Jump to content

Σαντορίνη 2005!


Recommended Posts

Εγώ το αποφάσισα, φέτος θα είναι η χρονιά της Σαντορίνης! :wub:

Ωστόσο δεν έχω ιδέα σχετικά με ποιά ξενοδοχεία-δωμάτια αξίζουν (αξίζουν = καλή σχέση τιμής/παροχών και φυσικά θέα στην καλδέρα! :wub: απαραίτητο το τελευταίο! Γι'αυτό κατά 90% θα προσπαθήσω να βρώ κάτι στην Οία emstar )

Πέρα από τη διαμονή, ποιά σημεία αξίζει να επισκεφτεί κανείς (πέρα απο το ηφαίστειο, Θηρασιά, κλπ) όμορφα μπαράκια για το βράδυ, ταβερνάκια για φαγητό, κλπ.

Γι'αυτό σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το τόπικ, ώστε όσοι πήγαν να μας δώσουν τα φώτα τους.

προτάσεις κανείς... emquestion

emthanxemkiss

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ξαναβαζω το ποστ που υπαρχει ηδη εδώ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Icons: 'Ανεση που σπανίζει στην Καλντέρα, στυλάτο μίνιμαλ ντεκόρ, σουίτες με εσωτερικές πισίνες σκαμμένες στο βράχο... Η τελευταία ξενοδοχειακή άφιξη στο Ημεροβίγλι μάς άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, επιβεβαιώνοντας ότι τα στάνταρ στην Καλντέρα ανεβαίνουν διαρκώς.

Vedema Resort: Η ολοκαίνουργια βίλα στο κέντρο του συγκροτήματος είναι το νεότερο απόκτημα του γνωστού resort στο Μεγαλοχώρι, που φέτος επέστρεψε δυναμικά στην επικαιρότητα. Η λιτή διακόσμηση (λευκό παντού με τιρκουάζ πινελιές) ανέδειξε το πανέμορφο καπετανόσπιτο του 19ου αιώνα, που αναπαλαιώθηκε με σεβασμό από τον 'Αγγελο Αγγελόπουλο. Στα υπόλοιπα δωμάτια, που επίσης ανακαινίστηκαν φέτος από τον Αγγελόπουλο, τα έντονα χρώματα δίνουν ένα πιο ποπ ύφος.

La Maltese Estate: Η «μπαρόκ» σάλα, η εκπληκτική βεράντα στην Καλντέρα και το μπάτλερ σέρβις κάνουν την καινούργια βίλα στο Ημεροβίγλι ιδανικό χώρο για πριβέ πάρτυ.

Νotos Therme & Spa: Το ατμοσφαιρικό spa, σκαμμένο στο βράχο, είναι το δυνατό χαρτί ενός beach hotel, που έλειπε από τη Σαντορίνη.

Santorini Princess: Νέο μίνι spa με ιδιαίτερο ύφος και εστιατόριο ολοκληρώνουν το ιδιαίτερα αξιόλογο ξενοδοχείο που άνοιξε πέρυσι τον Αύγουστο στο δρόμο Ημεροβιγλίου - Οίας.

Rocabella: Πετυχημένο το λευκό lounge ύφος του καινούργιου εστιατορίου και της rest area. Για του χρόνου ετοιμάζουν ένα φιλόδοξο spa σε χώρο 300 τ.μ. στην άκρη του βράχου και «αδελφάκι» hotel στη Μύκονο.

Canaves Oia: Εστιατόριο, σπηλιά για prive dinner, σουίτες με deck και τζακούζι είναι μερικές από τις πινελιές ανανέωσης στο ξενοδοχείο της Οίας.

Sea Side Lounge by Notos: Εντυπωσιακό ντεκόρ στα χρώματα του λάιμ και πιάτα με έθνικ αποχρώσεις στο νέο εστιατόριο του Τάσου Μπαχαρίδη στον Περίβολο.

