Jump to content

Με υπερειδική στο Ο.Α.Κ.Α. θα ξεκινήσει το φετινό


and1dr

Recommended Posts

dgEntity_44258.jpg

Αυτή την εικόνα θα παρουσιάζει το Ο.Α.Κ.Α στις 23 Ιουνίου

Ένα πρωτόγνωρο θέαμα θα προσφέρει στους εκατομμύρια θεατές του WRC, το φετινό Ράλι Ακρόπολις. H εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 6:00μ.μ. στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας με τη διοργάνωση μίας υπερειδικής διαδρομής, που διοργανώνεται για πρώτη φορά σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Στον χώρο του σταδίου που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 θα δημιουργηθεί μία κλειστή, ασφάλτινη πίστα μήκους 1,2 χιλιομέτρων με συμμετρική χάραξη, η οποία σχεδιάστηκε με γνώμονα την ασφάλεια πληρωμάτων και θεατών.

Tα πληρώματα θα ξεκινούν ανά δύο και θα τερματίζουν μετά από δύο γύρους, διανύοντας συνολικά 2,4 χιλιόμετρα. Tα αυτοκίνητα θα φορούν χωμάτινα ελαστικά, όπως και στις κανονικές Eιδικές Διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις και οι πλαγιολισθήσεις των αυτοκινήτων, με μερικούς από τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου στα bucket, αναμένεται να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στους θεατές που θα βρεθούν στις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου.

Σημειώνουμε ότι η υπερειδική δεν είναι ένα απλό show, καθώς ο χρόνος της θα μετρά κανονικά στην κατάταξη του αγώνα.

Για την ιστορία, να προσθέσουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του WRC διοργανώνεται μία υπερειδική σε Ολυμπιακό στάδιο, γεγονός που προσδίδει ξεχωριστή αίγλη στο Ράλι Ακρόπολις και στο άθλημα γενικότερα. Το όλο εγχείρημα αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τη Διεθνή Ομοσπονδία (FIA) και τις εργοστασιακές ομάδες του πρωταθλήματος.

in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ναι, το είδα και στον χώρο του επίσημου ράλυ και έλεγα "τώρα είναι ή δεν είναι πρωταπριλιάτικο; Μα το γράψαν και στο επίσημο σάιτ και μάλιστα πριν την 1η του Απρίλη..."

τελικά φαίνεται πως δεν είναι, άρα αυτό που μας μένει είναι να μάθουμε πότε θα βγουν τα εισητήρια να τρέξουμε να αγοράσουμε!!!!! :D:D:D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Eισιτήρια για την υπερειδική της Aθήνας emrockon

1116003926a.jpg

Aπό την Τετάρτη 18 Mαΐου οι φίλοι του Pάλλυ Aκρόπολις 2005, μπορούν να κάνουν κρατήσεις εισιτηρίων για την υπερειδική διαδρομή που θα διεξαχθεί στο Oλυμπιακό στάδιο της Aθήνας, την Πέμπτη 23/6 και ώρα 6:00 μ.μ.. Tα εισιτήρια της υπερειδικής κοστίζουν 20 ευρώ για το πάνω διάζωμα του σταδίου, 25 ευρώ (κάτω διάζωμα) και 40 ευρώ για τις θύρες 7-9 που βρίσκονται μπροστά από την εκκίνηση/τερματισμό. Tέλος, διατίθενται και εισιτήρια VIP, για την ειδικά διαμορφωμένη θύρα 29, έναντι 120 ευρώ στα οποία συμπεριλαμβάνονται σνακ και ποτά.

Oι κρατήσεις εισιτηρίων θα γίνονται τηλεφωνικά με πιστωτική κάρτα (VISA ή MasterCard) στο Tηλ. 210 9490750 ή μέσω internet στο www.ticketshop.gr , το οποίο μπορείτε να βρείτε και μέσω του επίσημου δικτυακού τόπου του αγώνα www.acropolisrally.gr . H παράδοση των εισιτηρίων θα γίνεται ή απευθείας στο σπίτι (από τις 6-17/6) ή στα εκδοτήρια του OAKA από τις 13/6 έως την ημέρα διεξαγωγής της υπερειδικής.

