Jump to content

Ολογραφικά δισκάκια;


Recommended Posts

Η εταιρεία InPhase πραγματοποίησε πρόσφατα, στο συνέδριο της National Association of Broadcasters [ΝΑΒ] στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών, επίδειξη που αναφερόταν σε ένα νέο τύπο αποθήκευσης δεδομένων, τα Holographic Media και Drives. Μετά από πέντε χρόνια ανάπτυξης, η κατασκευάστρια εταιρεία ανακοίνωσε ότι ολογραφικά δισκάκια θα βγουν στην παραγωγή τον επόμενο χρόνο. Αν και η τεχνολογία της InPhase είχε χαρακτηριστεί από πολλούς αεροτεχνολογία [vaporware], η εταιρεία φαίνεται ότι βρίσκεται στο τέλος των ερευνών της και της ανάπτυξης και ετοιμάζεται για παγκόσμια ανακοίνωση το 2006. Το πρωτότυπο drive [300GB drive, το οποίο μπορεί να εγγράψει μέχρι και 35 ώρες υψηλής ποιότητας video σε ένα απλό δισκάκι] όπως και ολογραφικά δισκάκια παρουσιάστηκαν πάντως στο συνέδριο NAB.

"Η τεχνολογία της InPhase θα επηρεάσει ολόκληρο το τεχνολογικό στερέωμα στον τομέα της αποθήκευσης δεδομένων, τόσο για τους απλούς χρήστες όσο και για τους επαγγελματίες", λέει ο Kevin Curtis, Chief Technology Officer της Inphase.

Η τεχνολογία αυτή είναι ικανή να προσφέρει το 2006 πολύ υψηλότερη πυκνότητα δεδομένων [περί τα 200GB ανά τετραγωνική ίντσα] και χωρητικότητα από ό,τι οι σημερινές τεχνολογίες αποθήκευσης δεδομένων. Αυτό επιτυγχάνεται με την εγγραφή δεδομένων σε όλο τον "όγκο" τού προς εγγραφή υλικού σε ένα δίσκο, και όχι μόνο στην επιφάνειά του, όπως συμβαίνει σήμερα. Μια σελίδα δεδομένων μπορεί να περιέχει 1 εκατομμύριο bits και κάθε σελίδα έχει μια ορισμένη διεύθυνση στο υλικό ενώ εκατοντάδες σελίδες δεδομένων εγγράφονται στην ίδια ακριβώς τοποθεσία στο δίσκο. Σύμφωνα με την InPhase, η ολογραφική τεχνολογία επιτρέπει την εγγραφή διάφορων συλλογών από σελίδες δεδομένων, οι οποίες θα ονομάζονται "βιβλία".

Η οικογένεια των InPhase Tapestry holographic drives θα μπορεί στο μέλλον να εγγράψει μέχρι και 1,6Tbytes [TB] σε ένα δισκάκι. Τα πρώτα drives του είδους θα κοστίζουν περίπου 10.000 δολάρια ενώ ένα ολογραφικό δισκάκι κοντά στα 100 δολάρια. Οι τιμές, πάντως, θα μειωθούν δραματικά, όσο η τεχνολογία θα προχωρεί στο μέλλον και θα υιοθετείται από διάφορους κατασκευαστές .

Πηγή: InPhase

http://www.e-pcmag.gr/modules/news/article.php?storyid=531

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.