Jump to content

«Ανοικτή Αγκαλιά» για τα ακριτικά νησιά


medicine

Recommended Posts

Την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος προληπτικής ιατρικής για τα παιδιά σε όλα τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας και Υγείας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοικτή Αγκαλιά», πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού, στην οποία θα επιβαίνει σε πρώτη φάση ομάδα παιδιάτρων του ΕΣΥ, θα πραγματοποιήσει τέσσερις αποστολές στα νησιά του Αιγαίου μέχρι το Σεπτέμβριο, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στις περιοχές που δεν υπάρχει η απαραίτητη ή η σύγχρονη ιατρική κάλυψη.

Στην πρώτη αποστολή της πυραυλακάτου στους Φούρνους Ικαρίας, μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες, θα συμμετέχουν συμβολικά οι συναρμόδιοι υπουργοί. Μελετάται δε η ενίσχυση της ομάδας και από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα μπορεί να επεκταθεί και μετά το Σεπτέμβριο, δεδομένης της βούλησης των δύο υπουργείων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υπενθύμισε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη άλλο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που εκτελεί διακλαδική ομάδα του υγειονομικού σώματος, η οποία επιβαίνει κανονιοφόρου και επισκέπτεται νησιά του Αιγαίου για το σκοπό αυτό.

Ήδη, έχουν εξετασθεί 270 κάτοικοι. Προληπτικές εξετάσεις κατοίκων σε περιοχές της Θράκης έγιναν και από το Υγειονομικό του Δ' Σώματος Στρατού.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.