Jump to content

Η διγλωσσία του κ. Παπανδρέου.


Recommended Posts

6/7/2005, ομιλια σε εκδηλωση συλλογων αποφοιτων ξενων πανεπιστημιων...

Άρα, λοιπόν, ουσιαστικά βοηθάς την ανάπτυξη, και βοηθάς και στην ευελιξία. Η Δανία π.χ. έχει μια ευελιξία για τον εργαζόμενο, που, όμως, δεν τον αφήνει να πέσει κάτω. Του λέει, συνεχώς θα αλλάζεις δουλειά, δεν θα μείνεις μόνιμα σε μια δουλειά. Θα φύγεις από μια εταιρεία, θα πάς σε μια άλλη, σε μια τρίτη, αλλά θα ξέρεις ότι, η σύνταξή σου θα σε ακολουθεί, θα έχεις διαδοχική σύνταξη, και στις ενδιάμεσες περιόδους, εγώ θα σε πάρω, ως πολιτεία, και θα σε επανεκπαιδεύσω. Μα, είναι ένας χρόνος, μα είναι δυο χρόνια. Αν στο τέλος δεν μπορέσω να σου βρω πουθενά δουλειά, βεβαίως η πολιτεία θα σε βοηθήσει να έχεις έναν ικανοποιητικό μισθό.

7/7/2005, μετα τη συνεδριαση του πολιτικου συμβουλιου του Πασοκ...

«Η κυβέρνηση κινείται και στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων με ταξικό, δηλαδή κοινωνικά άδικο και μονομερή τρόπο. Δεν βασίζεται σε κάποιο αναπτυξιακό σχέδιο, αλλά καλλιεργεί την ψευδή εντύπωση ότι για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας φταίνε οι εργαζόμενοι και άρα ότι η ανταγωνιστικότητα της μπορεί να ενισχυθεί μόνο με τη μείωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Τα στερεότυπα αυτά αναπαράγονται δυστυχώς και από ορισμένους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, που προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις η μοίρα του αυτοαπασχολούμενου εργοδότη και των λίγων εργαζομένων του είναι κοινή, στις δε άλλες επιχειρήσεις οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να ξεκινά από την ανάληψη υποχρεώσεων για νέες επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο προς την ιδέα ότι τα θέματα αυτά μπορούν να ρυθμιστούν στο επίπεδο της ατομικής σύμβασης εργασίας ή με μονομερή άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος.»

Η εγω ειμαι βλαξ και δεν μπορω να κατανοησω ποια ειναι η θεση του Γιωργου για το εργασιακο, ή ο ανθρωπος δεν εχει κανενα ενδοιασμο να εκφρασει 2 εντελως διαφορετικες αποψεις για το ιδιο θεμα σε διαστημα μερικων ωρων...

Την Τεταρτη μιλαει για εργαζομενους-νομαδες που θα αλλαζουν δουλεια καθε χρονο -αναλογα με του που υπαρχει αναγκη, την Πεμπτη για ισχυρα εργασιακα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις των επιχειρησεων απεναντι στους εργαζομενους.

Ειπαμε, πολιτικος ειναι και οι πολιτικοι εξ'απ'ανεκαθεν "χαιδευουν" τ'αυτια των πολιτων και λενε και κα'να ψεματακι.

Αυτο ομως παει πολυ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

όταν ένας υποψήφιος πρωθυπουργός γίνεται έρμαιο του πολιτικού κόστους των λεγομένων του, δεν αξίζει να γίνει ΠΟΤΕ πρωθυπουργος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

όταν ένας υποψήφιος πρωθυπουργός γίνεται έρμαιο του πολιτικού κόστους των λεγομένων του, δεν αξίζει να γίνει ΠΟΤΕ πρωθυπουργος.

Πολύ σωστός! Αλλά με αυτόν τον τρόπο έγινε και ο Καραμανλής και όλοι...

emarright Απλά το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να βρει την συνισταμένη [αναφέρομαι στον Alex] μεταξύ ανάπτυξης και κοινωνικού κράτους, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο, θέλει πρώτα από όλα αυτογνωσία. Γιαυτό και τα τέτοιου τύπου ευτράπελα.

Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω κανέναν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλα, το οτι το Πασοκ δεν ξερει που στεκεται και που παταει, αυτο το ξερουμε. Το τραγικο ομως ειναι πως μιλαμε για το κομμα που οι ανθρωποι της γενιας μου εχουν ταυτισει με την εξουσια. Θα περιμενε κανεις να εχει καποιες συγκεκριμενες θεσεις για τοσο σοβαρα θεματα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μέρος των θέσεων του είναι η πολιτική που εφάρμοσε όταν ήταν στην εξουσία.

Για ορισμένες από αυτές τις επιλογές του βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Δεν είναι λογικό να το ψάξει το ζήτημα; να ξαναζωντανέψει ως Κίνημα και να ζυμωθεί;

Για μένα είναι.

ΩΣΤΟΣΟ, είναι στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ΟΦΕΙΛΕΙ να ανασυνταχθεί ταχύτατα.

Όχι για να ικανοποιήσει τους θερμοκέφαλους, πολεμοχαρείς που πιθανώς υπάρχουν, αλλά γιατί έχει ΧΡΕΟΣ προς αυτούς που το στήριξαν, το στηρίζουν και πίστεψαν σε αυτά που υποσχέθηκε και έκανε για την χώρα.