Ρακί: Η πλατεία στο Μεγαλοχώρι έγινε προορισμός χάρη στο καινούργιο μοντέρνο ρακάδικο-μεζεδοπωλείο. Επιλεγμένες τοπικές ελληνικές γεύσεις.

Meteor Cafι: Το καφέ-μπαρ στην αυλή του παλιού αντικάδικου της

Οίας έγινε hot spot με σούπερ κοκτέιλ αλλά και χειροποίητη πίτσα.

Κόκκινο Ποδήλατο: Καινούργιο cafι-restaurant σε μια από τις πιο ατμοσφαιρικές βεράντες της Οίας από τη Χαρά Κούρτη, ιδιοκτήτρια του γνωστού καταστήματος Λουλάκι. Περιορισμένη κάρτα, που δίνει έμφαση στα τοπικά προϊόντα, και feelgood ατμόσφαιρα.

Karma: Λιμνούλες με ροδοπέταλα, ναργιλέδες και έθνικ γεύσεις σε ένα καινούργιο εστιατόριο στην Οία.

Καντούνι: Νέο μενού με πιο πολυ-εθνικό ύφος αλλά και belly dancing στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Οίας.

Papagalos: Λευκό μίνιμαλ ντεκόρ και ανανεωτική διάθεση στην οικογενειακή ταβέρνα της Οίας, που πέρασε στα χέρια της νέας γενιάς.

Free2Go Club 22 χ 2!: Πολύ δραστήριο φέτος το αγαπημένο αθηναϊκό club. Το Free2Go Club 22 Breeze έδωσε μια πιο alternative εκδοχή στους θαμώνες της bar street των Φηρών, ενώ το Free2Go Club 22 Yaya είναι το πιο hot spot της παραλίας του Περίβολου, με parties & πολλά διαφορετικά «decks» για ποτό, καφέ, φαγητό (μακαρονάδες unlimited στο στυλ του αθηναϊκού Multi 22).

Casablanca Soul: Δυναμικό comeback του θρυλικού club. Στα συν ο resident d.j. blend, τα καλύτερα κοκτέιλ της bar street αλλά και το μόνο κλαμπ στη Σαντορίνη που σερβίρει αψέντι, σύμφωνα με την ταμπέλα.

The magic bus by Freestyle: Pub στυλάκι και jazz, r'n'b βραδιές σε νέο χώρο στην Περίσσα από την ομάδα του παλιού Freestyle της Βλυχάδας.

Wet Stories: Το αγαπημένο beach bar στην παραλία του Περίβολου εστίασε φέτος στο φαγητό με έμφαση στα μεσογειακά πιάτα.

Mera: Και το Mamounia club απέκτησε το δικό του αδελφάκι beach bar στον Περίβολο.

Easy everything: Ποιος θα το έλεγε ότι θα βλέπαμε και franchise branch της αλυσίδας των Ιντερντετ καφέ σε υπόσκαφο στην Καλντέρα της Οίας;

Atlantis: Μια παρέα 'Αγγλων και Αμερικάνων άνοιξαν ένα απίστευτο βιβλιοπωλείο ακριβώς δίπλα στο κάστρο της Οίας - προλάβετέ το γιατί του χρόνου θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο.

Cine Theater: Τα Φηρά απέκτησαν επιτέλους θερινό σινεμά-συναυλιακό χώρο από την ομάδα του Enigma Club.

Nostos Art Cave: Καινούργια γκαλερί σε ατμοσφαιρικό υπόσκαφο απέκτησε το συγκρότημα Nostos Traditional Houses στο Ημεροβίγλι.

Γκουρμέ must στα Φηρά και τα περίχωρα

Κουκούμαβλος: Το απόλυτο γαστρονομικό must, από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας σύμφωνα με τους Χρυσούς Σκούφους για το 2004.

Vinsanto στο Μεγαλοχώρι: Εξαιρετικές μεσογειακές και διεθνείς γεύσεις σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο του ξενοδοχείου Vedema.

