Jump to content

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΗΣΙΑ 2005 Ε.Ε.Φ.Ι.Ε


dimlin

Recommended Posts

Η κλήρωση για το Πρόγραμμα θα γίνει 15/6/05. Λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στη Σχολή για το πού και τι ώρα ακριβώς.Υπενθυμίζεται ότι στην Κλήρωση μπορούν να συμμετάσχουν μόνο φοιτητές κλινικών ετών που είναι μέλη του Παραρτήματος. Για να λάβουν μέρος πρέπει να έρθουν λίγο πριν την διαδικασία της Κλήρωσης και να συμπληρώσουν την αίτηση με τα νησιά της επιλογής τους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΔΩΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ,ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΝΙΟΥΡΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠ ΑΥΤΟ Κ ΤΩΡΑ ΕΝΕΚΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΠΟΛΥΠΑΤΑΜΕ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ, ΟΠΟΤΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΚΡΙΚΜΕΝΤΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΪ:

->ΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?

->ΠΟΙΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ?

->ΠΟΣΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΙ?

->Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ , ΙΣΧΥΕΙ ? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ!

->ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ?

--->>>Α ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ, ΑΞΙΖΕΙ? :)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καταθέτοντας την εμπειρία μου από πρροηγούμενα χρόνια, το πρόγραμμα έχει 4 περιόδους (4 δεκαπενθήμερα μέσα στο καλοκαίρι):

1-15/7, 16-30/7, 1-15/8, 16-30/8

Μπορείς να επιλέξεις στην αίτηση ποια δεκαπενθήμερα και ποια νησιά σε ενδιαφέρουν. Τα νησιά προσδιορίζονται κάθε χρόνο ανάλογα με τη χρηματοδότηση του προγράμματος και το ενδιαφέρον των αρμοδίων φορέων, οπότε για φέτος ό,τι και να σου πω θα'ναι ψέμα. Ο αριθμός συμμετεχόντων κάθε περίοδο σε κάθε νησί είναι 2-4, οπότε παρέα θα έχεις.

Η απασχόληση στο αγροτικό ιατρείο ή κέντρο υγείας είναι σε εθελοντική βάση, οπότε λίγο πολύ ό,τι θες κάνεις, αλλά οι περισσότεροι πηγαίνουν 9-1 τις περισσότερες μέρες, και σε 2-3 εφημερίες. Η πρακτική εμπειρία (αν υπάρχουν περιστατικά βέβαια) είναι χρήσιμη ως επαφή με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας - μην ξεχνάμε ότι στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία σπάνια θα δεις τέτοια "απλά" περιστατικά.

Εγώ είχα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ως διοργανωτής αρκετές χρονιές και ως απλός συμμετέχων μετά το 4ο έτος, που είχα πάει στα Κύθηρα. Η συνολική εμπειρία, πέρα από 1-2 προβληματάκια, ήταν εξαιρετική. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Για τις υπόλοιπες ερωτήσεις σου τώρα. Η διαμονή είναι σίγουρα εντελώς δωρεάν. Η διατροφή εξαρτάται από το τι ακριβώς έχουν κανονίσει οι υπεύθυνοι προγράμματος (πχ εστιατόριο εκεί; διατροφή στο ΚΥ; να παίρνεις αποδείξεις και να σου δίνουν τα χρήματα; ). Με τη διατροφή έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς αρκετά προβλήματα (πχ τα χρήματα να δίνονται το Δεκέμβριο...), οπότε θα σου συνιστούσα να υπολογίσεις ότι θα τα βάλεις από την τσέπη σου (εξάλλου, τα μπαράκια δε θα τα πλήρωνε ποτέ το πρόγραμμα :rolleyes: ).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αγαπητοι συμφοιτητές μου,όπως ενημερώθηκα από το τον υπεύθυνο του προγράμματος η κλήρωση για τα νησια θα γίνει γύρω στις 23/6.Για παρα πέρα το τηλέφωνο του είναι 6945909505 και το λένε Νίκο Λυμπερόπουλο ειναι ο Πρόεδρος της εεφιε και μου φάνηκε πολύ συζητίσιμος.Απ'ο ότι φαίνεται το πρόγραμμα παραείναι πολύ καλό και αυτό με ανησυχεί αλλά για να γίνεται τόσα χρόνια δεν πρέπει να είναι μούφα!Φιλάκια...... emkiss

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

->ΣΑΡΑΝΤΟ ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΙΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ?

