Jump to content

Εννέα νέα προβλήματα ασφάλειας για το Firefox


Recommended Posts

Νέα προβλήματα ασφάλειας ανακαλύφθηκαν στο Firefox, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε κακόβουλους χρήστες να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του υπολογιστή του χρήστη του προγράμματος. Τα περισσότερα από τα λάθη απαιτούν από το χρήστη του προγράμματος να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια όπως να ανοίξει ένα παράθυρο pop up που έχει γίνει blocked, ή να εκτελέσει πρόσθετο κώδικα.

Τα 9 νέα κενά ασφάλειας του browser, η γρήγορη αποδοχή του οποίου από τους χρήστες του Internet βασίστηκε εν μέρει και στην πληθώρα προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Internet Explorer της Microsoft, αποτελούν ισχυρό πλήγμα στη φήμη του. Η λύση είναι απλή και έρχεται με την αναβάθμιση του Firefox στην τελευταία του έκδοση [1.0.3], η οποία είναι ήδη διαθέσιμη για download την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ:

http://www.mozilla.org/products/firefox/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

είναι απολύτως λογικό και θα εμφανιστούν και άλλα....

όσο περισσότερο γνωστό και διαδεδομένο γίνεται ένα πρόγραμμα, τόσο περισσότεροι προσπαθούν να βρουν κενά και θα τα βρίσκουν!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παρά τα προβλήματα ασφαλείας που αρχίζουν να ανακύπτουν στο Firefox, η διάδοσή του συνεχίζεται αμείωτη. Η μεγάλη εξάπλωση του νέου browser φαίνεται και από τα στατιστικά των επισκέψεων στο site του, καθώς οι μοναδικοί επισκέπτες [unique visitors], μια αρκετά αξιόπιστη μονάδα μέτρησης, αυξήθηκαν σε ποσοστό 237%, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen, από τις μετρήσεις Net Ratings που πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση. Κατά το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια χρήστες συνδέθηκαν στο site του Firefox για να ενημερωθούν και να κατεβάσουν τον browser.

Η πλειονότητα των επισκεπτών ήταν άνδρες, σε ποσοστό 71%. Σύμφωνα με στοιχεία της Mozilla, που ανέπτυξε τον Firefox, 46 εκατομμύρια χρήστες του Internet παγκοσμίως χρησιμοποιούν τον Firefox, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να ξεπεραστεί το σημείο-ορόσημο των 50 εκατομμυρίων χρηστών.

Πηγή: DMEurope

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάντως ήδη βγήκε πριν 1-2 μέρες η 1.0.4 έκδοση.Μάλιστα υπάρχουν νέα ότι η Mozilla θέλει να προσθέσει ένα σωρό υπηρεσίες στον firefox, πχ antivirus, ώστε να γίνει πλήρης. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν εδώ για όποιον ενδιαφέρεται

http://news.com.com/Start-up+wants+to+impr..._3-5663798.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.