Σελήνη: Δημιουργική σαντορινιά κουζίνα σε έξτρα ρομαντικό περιβάλλον. Συμπεριλήφθη στα καλύτερα εστιατόρια κόσμου για dining al fresco στο καλοκαιρινό Traveller.

Vanilia στο Φηροστεφάνι: Δημιουργική κουζίνα στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον ενός παλιού ανεμόμυλου.

Αρχιπέλαγος: Ανανεωμένο μενού με μεσογειακές γεύσεις και σταθερά πρώτο τραπέζι καλντέρα.

Ρομαντικό δείπνο στη Οία

1800: Διαχρονικό spot για γκουρμέ δείπνα σε ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Μεσογειακή κουζίνα και ψαγμένη κάβα σε ένα εκπληκτικό καπετανόσπιτο.

Oia's Cafe & Restaurant: Γοητευτικό περιβάλλον, μοδάτη art de la table και καλοφτιαγμένες μεσογειακές γεύσεις.

Αμβροσία: Πανέμορφο μπαλκόνι κρεμασμένο στον γκρεμό και μοντέρνα διεθνής κουζίνα σε ένα από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια της Σαντορίνης.

Παλαιά Ορυχεία: Μεσογειακά πιάτα, σούπερ κοκτέιλ, πολύ καλή μουσική και υπέροχη θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Κάστρο: Εκτός από πρώτο μπαλκόνι ηλιοβασίλεμα, το κλασικό cafe-restaurant της Οίας προσφέρει και εκλεκτές γεύσεις. αααααααχ αναμηνσεις

Casual dining

Ακταίον στο Φηροστεφάνι: Σταθερή ποιότητα, φιλική ατμόσφαιρα και καλές τιμές στο κλασικό στέκι - πάντα με θέα στην Καλντέρα.

Σκάλα: Ποικιλία μεζέδων και θέα στην Καλντέρα στην αγαπημένη ταβέρνα της Οίας.

Φερεντίνι: Σνακ και ελαφριά πιάτα

σε μια βεράντα με πανοραμική θέα στο κεντρικό στενό της Οίας.

Gaiaστο Κολούμπο: Ιταλιάνικες σπαγκετάδες και casual φιλικό περιβάλλον.

Beach lunch

Svago στον Περίβολο: Σοφιστικέ περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα, αλέγκρο σέρβις από τον κοσμοπολίτη Cesare και γκουρμέ ιταλικές προτάσεις.

Salsa & Pasta στον Περίβολο: Πάστα σε funky περιβάλλον στο καινούριο ιταλικό εστιατόριο του Free2Go Club 22 Ya-ya.

Εν Πλω στους Μπαξέδες: Σαντορινιοί μεζέδες και σπιτικά γλυκά δυο βήματα από την παραλία.

Ελιά στο Καμάρι: Μεσογειακές και πειραγμένες ελληνικές γεύσεις σε ένα όμορφο chill out περιβάλλον.

Ο Γύρος του Κόσμου στο Καμάρι: Τοπικοί μεζέδες και μεσογειακά πιάτα με θέα στη θάλασσα.

Ταβέρνες μιαμ!

Λάβα στην Περίσσα: 'Απαιχτα μαγειρευτά που θα διαλέξετε κατευθείαν από τα ταψιά και τις κατσαρόλες.

Κυρά Ρόζα στο Βουρβούλο: Σπιτικές γεύσεις, ντόπια τυριά και λαχανικά από το μποστάνι.

Φοινικιά στη Φοινικιά: Νοστιμότατα μαγειρευτά και γλυκά ταψιού από τον ξυλόφουρνο.

Γραφικό πόστο και ό,τι βγάλουν οι τράτες στην κυρα-Κατίνα και το Ηλιοβασίλεμα στο Αμμούδι.

Πύργος στον Πύργο: Φρέσκα ψάρια και μαγειρευτά σε μεγάλη βεράντα μες στα αμπέλια με πανοραμική θέα.

Για ψάρι μετά το μπάνιο

Δίχτυα στον Περίβολο: Καλοψημένα ψάρια και θαλασσινοί μεζέδες σε μια από τις πιο δημοφιλείς ταβέρνες του νησιού.

