Jump to content

DSL


Recommended Posts

περίμενε μέχρι το σεπτέβριο όπου θα δωθεί σχετικά φθηνό dsl. Πάντως αν θέλεις να μάθεις ποιά εταιρεία έχει καλές ταχύτητες κ τί γίνεται με το dslam της περιοχής σου πρέπει να επισκεφτείς το φόρουμ του adslgr.com. Εγώ για παράδειγμά δεν γνώριζα ότι δίπλα μου έχω έναν κόμβο της HOL με 300mbps. Οπως καταλαβαίνεις η HOL Πάει κομμάτια στην περιοχή μου κάτι που δεν συμβαίνει με άλλες εταιρειες. Σε άλλη περιοχή μπορεί να ισχύει κάτι άλλο. Η πιό φθηνή παροχή νετ αυτή τη στιγμή είναι της βιβόδι απ'οσο γνωρίζω. Ψαξτο λιγάκι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε κάθε περίπτωση πάντως κάνε εσύ την εγκατάσταση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις 2 καλώδια στη θέση τους στο splitter και γλυτώνεις: 1) ταλαιπωρία περιμένοντας τους τεχνικούς και 2) χρήματα

Έβαλα για 3 μήνες από την otenet εδώ στη Σαλονίκη (τώρα τελείωσε για να μην πάει η εξεταστική κατά διαόλου :P ) και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Τα 384 kbps μεταφράζονται στην πράξη σε 37-38kb/sec, η σύνδεση ήταν πολύ αξιόπιστη και προβλήματα είχα μόνο την πρώτη μέρα εξαιτίας των κάπως ξεπερασμένων οδηγιών για το modem. Η τιμή της σύνδεσης ήταν 1-2 ευρώ το μήνα περισσότερο από τις άλλες εταιρίες, αρκετά μικρή διαφορά ώστε να καθορίσει την αγορά: πρώτος παράγοντας θα πρέπει να είναι το dslam της περιοχής σου (=ταχύτητα) και η αξιοπιστία της εταιρείας.

Τέλος, διάβασα στα ΝΕΑ ότι θα δίνεται πολύ φτηνό dsl 512 φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ. Φαντάζομαι από Σεπτέμβρη, όπως είπε και ο angelospower

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έχω Vivodi στη Σπάρτη. Είχε τεράστια προβλήματα για μια περίοδο, και έδωσε εκείνο το δίμηνο δωρεάν για να επανορθώσει. Φαίνεται (σχετικά) σοβαρή, και είναι η φτηνότερη απ'όλους. Αν είσαι τυχερός σου δίνει και γραμμή DSL, και ξεφορτώνεσαι τελείως τον πΟΤΕ.

Στην Κηφισιά έχω Tellas, κατόπιν προτάσεως του συνAdmin. Καλή είναι, αλλά το DSLAM του ΟΤΕ εδώ έχει απίστευτα προβλήματα και τρώω τρελά άκυρα ώρες-ώρες.

Και στα δύο η γραμμή DSL είναι ΟΤΕ. Το'χω μετανιώσει που πλήρωσα το τέλος ενεργοποίησης (η εγκατάσταση είναι όντως πολύ απλή, αν και μπορείς να κάνεις πολλά σύνθετα πράγματα για να μη φαίνεται πολύ άσχημα το σύνολο των καλωδίων), έχω μετανιώσει και για το Modem/Router/Wireless της Netgear στη Σπάρτη και το αντίστοιχο 3COM στην Κηφισιά. Το ΙΝΤΡΑΚΟΜ που δίνει δωρεάν ο ΟΤΕ μια χαρά είναι, αφού το ρυθμίσεις (γιατί ο τρόπος ρύθμισης είναι επιεικώς απαράδεκτος). Από Σεπτέμβρη η μια σύνδεση θα γίνει 512 με τα φτηνά πάγια :) , για την άλλη καταραμένοι να'ναι αυτοί που σκέφτηκαν ότι ένας φτωχός φοιτητής χρειάζεται DSL μόνο στον τόπο της σχολής του.

Πάρε ή το Broadband Pack της HOL με τσάμπα τηλέφωνα ή το φτηνό πακέτο της Vivodi αν δεν πάρεις τη φοιτητική τιμή.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πραγμαικά δεν αξίζει τώρα να βάλεις adsl, όταν αναμένετε να πέσουν οι τιμές από Σεπτέμβριο.Ουσιαστικά αυτό που συμφέρει τώρα είναι η Forthnet.Η Vivodi έχει προβλήματα σε διάφορες περιοχές (ξέρω μέλη που ενώ έχουν vivodi, κατεβάζουν σφαίρα), αλλά με ανακοίνωσή της έλεγε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα φτιάχνανε.Είχα διαβάσει ότι με NETKEY, μπορείς να φτάσεις τα 10 ευρώ τον μήνα, ως κόστος για 384, αλλά και πάλι θέλει ψάξιμο....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αναμένετε να πέσουν γενικώς.Ήδη έβλεπα μία διαφήμιση σε γνωστό περιοδικό για σύνδεση adsl 384/128 με 15.75 τον μήνα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup που? πότε? γιατί? πώς? ποια? ποιό? απο πού? ....

έτσι γενικά 15.5 ευρώ? μήπως έχει κάποιο λάκκο η φάβα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν και δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, γράφει

15.75 τον μήνα για 12μηνη συνδρομή Altecnet ADSL 384/128 και δώρο 3Com Office Connect ADSL wireless router αξίας 93 ευρώ + ΦΠΑ φυσικά.Αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι το δίκτυο της Altecnet....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν είναι κ άσχημα. Τόσο θα είναι το φοιτητικό ιντερνετ που θα έχει κ ογκοχρεώση. Θα το βασανίσω το θέμα! Γυναικες βασανιστήτε (άσχετο)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.