Jump to content

Μείωση του αριθμού των εκτρώσεων


bromptonista

Recommended Posts

Έως 80.000 περιπτώσεις το χρόνο

Μείωση του αριθμού των εκτρώσεων την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα

613024_b.jpg

Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Γ.Κρεατσάς

Αθήνα

Σημαντική μείωση παρουσιάζει την τελευταία πενταετία ο αριθμός των εκτρώσεων στην Ελλάδα -αν και παραμένει ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη- ως αποτέλεσμα της λήψης μέτρων για τον κίνδυνος σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Εντούτοις, οι Ελληνίδες έχουν το χαμηλότερο δείκτη ενημέρωσης στην Ευρώπη σχετικά με τις νέες μεθόδους αντισύλληψης.

Oι ειδικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι κάθε χρόνο γίνονται στην Eλλάδα 60.000-80.000 εκτρώσεις, όταν από πριν από πέντε χρόνια ο αντίστοιχος αριθμός προσέγγιζε τις 100.000. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι εκτρώσεις θα μπορούσαν να είναι ακόμη λιγότερες αν οι Ελληνίδες έκαναν σε μεγαλύτερο ποσοστό χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού, αναφέρει Το Βήμα.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Hμέρα Aντισύλληψης ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Γ.Kρεατσάς, παρ' ότι το αντισυλληπτικό χάπι είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποτροπή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, μόλις το 4% των Eλληνίδων αναπαραγωγικής ηλικίας το χρησιμοποιούν.

O βασικότερος λόγος είναι ο φόβος που έχουν σχετικά με οποιοδήποτε σκεύασμα περιέχει ορμόνες. Oι νεαρότερες γυναίκες, σε ποσοστό 80%-90%, χρησιμοποιούν κυρίως το προφυλακτικό σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους, όπως αυτή των γόνιμων ημερών. Στην περίπτωση που οι τρόποι αυτοί αποτύχουν, εκτιμάται ότι οι τρεις στις δέκα γυναίκες θα χρησιμοποιήσουν το χάπι της επόμενης μέρας.

news.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν είναι ωραίο να εκφραζόμαστε έτσι, ειδικά όταν δεν αιτιολογούμε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.