Jump to content

Live from Imola!


Athena

Recommended Posts

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Greekmeds, το site είχε ανταποκριτή σε grand prix Formula I! Για πρώτη επίσης φορά, η αφεντιά μου είχε την απίστευτη εμπειρία να ζήσει από κοντά (και με πολύ καλή παρέα :P ) αυτό που επί πολλά (πολλά, πολλά!) χρόνια έβλεπε μόνο από την τηλέοραση: ένα Σαββατοκύριακο Grand Prix στην Ιμολα! :cool11:

Λίγη σημασία έχει να σας πω ποιος νίκησε, ποιος ήταν 2ος και ποιος τελευταίος, αν και το GP αυτό ήταν, ομολογουμένως, το πιο συναρπαστικό της φετινής (και της περυσινής!) χρονιάς. Αυτό το βρίσκετε γραμμένο σε οποιοδήποτε site ή το είδατε την τηλεόραση. Αυτό που θα ήθελα να μπορούσα να σας μεταφέρω είναι η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στν πίστα και γύρω απ'αυτή, τις δυο ημέρες που βρέθηκα εκεί.

Ότι όμως και να πω με λόγια, είναι λίγο. Πώς να περιγράψω τον ήχο της F2005 όταν περνούσε 5 μέτρα μακριά μου με 305 χλμ/ώρα, τη μυρωδιά των πυρωμένων ανθρακονημάτων, την αίσθηση που έχει κανείς όταν βλέπει τις απίστευτες ταχύτητες και τα ακόμη πιο απίστευτα φρεναρίσματα; Το μόνο που έχω να συστήσω ανεπιφύλακτα σε όποιον γοητεύεται από τη Formula I είναι να παρακολουθήσει από κοντά έναν αγώνα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να συγκριθεί, τίποτα που να σου δείχνει πόσο διαφορετικό είναι το άθλημα όταν το βλέπεις από κοντά και γιατί έχει την ανταπόκριση που έχει στον κόσμο.

Ένα ακόμα πράγμα ήθελα να επισημάνω: ακόμα και στην Ίμολα, το άντρο της Ferrari, συνυπήρχαν αρμονικά Ιταλοί, Ισπανοί του Alonso, Φινλανδοί του Raikkonen, Γερμανοί και πολλοί πολλοί Έλληνες emgreece μέσα σε μια γενικότερη ατμόσφαιρα πανηγυριού. Στο γκαζον της Rivazza είχαμε όλοι απλώσει τα μπογαλάκια μας και απολαμβάναμε κάθε στιγμή της μοναδικής αυτής ημέρας που είχαμε την τύχη να ζούμε.

Κι όταν, μετά το τέλος του αγώνα περπατήσαμε πάνω στην πίστα που μύριζε ακόμα καμένο λάστιχο, μέχρι την tamburello, για ν'αποτίσουμε φόρο τιμής στον αξέχαστο και μοναδικό Ayrton... ένιωσα ότι αυτή την ημέρα, έζησα κάτι ανεπανάληπτο.

Μακάρι να ήμουν περισσότερο προικισμένη με λογοτεχνικό ταλέντο, για να μπορούσα να σας μεταφέρω πιο επιτυχημένα αυτό που νιώσαμε με όλες τος αισθήσεις μας, αλλά και μ'όλη την καρδιά μας. Δεν είμαι. Συγχωρέστε με. Αλλά αν ποτέ έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά ένα Grand Prix, μην τη χάσετε. Με τίποτα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πραγματικά πρέπει να είναι απίστευτη εμπειρία. Θέλω κι εγώ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

βρέ έλα στην αυτοσχέδια πίστα που έχουν στήσει κάτι παλαβιάρηδες φίλοι μου και θα πάθεις ασφυξία από τα burn out. όχι απλα μυρωδιά από καμένο λάστιχο αλλά μπόχα σκέτη!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με έχεις δει εμένα στο Κηφισσίας Ring; Need for speed 3... :P

αχχχχ τι μου θύμισες τώρα... εκεί στο κρεπυλατειον (ετσι νομίζω λεγεται)... και ενώ πήγαινα να περάσω απέναντι σκάει μύτη μια κόκκινη καλλονή! Κάνουμε σήμα στον οδηγο και μας απαντάει καταφατικά.... σταματημένος μπροστά στο φανάρι... τα άλλογα να μην κρατιουνται... ανάβει πρασινο.... αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

πόνος... μεγάλος πόνος....

αναστροφη για την άνοδο της κηφησίας με πλαγιολήσθηση και ανάποδο τιμόνι.... μπάινει στην ευθεία και απλαααα ΧΑΘΗΚΕ....