'Αμμος στον Περίβολο: Σπιτικά λιαστά και παστά ψαράκια, νόστιμα μαγειρευτά και σαλάτες με σαντορινιά προϊόντα σε μια ψαροταβέρνα αλλιώτικη από τις άλλες.

Γιώργαρος στο Ακρωτήρι: Φρεσκότατο ψάρι από την τράτα και καλοτηγανισμένα ντόπια κολοκυθάκια και λευκές μελιτζάνες.

Nightlife

Η bar street των Φηρών είναι ο πιο hot προορισμός της νύχτας - Enigma και Koo οι πιο κλασικές διευθύνσεις, νέες hot αφίξεις το Free2Go Club 22 Breeze και το Casablanca Soul. Επίσης στα Φηρά: chill-out με υπέροχη θέα στο Cafe del Mar e Sol, πρώτο ποτό για να κόψετε κίνηση στην περατζάδα στο κλασικό στέκι Bonjour, ελληνικό ξεσάλωμα στα Μamounia και στην Canava, πιο lounge καταστάσεις στο Tango, τζαζ-έθνικ στην Κυρά Θήρα. Νέα άφιξη στην παραλία το FreetoGo Club 22 Ya-ya στον Περίβολο. All-day fun στα beach bars Wet Stories (από φέτος σερβίρει και μεσογειακές γεύσεις) και Chili στον Περίβολο. Στο Καμάρι chill out στα Mango και Dolphins, multiethnic ξεφάντωμα στο Dom Club. Παρεΐστικες βραδιές στο Yazz και στο Beach Bar στην Περίσσα και στο Χασάπικο στην Οία. Πολύ ωραία κοκτέιλ και ψαγμένες μουσικές στο καινούργιο Meteor Cafe στην Οία.

Shopping

Arty δώρα και κοσμήματα από τη Λυδία Λίθο, αριθμημένα γλυπτά της 'Αννας Ανδρεάδη, κοσμήματα με πολύτιμες πέτρες της Σωτηρίας Τόγια και άλλα έργα γνωστών δημιουργών στο Babalu Art Shop, χαριτωμένα δώρα στο Babalu Gallery, σχέδια γνωστών δημιουργών του μοντέρνου κοσμήματος και έργα τέχνης (φετινό χιτ οι πίνακες με χαρτόνι του Λάζαρου Ζήκου) στην Κούκλα. Χειροποίητα γλυπτά από δέρμα, κερί και ρετσίνι στο Lava Candles στο Καμάρι. Τοπικά προϊόντα και κρασιά από το Ηλιοτρόπιο στο δρόμο Φηρών-Πύργου

Και ακόμη...

To υποβρύχιο Atlantis μεταφέρθηκε φέτος στη Βλυχάδα και οργανώνει τουρ παρατήρησης του μοναδικού βυθού της Σαντορίνης.

Οι οινόφιλοι επισκεφτείτε όσο περισσότερα οινοποιεία της Σαντορίνης: από το μικρό παρεΐστικο οινοποιείο του Σιγάλα στην Οία μέχρι το κλασικό πολυθέαμα του Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι και το κουκλίστικο «καναβάκι» του Χατζηδάκη στον Πύργο.

Έτοιμα τα πρώτα δείγματα από το παλαιωμένο ξίδι του Παρασκευόπουλου στο οινοποιείο του Μονόλιθου.

Λαχταριστά γλυκά (σπέσιαλ καζάν ντιπί, πληθωρικά κέικ κ.ά.) στο Μελένιο στην Οία.

Τα Φηρά απέκτησαν Goody's στην πλατεία

απο athinorama.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εκτός απο το αθηνόραμα τί προτείνετε απο προσωπική σας εμπειρία για το νησί? τα περιοδικά δεν τα πολυεμπιστεύομαι...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εκτός απο το αθηνόραμα τί προτείνετε απο προσωπική σας εμπειρία για το νησί? τα περιοδικά δεν τα πολυεμπιστεύομαι...

