Jump to content

Εργαλείο του Google επιταχύνει το κατέβασμα


Recommended Posts

To Google παρουσίασε σε δοκιμαστική μορφή μια εφαρμογή που διευκολύνει την περιήγηση στο Διαδίκτυο φορτώνοντας τις ιστοσελίδες ταχύτερα στον υπολογιστή του χρήστη.

Το Web Accelerator, εξηγεί το Google Labs, προορίζεται προς το παρόν για χρήστες της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής που διαθέτουν ευρυζωνική (γρήγορη) σύνδεση. Όσοι χρησιμοποιούν απλή σύνδεση Dial-up δεν θα δουν μεγάλες βελτιώσεις, διευκρινίζει το Google.

Το πρόγραμμα μπορεί να εγκατασταθεί σε συστήματα με λειτουργικό Windows XP ή Windows 2000 SP3+, τον Internet Explorer 5.5+ ή τον Firefox 1.0.

Το Web Accelerator συνδέεται με το παγκόσμιο δίκτυο του Google, που περιλαμβάνει χιλιάδες διακομιστές και παρακολουθεί συστηματικά τις αλλαγές στους δικτυακούς τόπους του Παγκόσμιου Ιστού. Η επιτάχυνση επιτυγχάνεται με διάφορες στρατηγικές:

Τα αιτήματα του χρήστη για την προβολή ιστοσελίδων δρομολογούνται σε ειδικά συστήματα του Google που διαχειρίζονται την κίνηση του Web Accelerator.

To πρόγραμμα αποθηκεύει αντίγραφα των ιστοσελίδων τις οποίες επισκέπτεται συχνά ο χρήστης. Αν η πραγματική ιστοσελίδα έχει αλλάξει, το Web Accelarator κατεβάζει μόνο τις αλλαγές.

Τα δεδομένα συμπιέζονται πριν την αποστολή της στον υπολογιστή του χρήστη

Όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικότητας του χρήστη, το Google διευκρινίζει ότι το νέο εργαλείο αποστέλλει στους διακομιστές της εταιρείες μη προσωπικά δεδομένα για το χρήστη, παραπλήσια με τα δεδομένα που διατηρεί και ο πάροχος πρόσβασης (ISP).

news.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.