πολλά ζητάω... μια βόλτα με ένα τετοιο αυτοκίνητο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

προφανώς δεν έχετε δεί τίποτα ακόμα. Μια αναστροφή κ πλαγιολίσθηση είναι τα κλασικά. Ένας φίλος μου από τα πολλά burn out έκανε λακουβίτσα στην άσφαλτο. Κοινώς ξήλωσε την άσφαλτο. Μια άλλη μέρα στη μέση του δρόμου άρχιζει τις σβούρες σαν τρελός και να περνάει χιλιοστά από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Πάρτε ένα βιντεάκι. Είναι από κινητό και δεν έχει καλη ποιότητα. Παίζει με quicktime. Απολαύστε+ακούστε τους θεατές....

svoures

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Αυτό το έκανα όταν μάθαινα να οδηγώ κάπου στο δημοτικό. :P Η λακουβίτσα στην άσφαλτο όμως: συνταρακτικό! Εγώ ομολογώ πως μόλις που ακουμπάω την άσφαλτο σε κάθε πτήση... :P
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

χμμμμμμμ φταίει η ποιότητα του βίντεο. Αν έβλεπες τα όρια του δρόμου και τα αυτοκίνητα καθώς και τους ανθρώπους που είναι δίπλα τότε θα άλλαζες γνώμη. Σκέψου ότι αυτός ο δρόμος χωράει 2 αυτοκίνητα μόνο και δεν είναι το κηφισίας ring.

Όσο για τον οδηγό που είδες βγήκε πρώτος στο drift challenge στα Μέγαρα πρίν από μερικές μέρες.

Να κ μια φώτο από μέγαρα με το αυτοκίνητο να πηγαίνει με τα πλάγια!

post-39-1114757787.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το videακι καλό! το αυτοκίνητο όμως τι είναι.. προς στιγμήν μου μοιάζει με μια masserati αλλά είναι λίγο too much και επειδή το video δεν βοηθάει είπα να ρωτήσω..

εμένα πάλι δε με τρελαίνουν τα κόλπα αλλά οι τελικές.. και συνέχεια κατεβάζω το rekor Πάτρα - Αθήνα... βέβαια δεν έχω καλό αυτοκίνητο οπότε οι χρόνοι είναι πολύ μεγάλοι ακόμα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το αυτοκίνητο είναι ένα toyota ae86 αν θυμάμαι καλά το μοντέλο. Το βιντεάκι αυτό είναι από κινητο. Πιό καλής ποιότητας με τον συγκεκριμένο τύπο καθώς και αυτοσχέδιους αγώνες θα σας παραπέμψω σε άλλο σαιτ το οποίο είναι χαλασμένο αυτή την ώρα. Υπομονή.

Προσωπικά δεν μου αρέσει η ταχύτητα, γιατί ταχύτητα=κίνδυνος. Αυτά όμως τα "παιχνίδια" τα γουστάρω τρελά. Γιάυτό και δεν είμαι λάτρης του GP. Ποιό πολύ wrc παρακολουθώ. ΄Καλά έχουμε ξεφύγει εντελώς από το θέμα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πιό καλής ποιότητας με τον συγκεκριμένο τύπο καθώς και αυτοσχέδιους αγώνες θα σας παραπέμψω σε άλλο σαιτ το οποίο είναι χαλασμένο αυτή την ώρα. Υπομονή.

Αυτό μάλιστα! :)

Είμαστε στο θέμα, μην ανησυχείς, αλλά και να μην είμαστε δεν θα το καταλάβει κανείς. :P Πάντως και εμένα η ταχύτητα με συναρπάζει, αλλά τα κόλπα αποδεικνύουν την μαστοριά του οδηγού και το πόσο έχει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Το βιντεάκι που έβαλες δεν είχε ήχο, κρίμα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Δεν έχω καν quicktime σ'αυτό το laptop, το είχα ξεχάσει. Ευχαριστώ.
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup ΝΙΚΙΤΑ, δοκίμασέ το και με το Quick Time. Βλέπεις το αυτοκίνητο να σβουρογυρίζει και ακούς το βουρ- βοοοοουρ... :)

Αλήθεια, τα λάστιχα δεν καταστρέφονται με αυτά τα "κόλπα" ???? :unsure:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν φαίνεται καλά αλλά από τα λάστιχα βγαίνουν σπίθες! Ο συγκεκριμένος έκανες σβούρες 3πλάσιο χρόνο απ'οτι στο βιντεάκι. Απλά τόσο έπιασα. Όσο για το λάστιχο είχε μαζευτεί στην άκρη του δρόμου+στην άσφαλτο!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.