Ακριβώς για αυτή την προσωπική εμπειρία που περιγράφεις άνοιξα το τόπικ. Βλέπεις, ούτε εγω πολυεμπιστεύομαι τα περιοδικά...

τελικά πήγε κανείς; πού μείνατε/φάγατε/βγήκατε,κλπ; μείνατε ευχαριστημένοι; γιατί, δε λέω ωραία τα πολυτελή hotel-spa και οι βίλες των 200 και 300 ευρώ τη βραδιά, άλλα βρε παιδιά δε μπορούμε όλοι να δίνουμε τόσα. :(

Και δυστυχώς τα περισσότερα πχ.καταλύματα που βρήκα σε περιοδικά είναι της τάξεως των 150 ευρω/βραδιά και άνω! :unsure:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Franco bar RULES :)))))

τώρα όσο για δωμάτια με θέα την καλντέρα... αν έχετε 200€ την ημέρα τουλ για το δίκλινο τότε, θα βρείτε πολλά και καλά!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ένα πολυ βασικό: μην ξεχάσετε τη φωτογραφική μηχανή!!!

Το τοπίο ειναι ιδιαίτερα επιβλητικό....

Στη δυτική πλευρά απότομοι βράχοι -συνέπεια της δράσης του ηφαιστείου-, κουβαλώντας στη ράχη τους τους λευκούς οικισμούς, βυθίζονται στα βαθυγάλαζα νερά.

Από παντού το ηλιοβασίλεμα ειναι απολαυστικό, δεν ειναι ανάγκη να πατε και ντε και καλά μαζί με μύρια άλλων στην Οία για να το απολαύσετε....αν , βέβαια, επιθυμείτε στη συλλογή των αναμνήσεων σας να προσθέσετε το ηλιοβασίλεμα απο την Οία, τότε φροντίστε απο νωρίς το απόγευμα (5-6μμ) να πιάσετε θέση στην καφετέρια του ΕΟΤ, ένας ανεμόμυλος μπροστά-μπροστά στην Οία...[και άψογη θέα στη θάλασσα και "λογικές τιμές" (πριν 3-4 χρόνια έτσι ήταν, για τωρα δεν γνωρίζω...)]-....αλλο μέρος για "αναμονή του ηλιοβασιλέματος" ειναι στα ερείπια ενός κάστρου...εκεί μαζεύεται πολύυυυυυ κόσμος.....έλληνες και ξένοι τουρίστες γίνονται μια παρέα....για να περάσει η ώρα παίζουν κιθάρα, τραγουδούν και κατα καιρούς απευθύνουν εκκλήσεις στον ήλιο του τύπου "πέσε...πέσε...πέσε..." και όταν γίνει η δύση , τότε ξεσπούν σε χειροκροτήματα... :wacko:

Στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού βρίσκονται καλές παραλίες: Περίσσα,Καμάρι,Περίβολος. Η Κόκκινη παραλία ειναι έτσι γιατί έχει το έδαφος μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο

Απο το λιμάνι των Φηρών, τη Σκάλα , ξεκινούν καραβάκια με προορισμό το ηφαίστειο, τη Θηρασία και καταλήγουν στην Οία.

Για αυτην την εκδρομή, νομίζω οτι ειναι καλύτερα να επιλέξετε μέρα με συννεφιά (ειδάλλως φροντίστε για καλά καπέλα και νερά) ,γιατί το ανέβασμα στο ηφαίστειο διαρκεί περίπου 45 λεπτά , δεν υπάρχει ίχνος σκιάς, κυριαρχεί η μυρουδια του θειαφιού , ενώ κοντά στον κρατήρα πέτρες και χώμα είναι ζεστά....από οπές του εδάφους βγαίνουν και ατμοί... Πίσω απο το ηφαίστειο, στο εκκλησάκι του Αγ.Νικολάου, υπάρχει περίπτωση να σταματήσει για λίγο το καράβι για να κάνουν όσοι θέλουν μια βουτιά στα πρασινοκίτρινα και χλιαρά απο το θειάφι νερά...το πλοιάριο νωρίς το απόγευμα καταλήγει στην Οία (για την ακρίβεια, με όσες δυνάμεις σας έχουν απομέινει ανεβαίνετε μέχρι την Οία ακολουθώντας το δρόμο με τα σκαλοπάτια...)

