Jump to content

Συστατικό του βάλσαμου στη θεραπεία της ΟΜΛ


and1dr

Recommended Posts

Η παρθενολίδη, μια χημική ουσία που προέρχεται από το βάλσαμο καταστρέφει τα κύτταρα της οξείας μυελοειδούς λευχαιμίας, αφήνοντας τα φυσιολογικά κύτταρα του μυελού των οστών σχετικά άθικτα, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που θα δημοσιευθεί στο Blood.

Επιπλέον, το χημικό αυτό συστατικό ίσως στοχεύει τη ρίζα της νόσου διότι επίσης εξοντώνει τα αρχέγονα κύτταρα που προάγουν την ΟΜΛ.

Ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη με επικεφαλής τον Δρ Κρεγκ Τζόρνταν βάσισε τα συμπεράσματα της μελέτης σε πειράματα που έγιναν σε εργαστηριακούς δίσκους εξετάζοντας τα καταστρεπτικά αποτελέσματα της παρθενολίδης.

Η χημική ουσία έδειξε μια ισχυρή ικανότητα να προκαλέσει το θάνατο των ανθρώπινων κύτταρα της ΟΜΛ καθώς και της χρόνιας μυελογενούς λευχαιμίας. Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι αυτός ο παράγοντας ήταν πολύ πιο συγκεκριμένος στα κύτταρα της λευχαιμίας από το βασικό χημειοθεραπευτικό παράγοντα Ara-C.

Επιπλέον ανάλυση έδειξε ότι η παρθενολίδη επιλεκτικά στοχεύει τους πληθυσμούς των αρχέγονων κυττάρων.

Επομένως οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η παρθενολίδη είναι αντιπροσωπευτική μιας πιθανής σημαντικής νέας τάξης φαρμάκων για την στοχευμένη θεραπεία των κυττάρων της λευχαιμίας.

doctors.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.