Jump to content

Αναμονές παιδιατρικής στην Αθήνα


EnigmaMD

Recommended Posts

Έχετε παρατηρήσει πόσο αργά ανεβαίνει πλέον η λίστα αναμονής των νοσοκομείων Αγία Σοφία, Αγλαία Κυριακού και Αττικό; Ακόμα και στο Παίδων Πεντέλης; 

Η ειδικότητα της Παιδιατρικής το 2018 από 4 χρόνια που ήταν, έγινε 5 σε διάρκεια. Αυτό σημαίνει πως πλέον, όσοι μπαίνουν ουσιαστικά θα κάθονται 1 χρόνο περισσότερο συγκριτικά με παλιά.

Άρα σε αυτά τα νοσοκομεία που η λίστα αναμονής είναι υπερδιπλάσια του αριθμού των ειδικευομένων (π.χ. στο αγία σοφία είναι 83 θέσεις ειδικευομένων με 185 να περιμένουν στη λίστα αναμονής), ουσιαστικά ο μέσος χρόνος αναμονής ανεβαίνει 2+ χρόνια σίγουρα.

Δεν είναι καταδικαστικό αυτό για όσους έχουν τελειώσει μετά το 22 ας πούμε που όλοι όσοι είναι από πάνω τους θα κάτσουν ένα χρόνο παραπάνω; Είναι μεγάλο διάστημα τα 7-8 χρόνια αναμονής για τα νοσοκομεία αυτά που έχουν το μονοπώλιο των περιστατικών, γιατί δεν έχεις άλλες επιλογές στην Αθήνα.

Επομένως, τι επιλογές έχει κανείς για πλήρη ειδικότητα παιδιατρικής στην Αθήνα;  Γιατί και μερική-αγροτικό να κάνεις πόσα χρόνια να αφαιρέσεις; Αν δηλαδή δε φύγεις εξωτερικό θα πρέπει στα 30 σου να κάθεσαι και να κάνεις το γιατρό αγώνων ή να εφημερεύεις γενικά ως βοηθός σε ιδιωτικά για λίγα λεφτά μέχρι να ανοίξει η θέση σου;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.