Jump to content

Μπορώ να μη κάνω αγροτικό;


Greekmed2424

Recommended Posts

Γεια σας! 
Προσωπικα δεν θέλω να κανω αγροτικο. Δεν θέλω και στο μέλλον να δουλέψω ποτέ σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, θέλω μετά την ειδικότητα να ιδιωτεύσω. 
Μπορώ να κανω κανονικά την ειδικότητα, να δώσω εξετάσεις ειδικότητας χωρίς να έχω κάνει αγροτικό; Και εφόσον τελειώσω να ανοίξω απλά ένα ιδιωτικό ιατρείο; 
Επίσης αν γίνεται υπάρχει κάποιο ΦΕΚ για αυτό; 
Εαν δεν γίνεται υπάρχει κάποια εναλλάκτη; Πχ να κάνω ένα χρόνο παράταση; Ισχυει ότι μετά δεν χρειάζεται να κανω αγροτικο; 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

«α. Οι ιατροί, ελληνικής υπηκοότητας ή υπήκοοι άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν τίτλο ειδικότητας στη χώρα μας και δεν έχουν λάβει νόμιμη απαλλαγή από την υποχρέωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου, δύνανται να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας, χωρίς να απαιτείται να έχουν προηγουμένως εκπληρώσει την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου. Στους επιτυχόντες στις εξετάσεις απονέμεται ο τίτλος ειδικότητας με ημερομηνία κτήσης την ημερομηνία διεξαγωγής εξετάσεων, μετά από την εκπλήρωση της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου ή της δωδεκάμηνης υπηρεσίας σε νοσοκομείο, που πραγματοποιείται είτε κατ' εφαρμογή του άρθρου 32 του ν. 4865/2021 (Α' 238) είτε κατόπιν αίτησής τους, η οποία υποβάλλεται σε μία από τις επτά (7) Υγειονομικές Περιφέρειες (Υ.ΠΕ.) και σε συνέχεια της οποίας δύνανται να τοποθετούνται, με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υ.ΠΕ., σε κενή οργανική θέση ειδικευμένων της οικείας ειδικότητας, σε νοσοκομείο αρμοδιότητάς της, ανάλογα με τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας. Σε συνέχεια της απόφασης τοποθέτησης, υπογράφεται σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου μεταξύ του ιατρού και του οικείου νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια ισχύος της οποίας οι ιατροί λαμβάνουν τις αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου."

Αυτό ισχύει τώρα. Αν κατάλαβα καλά δεν έχεις ξεκινήσει ειδικότητα οπότε δεν έχει νόημα να ξέρεις κάτι από τώρα καθώς αυτά αλλάζουν συνεχώς.

Επίσης από ότι έχω καταλάβει για πολύ παλιούς εισακτέους κάθε τόσο ανακοινώνεται πως μπορούν να απαλλαγούν. Παράδειγμα από το ίδιο ΦΕΚ:

"2.Στην υποπερ. 7 της περ. β' της παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 4208/2013, περί των κατηγοριών των ιατρών που πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης απαλλαγής από την υποχρεωτική εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου, η φράση «μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006» αντικαθίσταται από τη φράση «μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009» και η υποπερ. 7 της περ. β' της παρ. 1 του άρθρου 22 διαμορφώνεται ως εξής:

«7. Οι ιατροί που έχουν εγγραφεί στο Α έτος Ιατρικών Σχολών της ημεδαπής και αλλοδαπής μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009.»."

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.