Jump to content

Ουρολογία έναντι ορθοπεδικής


Recommended Posts

Σε λίγο καιρό μου έρχεται ο διορισμός μου και θα πρέπει να δηλώσω ειδικό μέρος.

Σκέφτομαι ουρολογία και ορθοπεδική.

Η ουρολογία είναι μια καινούργια ειδικότητα,με αυξανόμενα περιστατικά μοα που ο πληθυσμός γηράσκει(αυξημένα περιστατικά προστάτη και κύστης) και οι νέοι αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας αλλά όχι μόνο.

Ασχολείσαι με μία εξειδικευμένη περιοχή του σώματοις και αυτή τη στιγμή έχει πολύ καλές προοπτικές επειδή αρκετοί δεν πήγαιναν στην ειδικότητα εδώ και έτη!

Όμως εδώ και καιρό το κλίμα αντιστράφηκε,η αναμονή ακόμα και στα μικρά νοσοκομεία είναι 3,5-5 έτη,στα πανεπιστημιακά 6 έτη.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 950 ουρολόγοι αυτή η στιγμή με σαφή τάση αύξησης.

Είναι μια ειδικότητα που στην επαρχία δεν προτιμάται,αλλά και εκεί υπάρχουν αρκετοί για τον πληθυσμό.

Η ορθοπεδική είναι πιό λαική ειδικότητα,έχει πιο ευρύ πεδίο αλλά είναι και πολύ πιο πολλόι οι ορθοπεδικοί από τους ουρολόγους.

Η αναμονή είναι στα ίδια επίπεδα πλέον με την ουρολογία(παλιά ήταν μεγαλύτερη),γύρω στο 5/2010.

Οπότε η πίτα είναι πιο μεγάλη αλλά πάλι οι μνηστήρες είναι πιο πολλοί...

Επομένως βρισκόμαστε στα ίδια,μια που είναι χειρουργικές ειδικότητες με παθολογικό κομμάτι που στη μία η πίτα πιο μικρή αλλά και πιο λίγοι και στην άλλη η πίτα πιο μεγάλη αλλά και πιο πολύς ο κόσμος.

Κριτληρι είναι το τι σου αρέσει-στην ορθοπεδική είναι το επείγον,στην ουρολογία πιο ρεγουλαρισμένο.

Αν όμως είναι και τα 2 στην προτίμηση σου πως βγάζεις άκρη?Είναι προσωπικό ζήτημα επιλογής όπως και η επιλογή συντρόφου :P:P αλλά έχει κανε΄ςι καμία ιδέα περί προοπτικών? emplease

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

Πολλές φορές εάν δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι σε μία ερώτηση είναι καλύτερα να μασάμε παρά να μιλάμε.Έχει γεμίσει ο κόσμος εξυπνάκηδες.Δε χρειάζεται να εκφράζουμε γνώμη επί παντός επιστητού ακόμα και εάν δε συμφωνούμε με κάτι ή μας ξενίζει. :antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φιλε σε ευχαριστω για το σχολιο σου.

Ο καθενας απορροφαει ο,τι το αισθητηριό του μπορει να απορροφορησει.Αναλογα, ο καθενας εκπεμπει αυτα που ο πομπος του μπορει να εκπεμψει.

Καταλαβαινω λοιπον οτι υπηρξε ενα προβλημα στην επικοινωνια μας που θα προσπαθησω να το λυσω ανεβαινοντας στο επιπεδο σου και οχι μασωντας τσιχλα οπως εσυ μου προτεινεις.

Καταρχην θεωρω πολυ ελπιδοφορο - για την τυχη του σηματος μου - το γεγονος οτι σκεφτεσαι να γινεις ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ. Συμφωνουμε οτι αλλο γιατρος και αλλο χειρουργος???συνεχιζω τοτε.

Πιστευω -για λογους που δε θελω να αναπτυξω εδω και τωρα- οτι οταν διαλεξεις να κανεις μια χειρουργικη ειδικοτητα (στις μερες μας),την διαλεγεις γιατι πραγματικα σ αρεσει να κανεις αυτο που ειδες να κανει καποιος αλλος.Ειναι οπως οταν βλεπεις μια γκομενα και την ερωτευεσαι.οκ?επειδη ομως με αυτη τη γκομενα θα ζησεις για τα επομενα 35-40 χρονια της ζωης σου,πρεπει να εισαι σιγουρος οτι αυτη η γκομενα σου αρεσει πιο πολυ απολες.Αν τρελενεσαι κιολας,ακομα καλυτερα!Αν εισαι πολυγαμικος τοτε εχεις ενα ψιλοπροβλημα...

τεσπα.Αφου την βρεις λοιπον κανεις τα παντα να την κατακτησεις.Εδω πρεπει να παραδεχθω οτι το παραδειγμα με τις γκομενες ειναι ατυχες σε ο,τι αφορα στη δυσκολια κατακτησης.Εννοω οτι παλαιοτερα εβρισκες πολυ ευκολα ευκαιριες να "κατακτησεις" μια ιατρική ειδικοτητα και ειχες ελαχιστο ανταγωνισμο σε αντιθεση με το τωρα - ενω για τις γκομενες εχω την εντυπωση οτι ισχυει το ακριβως αντιστροφο.

