Jump to content

Πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου μαστού


medicine

Recommended Posts

Την πιλοτική εφαρμογή προγράμματος πρόληψης του καρκίνου του στήθους ξεκινά ο Δήμος Αθηναίων, παρέχοντας τη δυνατότητα δωρεάν μαστογραφίας και προληπτικού ελέγχου μαστού. Η Ντόρα Μπακογιάννη απηύθυνε σχετική ανοικτή επιστολή προς τις Αθηναίες από 45 έως 69 ετών.

Στην επιστολή της προς τις Αθηναίες αυτές που κατοικούν στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα, η κ. Μπακογιάννη τις καλεί να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του στήθους που ξεκίνησε πιλοτικά ο δήμος.

Το πρώτο βήμα γίνεται μέσω του νεοσύστατου Κέντρου Πρόληψης του Καρκίνου του Στήθους, με στόχο να επεκταθεί σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων. Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στήθους έχει αναλάβει το νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι».

Ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται επίσης με το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγιοι Ανάργυροι» και την εκστρατεία «Η μόδα πολεμά τον καρκίνο του στήθους», με έσοδα της οποίας συστήθηκε και λειτουργεί το Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Στήθους.

Η επιλογή του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος για την έναρξη του προγράμματος, που θα αποτελέσει «πιλότο» για όλα τα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα, δεν έγινε τυχαία, καθώς στην περιοχή εδρεύει το Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Στήθους, γνωστό και ως «Σπίτι του Στόχου» (Τίρυνθος 2, Ανω Πατήσια).

Σε δεύτερη φάση το πρόγραμμα προβλέπεται να επεκταθεί και στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα δίνονται καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στο «Σπίτι του Στόχου» (τηλ. 210-2521418 και 210-2521943) και στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα, Πατησίων 237 Κάτω Πατήσια (τηλ. 210-8646723 και 210-8646898).

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.