Jump to content

Εξωτερικό και κοινωνική ενσωμάτωση


Recommended Posts

Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις και ίσως προκύψει και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Όσοι κάνατε ειδικότητα έξω σε ποια φάση το επιλέξατε; Κατά την διάρκεια των σπουδών σας; Από πριν; Τελικά είστε ικανοποιμένοι με την επιλογή σας; Ενταχθήκατε στην όποια κοινωνία ή όπως συχνά συμβαίνει οι ξένοι κάνατε παρέα μεταξύ σας; Βλέπω άπειρο κόσμο να είναι σε φάση όπου φύγει φύγει αλλά από την άλλη βλέπω και πολλούς που ψάχνουν την στιγμή να γυρίσουν. Σαν να μην "αντέχεται" και πολύ. Επίσης (γενική και ανοικτή ερώτηση) θεωρείτε πως αν κάποιος κάνει την Χ ειδικότητα έξω, ερχόμενος στην Ελλάδα μπορεί απλά να μεταφέρει τις γνώσεις του στην κλινική του πράξη στην Ελλάδα; Σκέφτομαι πως δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, είτε σε θεραπευτικό επίπεδο, είτε σε επιδημιολογικό επίπεδο (άλλες παθήσεις είναι συχνότερες σε άλλες περιοχές και ίσως έχεις μια "τάση" να βάζεις στην ΔΔ σου πράγματα που να ναι πολύ σπάνια στην Ελλάδα".

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Αν κάποιος θέλει να ανοίξει απλώς ιατρείο,δεν έχει μεγάλη διαφορά αν έχει κάνει ειδικότητα στο εξωτερικό.Εκτός βέβαια από τον τίτλο στην πινακίδα του ιατρείου.

Αν όμως θέλει να δουλέψει σε νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική έχει όφελος από την ειδικότητα στο εξωτερικό με την έννοια οτι η εμπειρία θα φανεί.Κοινωνική ζωή δεν έχει πολλή έξω όντως.Είναι άλλοι και οι τρόποι διασκέδασης.

Συνήθως αν κάποιος γυρίσει είναι επειδή κουράστηκε από τη σκληρή εργασία στο εξωτερικό και θέλει κάτι πιο ελαφρύ,πιο εύκολο.Η για οικογενειακούς λόγους.

Εξωτερικό πας για λεφτά και δουλειά.Δεν πας για κοινωνική ζωή.Βέβαια αν κάποιος το δει συνολικά,έχει η Ελλάδα κάποια πλεονεκτήματα ιδίως στο θέμα καιρού,φαγητού,διασκέδασης.

Τροποποιήθηκε από Bratwurst2
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.