Jump to content

Εναλλακτικές σε Παθολογία-Λοιμωξιολογία


Recommended Posts

Ο λόγος που είμαι Ιατρική είναι γιατί δεν μπορώ να γράψω (ούτε να πληκτρολογήσω ούτε να υπαγορεύσω σε άνθρωπο ή μικρόφωνο) δεν μπορώ να αποτυπώσω την σκέψη μου και να την κάνω λέξεις (το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στον γραπτό λόγο) αλλιώς θα ήμουν στην Νομική.

 

Οπότε αποκλείονται αρκετές ειδικότητες Ακτινολόγος, Ανατομοπαθολόγος, Ιατροδικαστής , Κυτταρολόγος, Καρδιολόγος, Νευρολόγος....... όλοι αυτοί δεν έχουν μόνο να βγάλουν εικόνες ή γράφημα (ο ακτινολόγος μπορεί να είναι και σε άλλο κτήριο εκείνη την ώρα, τεχνικός, βοηθός ακτινολόγου βγάζει τις εικόνες), δεν κουνάνε μόνο έναν ηχοβολέα ούτε "απλώς" κόβουν τις μικροτομές (οκ ο χειρουργός θα ρίξει και εκείνος μια ματιά στο μικροσκόπιο αλλά αλλού βασίζεται). Δουλειά τους είναι να φτιάξουν το πόρισμα/έκθεση/γνωμάτευση (τουτέστιν να περιγράψουν τι βλέπουν).

 

Λόγω αφαιρετικής επιληψίας και ευθυνοφοβίας (φοβάμαι αγωγές, μηνύσεις, εγκλήσεις, πειθαρχικά) επίσης αποκλείονται σχεδόν όλες οι Ιατρικές ειδικότητες (θα κοκαλώσω την ώρα που έχω το νυστέρι μέσα στον άλλο ή ακόμα χειρότερα θα έχω κάποια ημιακούσια κίνηση όπως λέει ο νευρολόγος). Είμαι και νομικά τυφλός από το ένα μάτι (δεν μπορώ να μετρήσω τα δάχτυλα του χεριού μου στο 1 μέτρο) και δεν το έχω με τον συντονισμό τον κινήσεών μου (είμαι αμφιαριστερός)

 

Πριν 20 χρόνια μου άρεσε που πήγαινα στην παιδοψυχίατρο (γλύτωνα από το bullying και είχα μια φίλη στο νοσοκομείο να με περιμένει για το ραντεβού μας) μου φαινόταν πολύ καλή δουλειά πριν 20 χρόνια (παίδο)ψυχίατρος ήθελα να γίνω. Δεν μου αρέσει, δεν μπορώ να φανταστώ όμως να κάνω διάγνωση, αξιολόγηση, παρακολούθηση με βάση ένα ερωτηματολόγιο και τελείως υποκειμενική συζήτηση. Δεν έχω ούτε ένα καρδιογράφημα ούτε εξετάσεις αίματος. Δεν ξέρω τι μπορεί να χρειαστεί να γράψω (μια γνωμάτευση για ακούσια νοσηλεία κλπ). Άσε που όπως είμαι εγώ στη πρώτη εφημερία μου θα με βάλουν εμένα για ακούσια νοσηλεία για να γλυτώσουν από εμένα.

 

 

Με την Παθολογία-Λοιμωξιολογία δεν ξέρω τι γίνεται. Μετά από την εφημερία μπορεί να βρεθώ σε κάποιο χαντάκι. Φοβάμαι να κάνω στον άλλον ακόμα και μια αιμοληψία ένα εμβόλιο. Να ψηλαφίσω με τα ακροδάχτυλα, να ακροαστώ με το στηθοσκόπιο και άντε να τοποθετήσω και τα ηλεκτρόδια γα το ΗΚΓ. Είμαι άνθρωπος για solo-practice και αν και δεν έχω εγώ πρόβλημα με τους ανθρώπους έχουν αυτοί σίγουρα με μένα (είμαι μονότονος, βαρετός, σπαστικός, ενοχλητικός, πρήχτης). Δεν ξέρω πόσο μπορώ να κάνω μια νοσοκομειακή ειδικότητα κατα βάσει στο ιδιωτικό ιατρείο (και μάλιστα χωρίς γραμματέα χωρίς νοσοκόμο).

 

Μου αρέσουν Γηριατρική, Ταξιδιωτική Ιατρική, Ιατρική της Εργασίας (από αυτά που μπορώ να κάνω γιατί σίγουρα θα μου άρεσε να είμαι Χειρουργός).

 

Υπάρχει κάποια διέξοδος; Μου λένε να ασχοληθώ με την έρευνα αλλά έχει γράψιμο. Πρέπει να παρουσιάσεις να ευρήματά σου. Και δεν είμαι άνθρωπος που θα κάθεται ήσυχος σε ένα γραφείο ή μπροστά σε έναν υπολογιστή. Θέλω να σηκώνομαι και να μιλάω με ανθρώπους όλη την ώρα (για να μην κουράζονται καλό είναι να είναι πολλοί και να εναλλάσονται π.χ κάθε 45 λεπτά άλλος ).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.