Οταν λοιπον την κατακτησεις αρχιζεις σιγα σιγα να ανακαλυπτεις τις διαφορες πτυχες της και συνηθως θελγεσαι απο αυτη που σε ελκει περισσοτερο.Με τα χρονια ισως βαρεθεις και ψαξεις να βρεις αλλες πτυχες της η ακομα ακομα και αλλες γκομενες.Τοτε απετυχες να κανεις μια επιτυχημενη οικογενεια.Αλλα η ζωη συνεχιζεται.

Δε μπορεις να ξερεις αν μια γκομενα σου βγει καλη η σκαρτη.Δεν υπαρχουν μετρησιμα μεγεθη που να αξιολογουν πιθανοτητες επιτυχιας του γαμου πριν αυτος γινει.Εκτος αν εισαι απο εκεινους που πιστευουν σε κατι τετοιο -οποτε μη συνεχισεις να διαβαζεις.

Μπορεις ομως να νιωσεις την ελξη και γενικα να εχεις μια προαισθηση για το τι θα γινει.Δεν εναποκεινται ομως στην λογικη αυτα τα πραγματα.Και αν επιχειρησεις να τα εκλογικευσεις, οπως πχ κανοντας εναν οικονομικο γαμο,θα εχεις ολεθρια αποτελεσματα τοσο για σενα (μη ευτυχισμενος) οσο και για την γυναικα(εκμεταλευμενη-εκφυλισμενη) και τα παιδια σου (το ιατρικο σου εργο θα αντιστοιχει σε λεφτα και μονο).

Αρα τι κανεις?

Ο,τι κανουν ολοι οι νορμαλ ανθρωποι.Οταν εισαι μικρος και χαριτωμενος (ιατρικη σχολη) τσιλιμπουρδιζεις με οποια γκομενα σου σηκωνεται και καταληγεις σε αυτη που νιωθεις οτι πραγματικα θελεις να περασεις την υπολοιπη ζωη σου.

Αν τωρα εισαι ο τυχερος ατυχος που ανακαλυψε νωρις ο,τι η γκομενα ειναι σκάρτη για σενα,τοτε καλυτερα να την κανεις οσο πιο γρηγορα μπορεις!!! ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ Η ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ !!!αυτα ειναι υστατες προσπαθειες διασωσης που εχουν νοημα μονο οταν η εγκυμοσυνη ειναι προχωρημενη...

Με αλλα λογια ρε φιλε, εχεις ποτε ρωτησει κανεναν αλλο για το ποια γκομενα σου αρεσει???Θα δεχοσουν ποτε να σου ελεγαν ποια να παντρευτεις????

Τοτε γιατι μας ρωτας ποια ειδικοτητα ειναι ιδανικη για σενα?????

Ελπιζω να σου χαλασα καποιες απο τις συναψεις του εγκεφαλου σου.

Και μη νομιζεις οτι σε ειρωνευομαι.

Και ορισμενα τυπικα

1.ειναι ορθοπΑΙδικη οχι ορθοπΕδικη (δε φταις εσυ για την συγχυση που υπαρχει)

2.τα επειγοντα στην τραυματιολογια ειναι ελαχιστα (cauda equina,compartment syndrome,Gustillo type II,III open fractures)

3.στην ορθοπαιδικη δεν υπαρχει πραγματικο επειγον

4.ο επιπολασμος των εκφυλιστικων νοσων που απτονται του ενδιαφεροντος της ορθοπαιδικης ειναι ασυγκριτα μεγαλυτερος απο αυτον της ουρολογιας

...και πολυ πιο προσοδοφορος -αφου υποπτευομαι οτι αυτο σε ενδιαφερει αρκετα....

ΥΓ

Οταν καποιος σχολιαζει μια τοποθετηση σου με τροπο που δε σ αρεσει,μην αντιδρας με προσωπικους επιθετικους χαρακτηρισμους.

Αυτο ειναι μια ατταβιστικη παρεκτροπη που χαρακτηριζει ανθρωπου που δεν τα εχουν βρει με τον εαυτο τους,και δε σε θεωρω εναν απο αυτους

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γενικά σε αυτά που έγραψες περί γκόμενας και παραλληλισμού συμφωνώ.Είναι προσωπική επιλογή και με αυτή παραμένεις πολύ καιρό.Σε ένα ελεύθερο φόρουμ είναι καλή η ιδέα να ρωτήσεις τη γνώμη των άλλων για το πως βλέπουν τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης,ειδικά σήμερα που η επιλογή λόγω ανεργίας,υποαπασχόλησης είναι ακόμα πιό περίπλοκη.Δε ζητάς να σου πούνε οι άλλοι που θα πάς,αλλά μία γνώμη.

Αυτά περί ορθοπαιδικής γνωστά από την επιστολή του ορθοπεδικού και το θέμα που δημιουργήθηκε.

Εάν κάτω από ''εκτός τόπου και χρόνου'' είχες γράψει τη γνώμη σου όπως τώρα ώστε να τη στηρίξεις δε θα σε χαρακτήριζα ''εξυπνάκια''διότι θα έδειχνες διαφορετική διάθεση.

:)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για να λυθεί μια και καλή πάντως το θέμα με το "Ορθοπαιδική"....

www.eexot.org

Όταν η επίσημη Εταιρία αναφέρεται ως Ορθοπαιδική..... τότε όλα τα άλλα είναι περιττά...

Στο site έχει και λινκ που εξηγεί στους δύσπιστους την ορθότητα της "Ορθοπαιδικής"

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

και για να συμπληρωσω τον ανδρεα, τσεκαρετε και το www.orthopaedicos.com που το εχει ετοιμο φαγητο.Αν δεν πιστευετε πηγαινετε και στο www.aaos.com

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.