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες 1114596499a.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Με την υπερειδική μέσα στο ΟΑΚΑ, ανοίγει η αυλαία του 52ου Ράλι Ακρόπολις

Στο ΟΑΚΑ ανοίγει την Πέμπτη η «αυλαία» του 52ου Ράλι Ακρόπολις, με τη διεξαγωγή της υπερειδικής διαδρομής μέσα στο στάδιο.

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος 91 αυτοκίνητα, τα οποία θα τερματίσουν την Κυριακή 26 Ιουνίου (14:25) στο Εκθεσιακό Κέντρο της Λαμίας.

Ο αγώνας αποτελείται από 19 ειδικές διαδρομές, το συνολικό μήκος των οποίων φτάνει τα 349,57 χιλιόμετρα. Σ

'Εχουν δηλώσει συμμετοχή μεγάλα ονόματα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, με επικεφαλής τον κάτοχο του τίτλου Σεμπαστιάν Λεμπ.

Η μεγάλη καινοτομία του εφετινού ράλι Ακρόπολις είναι η υπερειδική, η οποία θα διεξαχθεί στην ασφάλτινη πίστα που κατασκευάστηκε στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Η διαδρομή μήκους 1.250,78 μέτρων κατασκευάστηκε από ασφαλτοτάπητα σε χάραξη που σχεδιάστηκε από την ΕΛΠΑ. Ο χλοοτάπητας αφαιρέθηκε με ειδικά μηχανήματα από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, μεταφέρθηκε για συντήρηση σε προεπιλεγμένο χώρο, ενώ, μετά την ολοκλήρωση της υπερειδικής και την αφαίρεση όλων των υλικών, θα επανατοποθετηθεί στο σημείο, απ΄ όπου αφαιρέθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μια ημέρα πριν από την έναρξη του Ράλι Ακρόπολις, έχουν διατεθεί 55.000 εισιτήρια για την υπερειδική.

Αναπόσπαστο κομμάτι του εφετινού αγώνα θα είναι και η μουσική, καθώς θα διοργανωθεί παράλληλα το «Acropolis Rally Festival».

Μετά το τέλος της υπερειδικής, θα διοργανωθεί αγώνας 28 επιλεγμένων ιστορικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, στον οποίο θα ξεχωρίσει αναμφίβολα η «μονομαχία» των «Ιαβέρη»-Στεφανή (Ford Escort RS 2000) και Μοσχού-Αρκέντη (Nissan 240 RS).

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

24/06/2005

WRC

Λάμψη Loeb στο ΟΑΚΑ Πρωτοφανής παρουσία των Ελλήνων φιλάθλων στην υπερειδική πίστα του Ράλι Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ, καθώς 65.000 φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού γέμισαν το στάδιο και αποθέωσαν τους πρωταγωνιστές του WRC. Ο Sebastian Loeb με Citroen είχε τον καλύτερο χρόνο, ενώ από τους Έλληνες ο Λεωνίδας Κύρκος ξεχώρισε καταλαμβάνοντας την 24η θέση. Εκλεψε την παράσταση ο Solberg.

Το ΟΑΚΑ γέμιζε με κόσμο από τις 13:00 όταν και ξεκίνησαν οι αναγνωρίσεις των πληρωμάτων, ενώ οι φίλαθλοι έκαναν τις πρώτες βόλτες στα περίπτερα που είχαν στηθεί στον περιμετρικό χώρο, των χορηγών του αγώνα. Λίγο μετά τις 18:00 και ενώ το ΟΑΚΑ είχε σχεδόν γεμίσει οι οδηγοί ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνισή τους, ανά δύο, όπως προέβλεπε η πίστα.

