Jump to content

Μεγάλη αύξηση σε έσοδα και χρήστες


Recommended Posts

Η μεγάλη διαδικτυακή πύλη Yahoo! ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο του 2005 διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι, καθώς ο αριθμός των χρηστών μεγαλώνει γρήγορα και τα διαφημιστικά έσοδα αυξάνονται ακόμα ταχύτερα.

Το Yahoo! υποστηρίζει πλέον ότι το 13% του συνολικού χρόνου που περνά το κοινό online αφιερώνεται στις υπηρεσίες του.

Όπως αναφέρουν οι Times της Νέας Υόρκης, τους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς 372 εκαταμμύρια άτομα επισκέφθηκαν τους δικτυακούς τόπους του Yahoo!, αύξηση κατά 36% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004.

Τα κέρδη του Yahoo! το πρώτο τρίμηνο έφτασαν τα 205 εκατομμύρια δολάρια, από 101 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η τιμή της μετοχής έφτασε στα 14 σεντς, τρία σεντς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις του ίδιου του Yahoo!.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 55% στα 1,17 δισ. δολάρια. Τα έσοδα εντός των ΗΠΑ αυξήθηκαν 37%, ενώ τα έσοδα από εξωτερικές, αναπτυσσόμενες αγορές εκτινάχθηκαν κατά 124%.

To Yahoo! προσφέρει μηχανή αναζήτησης, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλες υπηρεσίες, ενώ σύντομα πρόκειται να εγκαινιάσει και ηλεκτρονικό δισκοπωλείο. Επίσης, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας Τέρι Σέμελ, πολλές από τις υπηρεσίες του Yahoo! θα είναι σύντομα διαθέσιμες μέσω κινητών τηλεφώνων, κυρίως σε αγορές εκτός των ΗΠΑ.

news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.