Jump to content

Ζώντας με το spam


Recommended Posts

Κομμάτι της καθημερινής ζωής φαίνεται πως έχουν γίνει τα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (spam), όπως αποκαλύπτει έρευνα του Pew Internet and American Life Project σε χρήστες του Διαδικτύου στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 52% ερωτηθέντων χαρακτήρισε το spam μεγάλο πρόβλημα, ενώ το 28% δήλωσε πως λαμβάνει περισσότερα ανεπιθύμητα e-mail σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία τόνισε ότι ο βομβαρδισμός με spam δεν την αποτρέπει από το να χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο. "Μαθαίνουμε να ζούμε με το spam", επεσήμανε η επικεφαλής της έρευνας, Ντέμπορα Φάλοους, χαρακτηρίζοντας τα ανεπιθύμητα emails κάτι ανάλογο με την ατμοσφαιρική ρύπανση και το κυκλοφοριακό κομφούζιο. Παράλληλα, η κ. Φάλοους αναφέρθηκε στην ολοένα και αυξανόμενη χρήση φίλτρων και άλλων προγραμμάτων, που λειτουργούν ως ασπίδα κατά των ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

"Δοκιμασία αντοχής"

Σύμφωνα με την έρευνα, οι χρήστες του Διαδικτύου συνηθίζουν ολοένα και περισσότερο την ύπαρξη των spam. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 67% των ερωτηθέντων δήλωσε πως το σερφάρισμα στο Internet είναι δυσάρεστο λόγω των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, έναντι 77% που ήταν πέρυσι.

Επίσης, το ποσοστό των χρηστών που χρησιμοποιούν λιγότερο τα e-mails εξαιτίας του spam έπεσε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες (από 29% στο 22%). Παράλληλα, μείωση παρουσιάζει και το ποσοστό όσων δεν εμπιστεύονται το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ως μέσο επικοινωνίας (53% έναντι 62% πέρυσι).

Η κ. Φάλοους σχετίζει τα συμπεράσματα αυτά με την αυξανόμενη χρήση προγραμμάτων που "απωθούν" τα spam, αλλά και την καλύτερη ενημέρωση των κυβερνοναυτών για τους τρόπους αντιμετώπισής τους. "Οι προβλέψεις ότι οι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο λόγω των ανεπιθύμητων e-mails δεν φαίνεται να βγαίνουν αληθινές", κατέληξε.

Πάντως, ταυτόχρονα με τη συμπεριφορά των χρηστών του Διαδικτύου, αλλάζει και το περιεχόμενο των spam: σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα περισσότερα έχουν πλέον πορνογραφικό περιεχόμενο και δεν ζητούν τόσο οικονομικά ή προσωπικά στοιχεία.

ert.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.