Jump to content

Προεδρικές εκλογές 2005 ή διαφορετικά πώς να


Recommended Posts

Καταγγέλλουμε, τον αποκλεισμό μας από τις εκλογές για ανάδειξη προέδρου και αντιπροέδρου της Ιατρικής σχολής του Π.Ι., ο οποίος έγινε παράνομα και αντικαταστατικά, και με την δημιουργία ενός απίθανου και πρωτότυπου τρόπου ερμηνείας της απλής αναλογικής. Με μπροστάρη την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και με προπηλακισμούς και απειλές από μέλη της, για τη σωματική ακεραιότητα μελών του Δικτύου , τα οποία τολμήσανε να αντιδράσουνε στην κατάφορη αυτή αδικία, το Δ.Σ. του συλλόγου υπέγραψε και σφράγισε την παράνομη και αντικαταστατική σύσταση του εκλεκτορικού σώματος. Με την συναίνεση τελικά της ΠΑΣΠ (η οποία στην αρχή κρατούσε διαφοροποιημένη στάση) και του συνοδοιπόρου τους της ΠΚΣ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έκλεψε και αναδιένειμε μεταξύ των τριών πρώτων τους εκλέκτορες που αντιστοιχούσαν στις τρεις μικρότερες παρατάξεις. Καταργώντας ουσιαστικά την έννοια της απλής αναλογικής αφού παρατάξεις με ποσοστά 6,5% και 3,5% κατά τους δημιουργικούς υπολογισμούς τους δεν βγάζανε εκλέκτορες!!!!

Απέναντι στα έωλα επιχειρήματα τους του τύπου, «είναι έτσι επειδή έτσι το κάνουμε πάντα», και «ε δεν εφαρμόζουμε και τα πάντα που λέει το καταστατικό», εμείς αντιτάξαμε στέρεα και νομικά επιχειρήματα, τα οποία και παραθέτουμε:

Νόμος 1599/85, Άρθρο 79, απόσπασμα από φύλλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως:

«Η εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου από τους φοιτητές του τμήματος και με βάση τον αριθμό των ψήφων που συγκέντρωσε σε κάθε ψηφοδέλτιο, ο καθορισμός από το Δ.Σ. των τακτικών και αναπληρωματικών εκπροσώπων των φοιτητών στη γενική συνέλευση του τμήματος και στο εκλεκτορικό σώμα που αναδεικνύει τον πρόεδρο τμήματος, τον κοσμήτορα και τις πρυτανικές αρχές, καθώς και στα άλλα πανεπιστημιακά όργανα διενεργείται με το σύστημα της απλής αναλογικής. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών ορίζονται από το Δ.Σ. του συλλόγου, ακόμη και αν αυτό δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα.»

Αποσπάσματα από το καταστατικό Συλλόγου φοιτητών ιατρικής Γιαννίνων (Σ.Φ.Ι.Γ., Α.Μ. Πρωτοδικείου Ιωαννίνων 1118):

Άρθρο 20 εδάφιο 3:

« Εκλογικό σύστημα ορίζεται η απλή αναλογική»

και επεξηγεί στο άρθρο 21

«Η κατανομή των θέσεων του Δ.Σ. μεταξύ των διαφόρων σχηματισμών γίνεται ως εξής:

α) Το ακέραιο μέρος του πηλίκου (σύνολο σχηματισμού εγκύρων) επί (σύνολο θέσεων Δ.Σ.) δια (σύνολο εγκύρων ψηφοδελτίων) παρέχει την πρώτη κατανομή των θέσεων μεταξύ σχηματισμών

β) Συμπληρωμένου του αριθμού των μελών του Δ.Σ. εκ της πρώτης κατανομής χωρεί Δευτέρα κατανομή αναλόγως των υπολοίπων εκάστου συνδυασμού από του εκλογικού μέτρου.»

Επεξηγεί δηλαδή πώς γίνεται η χρήση της απλής αναλογικής χωρίς να έχει ισχύ μόνο για τον ορισμό του Δ.Σ. αλλά και του εκλεκτορικού σώματος, καθώς ο νόμος 1599/85 προβλέπει το ίδιο εκλογικό σύστημα και για τον ορισμό του εκλεκτορικού σώματος.

Βάση της απλής αναλογικής όπως βλέπουμε παραπάνω και των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών 2005 οι εκλέκτορες βγαίνουν ως εξής:

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 56 (257 ψήφοι)

ΠΚΣ: 28 (129 ψήφοι)

ΠΑΣΠ: 27 (120 ψήφοι)

Πρωτοβουλία Γένοβα 01: 8 (36 ψήφοι)

Ιός-Δίκτυο: 4 (19 ψήφοι)

Αρ.Σχήματα 1 (4 ψήφοι)

Όμως, με τον εκπληκτικά ευφάνταστο τρόπο, που καμία σχέση δεν έχει με την απλή αναλογική, που η ΔΑΠ επινόησε, οι εκλέκτορες που αναλογούσαν σε κάθε παράταξη γίνανε:

ΔΑΠ: 64

ΠΚΣ: 32

ΠΑΣΠ: 28

ΓΕΝΟΒΑ: 0

ΔΙΚΤΥΟ: 0

ΑΡ.ΣΧΗΜΑΤΑ: 0

Υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός των φοιτητών-εκλεκτόρων ανέρχεται στο 80% των μελών ΔΕΠ δηλαδή στους 124

Το μαγείρεμα και η νόθευση της σύστασης του εκλεκτορικού σώματος των φοιτητών είναι εμφανή.

Σαν Σχήμα, θέλουμε να διατυμπανίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τέτοιες τραμπούκικες και αντιδημοκρατικές πρακτικές θα μας βρουν απέναντι τους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για διασφάλιση και διεύρυνση της δημοκρατικής συμμετοχής των φοιτητών στο χώρο του πανεπιστημίου, μακριά από τις λογικές της συνδιαλλαγής. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. χωρίς να υποκύπτουμε σε απειλές.

Καλούμε όλους να καταδικάσουν το γεγονός.

Ποτέ πια ένας κόσμος χωρίς εμάς

ΙΟΣ-ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν έγινε δα και κάτι! υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της σχολής σου ή του Π.Ι. όπου μπορείς να διατηπώσεις έσυ, αλλά και όποιος άλλος θεωρεί ότι αδικείται, τις ενστάσεις του. Καθε ιδρυμα έχει μεταξύ των άλλων νομική υπηρεσία, πειθαρχικά συμβούλια κλπ.... γιατί να χολοσκάς και να προβληματίζεις και εμάς? απευθύνσου εκεί και αν δεν βρείς το δικιο σου τα ξαναλέμε!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συναγωνιστη inliner οι συναδελφοι σου ετοιμαζονται για πολιτικοσυνδικαλιστικη καριερα, να μην αρχισουν απο τωρα να μπαινουν στο πετσι του ρολου??? Τι διαμαρτυριες και ιστοριες και νομικες υπηρεσιες?? Εμεις στην εποχη μου ειχαμε πιο τρανταχτα επιχειρηματα, απο το ανωδυνο γιαουρτακι συνοδευμενο απο φρουτα εποχης, καμια σαλατα για ποικιλια, εως πραγματικα τρανταχτα-ενιοτε και αρκετα θερμα και εκρηκτικα- επιχειρηματα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.