Η Θηρασία , το μικρό αυτό νησάκι απέναντι απο την Οία, εχει ελάχιστους κατοίκους και λίγα μαγαζιά...μπορείτε να ανεβείτε στον κύριο οικισμό με γαϊδουράκια ή ακολουθώντας το δρόμο με τα σκαλοπάτια....ενώ μοιάζει απο γεωλογικής άποψης με τη δυτική πλευρά της Σαντορίνης, ήταν -είναι; - εκ διαμέτρου αντίθετη με την κοσμοπολίτικη αύρα αυτής. Ειναι ένα ήσυχο και απομονωμένο.

Στο Ακρωτήρι , χωριό στα νότια του νησιού, βρισκονται οι ανασκαφές του Μαρινάτου....αποκαλύφθηκε οικισμός με σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα...η ανακάλυψη αυτή "απέδειξε" οτι η καταστροφή της Μινωϊκής Κρήτης είχε ως αιτία την ηφαιστειακή έκρηξη της Σαντορίνης.

Στα Φηρά υπάρχει ένα κτήριο -το μουσείο ειναι;;ένα ίδρυμα είναι;;συνεδριακό κέντρο είναι;;....δεν θυμάμαι...- που έχει αντίγραφα απο τις τοιχογραφίες που βρέθηκαν στο Ακρωτήρι...(νομίζω οτι οι αυθεντικές βρίσκονται στο αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών και πρόσφατα ανοιξαν οι πόρτες για το κοινό ξανά, γιατί γινόταν ανακαίνιση...)

Απο τα Φηρά , μπορείτε να ακολουθήσετε ένα δρομάκι που οδηγεί στο Ημεροβήγλι (ήταν ημερήσιο παρατηρητήριο την εποχή των πειρατικών επιδρομών) , περνώντας απο το Φυροστεφάνι.Ειναι μια ευχάριστη διαδρομή, γιατί το δρομάκι αυτό περνά δίπλα απο πανέμορφα σαντορινιά σπίτια και αυλές και έχει απο τη μια πλευρά του θέα προς το πέλαγο.

Οι συγκοινωνίες με τα ΚΤΕΛ ειναι τακτικές και καλύπτουν πολλούς προορισμούς. Μόνο που θα πρέπει να μαθαίνετε πότε φεύγει το τελευταιο λεωφορείο απο κάθε περιοχή και να φροντίζετε να παίρνετε το αμέσως προηγούμενο, γιατι λόγω κοσμοσυρροής υπάρχει κίνδυνος να το χάσετε και να ψάχνεστε μέσα στο βραδυ για ταξι....(ιδιαίτερη προσοχή στην Οία, που μετά το ηλιοβασίλεμα , συγκεντρώνονται όλοι για τα λεωφορεία της επιστροφής και γίνεται χαμός...)

έχω μπροστά μου ένα καρτελάκι απο ένα εστιατόριο στα Φηρά , που είχε γίνει στέκι μας.Δεν γνωρίζω αν ακόμη υπάρχει ή και αν οι συνθήκες διατηρούνται ίδιες, πάντως ήταν αξιοπρεπές, με περιποιημένες μερίδες, με λογικές τιμές, με πολύ ευγενικό ιδιοκτήτη, που αν έχει χρόνο και διάθεση έρχεται μετά για κουβεντούλα στο τραπέζι κερνώντας σε το κατιτις του...χιχιιχ... :P

