε το ΧΑ τέτοια σαπουνόφουσκα..

emeleos

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.