ΑΛΛΑ, μην κρίνουμε το ΠΑΣΟΚ σαν να είναι ακόμα κυβέρνηση - αυτό θα είναι κακό για την δημοκρατία μας και θα οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές.

Διαφορετικά ας βάλουμε και επίσημα μια μεταβατική κυβέρνηση :splaaaats: όχι ότι η τωρινή είναι κάτι το διαφορετικό δλδ... :bloodomen:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΛΛΑ, μην κρίνουμε το ΠΑΣΟΚ σαν να είναι ακόμα κυβέρνηση - αυτό θα είναι κακό για την δημοκρατία μας και θα οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές.

Αμφιβάλλεις πως το Πασοκ είναι ακόμη κυβέρνηση;

Εγώ πάλι πιστεύω πως είναι ακόμη κυβέρνηση ,κάνει ότι θέλει σε πολλά πράγματα και φυσικά σε αυτό τους διευκολύνει και η ΝΔ γιατί γράφει όλους τους δικούς της κανονικότατα σε αντίθεση με ότι έκανε το Πασόκ 20 χρόνια.

ΟΚ όμως είπαμε...ΟΧΙ στη διαπλοκή!

Και συνεχίζω... η ΝΔ χάνει στις δημοσκοπήσεις δεν κερδίζει όμως το ΠΑΣΟΚ.

Ποιός είναι εκείνος που κερδίζει;

Μήπως το ΚΚΕ;

Μήπως Ο Καρατζαφέρης;

Μήπως λευκό;

Μήπως.....μήπως.....μήπως.....μήπως.....μήπως.....μήπως.....να κάνει μάνα;

Ένα είναι το συμπέρασμα...οι Έλληνες πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται για τη χώρα τους παρα μόνο για την τσέπη τους!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο συγκεκριμενος πολιτικος δε θα ειχε φτασει ουτε βουλευτης αν δεν ειχε το ονομα.Τελικα με χρονολογικη σειρα,η δυναστεια πηρε την κατιουσα με γεωμετρικη προοδο.Δυστυχως ειναι τσιρακι αλλων παραγοντων,δεν εχει κανενα κυρος,θα προτιμουσα μια πιο δυνατη αντιπολιτευση και οχι μονο αντιπολητευομενα μμε.Ολα τα μμε ειναι πασοκ εκτος απ'το σταρ που δειχνει το βρακι της μιας και της αλλης και δεν εγκειται πουθενα και τον αντενα που ειναι καπως πιο αντικειμενικο.Κατα τ'αλλα τα 20 χρονια κυβερνησεως του πασοκ φαινεται εμφανως τωρα πια πως κρατιοταν.Με χειραγωγηση του λαου και της μαζας.Τελικα πιο πολυ αντιπολιτευση ειναι ο Καρατζαφε και η Παπαρηγα,παρα αυτος ο πρασινος που βγαζει τα φρυδια του(και μαλιστα οχι καλα-φαντασου ποσο ΠΑΧΙΑ ηταν ΠΡΙΝ τα βγαλει ->νταξει ενα αστειακι κανουμε :P ).

Το ζητημα ειναι το εξης:Μακαρι να υπηρχε ενα πιο ισχυρο στελεχος του πασοκ στη θεση του Αρχηγου,αυτο θα εκανε καλυτερο διαλογο,θα εφερνε καλυτερα αποτελεσματα.

Τελικα το πασοκ ειναι το μονο κομμα που εχει καλυτερες παραταξεις απο το ιδιο το κομμα!!! :lol::splaaaats::rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Οποιος τον εχει δει και ακουσει να μιλαει απο κοντα, σε μικροτερο ακροατηριο και οταν δεν υπαρχουν οι καμερες, καταλαβαινει πως δεν χρωσταει οτι ειναι στο ονομα του. Σιγουρα χρωσταει καποια πραγματα σε αυτο και σιγουρα τον προωθουν πολυ καποια μεσα ενημερωσης.

Αλλα αυτο δε μου λεει τιποτε. Αλλωστε, τα μεσα ενημερωσης ειναι που του κανουν κακο. Αυτα τον παρουσιαζουν σαν ενα πολιτικο που αντιτιθεται σε καθε μετρο της κυβερνησης -εστω κι αν πολλα απο αυτα πλεον επιβαλλονται.

Το θεμα ειναι γιατι δεν αντιλαμβανεται και αυτος πως δεν πρεπει να παιζει αυτο το παιχνιδι. Με τις υπαρχουσες συνθηκες, η εικονα του σοσιαλιστη που θα μας σωσει απο την καταπιεστικη δεξια, δεν "περναει" πλεον. Ο κοσμος εχει καταλαβει πως δεν γινεται να τα εχουμε ολα για ολους και με τη μικροτερη δυνατη προσπαθεια. Δε γινεται να ειναι ειναι διορισμενο το 1/10 του πληθυσμου σε δημοσιες υπηρεσιες και να τα ξυνει περιμενοντας να φτασει τα 50 και να βγει στη συνταξη.

Και αυτα ειναι πραγματα στα οποια συμφωνει και αυτος απ'οσο γνωριζω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.