το εστιατόριο λεγόταν "Naoussa" ---only upstairs--- ( όχι της Πάρου...της Βόρειας Ελλάδος...χιχχι)...βρίσκεται κοντά στο Μουσείο,επί του shopping street (= που οδηγεί στην catholic church ), μεταξύ του jewellery street (πού είναι ο πρωτος παράλληλος , πάνω απο το λιμάνι) και του main street (to OIA) ,όπου βρίσκεται ο Ο.Τ.Ε (πληροφορίες απο την καρτελίτσα... :P . )

για απογευματινό καφέ πηγαίναμε στην "Αιγλη" στα Φηρά, με ξύλινο πάτωμα, θέα στην καλντέρα και όμορφη...ταιριαστή....μουσική (σαν να ακούς Μελωδία ή Δίεση )

κωδικός της Σαντορίνης: 22860-

ταξί Φηρών: 22860 - 22555

ΚΤΕΛ Σαντορίνης : 22860 - 23812- 25404 (αφετηρία στα Φηρά)

για δωμάτια, δεν γνώριζω, ούτε θυμάμαι κάν που μείναμε, δεν είχαμε θέα, μάλλον κάτω απο την κεντρική πλατεία των Φηρών...οι τιμές εκείνων των ξενοδοχείων ήταν σαφώς πιο οικονομικές απο αυτές που έχουν θεα στην καλντέρα...αλλά οι αποστάσεις ειναι τόσο μικρές....τα Φηρά απλώνονται σχεδόν σε 4-5 κύριους δρόμους ,παράλληλους στην καλντέρα και σε 5-10 λεπτά με τα πόδια εισαι μπροστά στο πέλαγος...

στην κεντρική πλατεία των Φηρών βρίσκονται οι τράπεζες ,διάφορες υπηρεσίες, μανάβικα,ψιλικαντζίδικα, σαντουιτσάδικα...

πληροφορίες για δωμάτια , ίσως μπορείς να βρείς ρωτώντας την τουριστική αστυνομία

εντιτ: Α! χάρη στις προσπάθειες του σχεδιαστή Τσεκλένη , τα καλώδια --ΟΤΕ,ΔΕΗ κλπ---στην Οία έγιναν υπόγεια και έτσι η θέα απελευθερώθηκε απο τα αντιαισθητικά μαύρα καλώδια και τις κολώνες....

---------

Ενωση Ξενοδόχων Σαντορίνης

Τηλ:22860 - 23134, 24435

Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Θήρας

Φηρά Τηλ:22860 - 25133 , Fax: 22608

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

www.santorini.gr

για πάσης φύσεως πληροφορίες

αλλά πολύ καλό και για να βρεις διαμονή - για να μην πας τελείως στα τυφλά

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

dina-p είσαι ο άνθρωπός μου... :)

Και εγώ Σαντορίνη θα πάω φέτος...

Όσο για το που θα μείνουμε...προς το παρόν το ψάχνουμε...

Αν έχει κάποιος καμια καλή πρόταση δεκτη!!! ;)emthanx

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Franco bar RULES :)))))

τώρα όσο για δωμάτια με θέα την καλντέρα... αν έχετε 200€ την ημέρα τουλ για το δίκλινο τότε, θα βρείτε πολλά και καλά!

it depends my friend!for the peak season most of them are already booked! :splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιποοον οπως ειχα πει και στο αλλο τοπικ Σαντορινη εχω παει με 3 διαφορετκου ειδους παρεας.....μεγαλη παρεα φιλοι απο το σχολειο,με το αγορι μου και μια παρεα απλη αλλα τρελη!

Ολες τις φορες περασα γαματα!

Κοκκινη,μαυρη και ασπρη παραλια......η μαυρη δε λεει τπτ το σπουδαιο.

Οταν ειχα με τον "κυριο" ειχαμε παει με το τουτου κ ετσι ειδαμε μερη που τις προηγουμενες φορες δε ειχα δει.

