Jump to content

Gates: Στρέψτε την προσοχή σας στην παιδεία!


Recommended Posts

Ο πρόεδρος της Microsoft, Bill Gates, σε ομιλία του σε ομάδα δημοσιογράφων, έκανε κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τις τάσεις που παρατηρούνται στη διεθνή αγορά πληροφορικής καλώντας τις αρχές και όλους τους αρμόδιους φορείς των ΗΠΑ να στρέψουν την προσοχή τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Gates, οι HΠΑ κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τα πρωτεία στους τεχνολογικούς τομείς από άλλες ταχεία αναπτυσσόμενες χώρες – με κυριότερη την Κίνα. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουν αυτό το ενδεχόμενο, είναι να επενδύσουν στην εκπαίδευση και σε άλλους τομείς που μακροπρόθεσμα θα εγγυηθούν την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας.

"Αν κοιτάξετε τις τάσεις 10 χρόνια πριν, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα δεν είχαν μεγάλες διαφορές όσον αφορά στον ετήσιο αριθμό των απόφοιτων στους τεχνολογικούς τομείς", είπε ο Gates, προσθέτοντας: "Τώρα αυτή η αναλογία είναι 1 προς 4 υπέρ της Κίνας, με τους δικούς μας αριθμούς να παρουσιάζουν ύφεση και αυτούς της Κίνας σταθερή αυξητική πορεία. Θα πρέπει να βελτιωθούμε στο 'δικό μας παιχνίδι', έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε πως το μερίδιο της πίτας που μας αναλογεί θα είναι πάντα μεγάλο".

Με αυτήν την δήλωσή του, ο Gates έρχεται να συνταχθεί με αρκετούς άλλους εξέχοντες παράγοντες της αμερικάνικης βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας που κατά καιρούς έχουν υπογραμμίσει το διαφαινόμενο κίνδυνο απώλειας των πρωτείων των HΠΑ στην τεχνολογία. Η Cisco Systems και η Intel υπογράμμισαν επίσης πρόσφατα την αναγκαιότητα βελτίωσης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ –ειδικότερα των μαθηματικών και θετικών επιστημών- ώστε να δημιουργηθεί το απαραίτητο υπόβαθρο για να παραμείνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ανταγωνιστικές. Στην ομιλία του που δόθηκε στο πλαίσιο του Society of American Business Editors & Writers, ο Gates επεσήμανε επίσης πως μετά το τραγικό επεισόδιο της 11 Σεπτεμβρίου 2001 τα αμερικάνικα πανεπιστήμια δέχονται λιγότερους ξένους φοιτητές γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 30% του εργατικού προσωπικού της χώρας ιδιαίτερα σε επιστημονικούς τομείς.

Πηγή: CNET News.com

http://www.e-pcmag.gr/modules/news/article.php?storyid=561

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.