Την παράσταση έκλεψε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Loeb, που για ακόμη μία φορά ήταν ο πιο γρήγορος με χρόνο 2:15:4. Ο ιδιώτης Mark Higgins τον ακολούθησε στην δεύτερη θέση, ενώ Markko Martin ήταν τρίτος. Αυτός που όμως ξεσήκωσε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ ήταν ο Petter Solberg, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε την προσπάθειά του πέταξε αναμνηστικά στις εξέδρες και πήρε το μικρόφωνο για να τους ευχαριστήσει όλους που βρέθηκαν εκεί.

Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ το παρών έδωσαν και διάσημοι αθλητές, όπως ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Σωτήρης Κυργιάκος από την ομάδα ποδοσφαίρου, η Πηγή Δεβετζή και η Φανή Χαλκιά από τον στίβο, αλλά και ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης.

Η τελική κατάταξη:

1. Sebastian Loeb CITROEN Xsara 2:15.4

2. Mark Higgins FORD Focus WRC 03 2:15.5

3. Markko Martin PEUGEOT 307 WRC 2:16.3

4. Harri Rovanpera MITSUBISHI Lancer WRC 05 2:16.6

5. Peter Solberg SUBARU Impreza WRC 2005 2:16.9

6. Toni Gardemeister FORD Focus RS WRC 04 2:17.2

7. Carlos Sainz CITROEN Xsara 2:17.6

8. Marcus Gronholm PEUGEOT 307 WRC 2:17.7

9. Henning Solberg FORD Focus RS WRC 04 2:17.7

10. Daniel Carlsson SUBARU S10 WRC 2:18.0

24. Λεωνίδας Κύρκος MITSUBISHI Lancer EVO 8 2:23.0

25. Αρμόδιος Βωβός SUBARU Impreza WRC 04 2:23.1

26. Ιωάννης Παπαδημητρίου FORD Focus WRC 03 2:24.4

http://www.sportaction.gr/document.php?cat...cument_id=14253

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εγώ ουτε πλάνα ούτε τίποτα... ξέρει κανένας αν θα το δείξει στην TV κάποια στιγμή;

Πρέπει να ήταν μοναδική εμπειρία!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

τελικά δεν είδα μόνο πλάνα αλλά όλο τον αγώνα. Μιλάμε τίγκα το ΟΑΚΑ. Στο eurosport το ελληνικό τα έδειξε όλα. Όχι το συνδρομητικό. Το ελεύθερο. Σωστά δεν το λέω? Οι πλαγιολισθήσεις τους ηταν το κάτι άλλο. Έχω πάει σε drift challenge αλλά μιλάμε οι άνθρωποι αυτοί είναι η μέρα με τη νύχτα. Ένα έχω να πώ. Είμαι χαζός που δεν πήγα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1118925718.jpg

το κοκκινάκι... :wub::wub::wub: μπορεί να μην πηγαίνει καλά στους αγώνες αλλα παραμένει να είναι το αγαπημένο μου!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

-email.gif-print.gif Το Ράλι Ακρόπολις βραβεύτηκε ως το «Ράλι της χρονιάς» για το 2005 μεταξύ των 16 χωρών που διοργανώνουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (WRC). Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «το κοινό του Ολυμπιακού Σταδίου έθεσε νέα στάνταρ στο WRC, σε έναν αγώνα που προόδευσε σε κάθε τομέα τα τελευταία τρία χρόνια. Eίχε μία εξαιρετική, όσο και συμπαγή διαδρομή με ειδικές διαδρομές ποιότητας, καλές εγκαταστάσεις σέρβις παρκ με ενσωματωμένο αρχηγείο του αγώνα και παρκ φερμέ, πλήρως καταρτισμένη οργάνωση που ανταποκρίθηκε σε κάθε αίτημα και σημαντικά βελτιωμένη ασφάλεια για τους θεατές».

Τα έξι πρώτα ράλι στην σχετική ψηφοφορία:

Aκρόπολις 90 βαθμοί

Φινλανδία 78

Aυστραλία 62

Iσπανία 52

Mεξικό 52

Γερμανία 33

news.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.