Θυμαμαι οτι μια φορα καταληξαμε σε κατι σπηλιες κ παιζαμε ταβλι...τρελοι το ξερω αλλα ειχαμε μια αδυναμια στο ταβλι!Μια αλλη μερα επειδη πηραμε μαζι μας εναν κυριουλη και τον πηγαμε σπιτι του μας ξεναγησε στο οινοποιειο του....εμ που να ξερουμε οτι ο κυριουλης που τα'χε φτυσει απο τη ζεστη εφτιαχνε κρασια.Φυγαμε με 2 νταμιτζανες κρασι και μια σακουλα σταφυλια .......μας τα εδωσε για να μας ευχαριστησει.

Πολυ γραφικο νησι.....το μονο κακο ειναι οτι 2 στις 3 φορες επαθα ωτιτιδα..... emcry ....τη μια φορα γυρισα με πυρετο

Αυταααααα

Μαριζα θα σου αρεσει .....φυσικα Franco cafe θα πας στα Φηρα .....στο Καστρο στην Οια για το ηλιοβασιλεμα .....α ναι Οια εκει ειχαμε παθει μπλακ οαουτ.....κερακια,αερας και τα καλυτερα γλυκα!!!Γαμωτο δε θυμαμαι πως το λενε το μερος.....βεβαια θυμαμαι να παω.

Αααα για φαγητο εχει κατι καλες ταβερνες στη Μεσαρια.

Αν παρετε μηχανακι προσοχη στις στροφες......κλασικα τρως πολλες χυμες....ουφ εγω τη γλιτωσα....βεβαια επαθα ωτιτιδα!

Περισσα για μπανακι....αμουδια μαυρη και μπολικα ταβερνακια.

Καμαρι για μπανακι ....μεγαλη παραλια αλλα με βοτσαλα.Γεματη γυρους για φαγητο.

Στο ηφαιστειο δε πηγα ρε γμτ....καιρος να ξαναπαω Σαντορινη :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπράβο ρε Σάντυ! Σωστή! Υπάρχει και ένα εργοστάσιο κρασιού στην Σαντορίνη.. αξίζει να πάτε :) πίνεις free :P μπορείς και δοκιμάζεις τα πάντα!

Ωραία θέα έχει και στις κεραίες.... τον λόφο πίσω από το αεροδρόμιο (κλασσικά γύρισα κάθε πιθαμή του νησιού!) ακόμα απορώ πως άντεξε το chinquecento...

Σάντυ στο υποβρύχιο είχες πάει; Σε ξεναγεί στον βυθό και λένε ότι είναι μοναδικό το θέαμα το είχα πέρσι στην TV. Μήπως τελικά να ξαναπάω μόνος αυτή τη φόρά; :P:P:P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Την περιοχη του αεροδρομιο την ειδα την 1η φορα που εφτασα......ε πηγα με αεροπλανο :P .......δε ειχε ουτε ενα φως!

Στο υποβρυχιο δε εχω παει....οπως κ ηφαιστειο.

Φοβερη εμπειρια με τον κυριουλη βασικα.Ειμαστε στο παρκινγκ και μας εχει κλεισει ενα αυτοκινητο.....μεσα ενας παπουλης στη θεση του συνοδηγου.Παμε να δουμε τι γινετε......ο παπουλης μας λεει οτι περιμενει τον εγγονο του,αμα θελουμε να μετακινησουμε εμεις το τουτου γιατι αυτος δε ξερει.Μπααα λεμε εμεις.....περιμενουμε.Βαζουμε αρκουδισιο κ καθομαστε.Μετα το βλεπουμε εξω απο το αυτοκινητο του,καταιδρωμενο....θα μας εμενε σε λιγο ο παπους.Μας ζηταει συγνωμη,δε ξερει που χαθηκε ο εγγονος.....μπλα μπλα.Ε του λεμε κ εμεις να μπει μεσα να περιμενουμε ολοι μαζι.......μπαινει ο παπους και ξαναβρηκε το χρωμα του λεμε :D.H συνεχεια φοβερη....ιστοριες για το νησι.....μετα στο οινοπειοι του....παλιο κλασικο.

Αν πας ειναι να πας μονος ρε Μπιπ-μπιπ ερχομαι εγω .......κι εγω θελω να ξαναπαω :wub:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.