->Α Κ Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙ ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΙΔΡΩΜΕΝΩΝ ΣΕΝΤΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ανωμαλιάρη ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ?!!! :lol:

δηλ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ (!) ,'Η ΠΡΟΝΟΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ? :lol::lol:

-> Α, ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ 15ΗΜΕΡΟ, Καμια εναλλακτικη λυση ΠΑΙΖΕΙ ή embaaa ?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

top01.jpgtop02.jpgapovasi.jpg

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ

Τοπική Επιτροπή Προγράμματος

«Ιατρική Απόβαση στα Ακριτικά Νησιά 2005»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 23/6/2005 και ώρα 15:00 στο Αμφιθέατρο ΝΑΒΟ της Ιατρικής Σχολής, θα πραγματοποιηθεί η Κλήρωση για τους φοιτητές που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ακριτικά Νησιά 2005» που διοργανώνει και φέτος η Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.

Καλούνται όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται, να παρευρεθούν και να δηλώσουν συμμετοχή στην κλήρωση σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπευθύνων του Προγράμματος. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι φοιτητές κλινικών ετών (με συμπληρωμένο το 4ο έτος σπουδών) και μέλη της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.

Tο Πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ακριτικά Νησιά» διοργανώνεται από την Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τους κατά τόπους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το καλοκαίρι του 1997.

Στόχος του Προγράμματος είναι η ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερικά Ιατρεία) σε ακριτικά νησιά της χώρας με φοιτητές Ιατρικής για το διάστημα 1 Ιουλίου ως 31 Αυγούστου κάθε χρόνο, οπότε παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής αιχμής και των κλιματολογικών συνθηκών.

Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές-μέλη της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει το 4ο έτος σπουδών.

Οι συμμετέχοντες παρέχουν επικουρική συνδρομή στο έργο των ιατρών στις εγκαταστάσεις της μονάδας ή στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της. Επιπλέον είναι δυνατό να συμμετάσχουν σε προγράμματα δραστηριοτήτων, τα οποία πιθανώς αναπτύσσει η μονάδα (ομιλίες, εθελοντική αιμοδοσία), κατόπιν συμφωνίας με το τοπικό Κέντρο Υγείας.

Η Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. από την πλευρά της αναλαμβάνει την κάλυψη της διαμονής και διατροφής των μελών της, είτε μέσα στο χώρο των Κ.Υ. ή σε επιλεγμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και εστιατόρια.

Το Πρόγραμμα έχει τύχει ιδιαίτερης αποδοχής, τόσο από τους κατά τόπους φορείς, καθώς ανακουφίζονται οι υπηρεσίες υγείας από την έλλειψη ικανού αριθμού προσωπικού, όσο και ανάμεσα στους φοιτητές της Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ιατρική ως κλινική πράξη και λειτούργημα.

Αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη αυτή σημασία του Προγράμματος τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τους φοιτητές που συμμετέχουν σε αυτό, η Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. στοχεύει κάθε χρόνο στη διεύρυνσή του με την προσθήκη νέων νησιών, ώστε να εξασφαλιστεί η κάλυψη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου τμήματος της νησιωτικής Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

1) Λυμπερόπουλος Νικόλαος, τηλ. 6947891706,6945909505

2) Ροδίτης Κωνσταντίνος, τηλ. 6976686951

3) Μακρυδήμα Σοφία, τηλ. 6976198815

Internet: http://www.med.auth.gr/stsocieties/eefie/gr/progr03.htm

Για την Τοπική Επιτροπή του Προγράμματος

Λυμπερόπουλος Νικόλαος, Ροδίτης Κωνσταντίνος, Μακρυδήμα Σοφία

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ 23/6/2005

Προς τους συμμετέχοντες στην κλήρωση της Πέμπτης 23/6/2005

Τα αποτελέσματα για τη σειρά κλήρωσης για το Πρόγραμμα "Ιατρική Απόβαση στα Ακριτικά Νησιά 2005" της ΕΕΦΙΕ, θα ανακοινωθούν σύντομα σε νέο, ξεχωριστό post.

:huh:emquestion:huh: Οι ενδιαφερόμενοι για τη σειρά στην οποία κληρώθηκαν μπορούν να απευθύνονται στον πίνακα ανακοινώσεων της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας ή στη γραμματέα του Παραρτήματος Αθήνας, Κόκκαλη Στεφανία τηλ. 6932419182, καθώς και στον Υπεύθυνο του Προγράμματος Νίκο Λυμπερόπουλο, τηλ. 6945909505

Φιλικά,

Ροδίτης Κωνσταντίνος, μέλος της 3μελούς επιτροπής της κλήρωσης

Υ.Γ. Τα τελικά αποτελέσματα για το ποιοι φοιτητές θα συμμετάσχουν εν τέλει στο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα, μετά την κατανομή των θέσεων για κάθε παράρτημα της ΕΕΦΙΕ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...
Να ρωτησω κατι...

Εγω που θελω να παω με την κολλητη μου,γινεται να κληρωθουμε πακετο ή δεν παιζει?

Απ'ότι θυμάμαι, έχεις το δικαίωμα να κάνεις μια κοινή δήλωση μαζί με έναν άλλο συμφοιτητή σου. Μάλιστα αυτό συμφέρει, σύν τοις άλλοις γιατί έχει 2 φορές πιθανότητα να πιάσεις καλή θέση στη κλήρωησ ή εσύ δηλ ή ο συμφοιτητής σου...

Άχχ τι μου θυμίσατε.... :)

Είχαμε πάει στο τέλος 4 έτους στο Πλωμάρι και , τέλος 5ου στη Ζάκυνθο. Φοβερή εμπειρία... Και τις δυο φορές που συμμετείχα η διαμονή μας ήταν αρκετά καλή. Στη Ζάκυνθο μπορούσαμε να παίζουμε μέχρι και πινγκ-πόνγκ.

Αξίζει να πάτε, όπωσδήποτε. Είναι ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα, και είναι εξαιρέτικά απίθανο να πέσετε στη περίπτωση. Αλλά ακόμα και τότε αν δεν σας αρέσει μπορείτε όποτε θέλετε να φύγετε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάρε ένα τηλέφωνο τον υπεύθυνο του προγράμματος να σου πει πότε θα βγουν οι δαπάνες για να πάτε με τις αποδείξεις των εξόδων.Συνήθως είναι πιο αργά βέβαια. 6945909505 Νίκος

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

Ξερει κανεις ποτε θα γινει η ημεριδα με θεμα τη Νοσο των Πουλερικων οπου θα μοιραστουν και τα χρηματα του προγραμματος του 2005?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σας προσκαλούμε στη ημερίδα που διοργανώνει το Παράρτημα μας αυτήν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2006 και ώρα 2 μ. μ. στο αμφιθέατρο της μικροβιολογίας με το επίκαιρο θέμα "Γρίπη των Πτηνών" .Στην ημερίδα μας θα έχουμε την τιμή να μιλήσει ο καθηγητής της Μικροβιολογίας κ.Ν.Λεγάκης καθώς και ο επίκουρος καθηγητής παθολογίας κ.Ε.Γιαμαρέλλος.Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας,θα διατεθούν προς πώληση τα βιβλία για το αγροτικό "Αντιμετώπιση Επειγόντων Περιστατικών στο Αγροτικό Ιατρείο" και τέλος θα δοθούν τα χρήματα στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Ιατρική απόβαση στα ακριτικά νησιά το καλοκαίρι 2005.

Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν την ημερίδα.

Τέλος,απευθύνουμε πρόσκληση σε όσους το επιθυμούν να βοηθήσουν ενεργά την ημέρα της ημερίδας στην πραγματοποίησή της.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2006 και ώρα 2 μ. μ. στο αμφιθέατρο της μικροβιολογίας

Τωρα που εχει καταληψει θα γινει η ημεριδα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τωρα που εχει καταληψει θα γινει η ημεριδα?

Πειτε ρε παιδες!τι θα γινει?μην ανεβαινουμε χωρις λογο!

Ας ενημερώσετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε!!!

thanx!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...
  • 1 year later...
Κανένα νέο για τα νησιά?Τουλάχιστον να ξέρουμε αν θα γίνει για να οργανώσουμε διακοπές!

Και μένα με ενδιαφέρει το πρόγραμμα αυτό, αλλά βλέπω μια διάλυση από την ΕΕΦΙΕ! Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.

Έστειλα κάποια emails, και μο είπαν να απευθυνθώ στον γραμματέα του παραρτήματος Αθηνών στο azarros@med.uoa.gr . Έστειλα email αλλά άκρα του τάφου σιωπή...

Εδώ : http://www.pasp-med.gr/html/modules.php? ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika -...topic&t=289

έχει κάποια κινητά, μπορεί να πάρω κανα τηλέφωνο εκεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πήρα τηλ. τον πρόεδρο της ΕΕΦΙΕ Λυμπερόπουλο Νίκο, και μου είπε ότι το πρόγραμμα θα γίνει από 20/7 - 20/8.

Η κλήρωση θα γίνει περίπου μετά τις 10 Ιουλίου. Θα βγουν αφίσες κτλ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συγνώμη αλλά ετσι πως το βλεπω δεν θα παμε πουθενα...η διαθεσιμοτητα στα πλοια σιγα σιγα εξαντλειται απο οτι βλεπω στο ιντερνετ.τελευταια μερα σιγά μη βρεις..ειπα να παω φετος αλλά αυτη η αβεβαιοτητα με τρελαινει!!Κ περυσι ετσι ήταν?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.