Jump to content

Σπρέι με φερομόνη τραβά τους άντρες από τη μύτη...


Mariza

Recommended Posts

Σπρέι με φερομόνη τραβά τους άντρες από τη μύτη

Μια μυστηριώδης ουσία που απομονώθηκε από τον ιδρώτα νεαρών γυναικών βελτιώνει τις ερωτικές επιδόσεις των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Η ταυτότητα του χημικού κρατείται μυστική μέχρι την έκδοση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Η ουσία ανακαλύφθηκε στον ιδρώτα της μασχάλης από τη βιολόγο Ουίνιφρεντ Κάτλερ, η οποία ίδρυσε το Athena Institute for Women's Wellness Research στην Πενσιλβάνια.

Το διάλυμα της ουσίας, με την κωδική ονομασία «Athena Pheromone 10:13» δοκιμάστηκε από την Δρ Τζόουν Φρίμπλι του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, σε συνεργασία με την ιδιώτη γιατρό Σούζαν Ράκο. Και οι δύο ερευνήτριες υποστηρίζουν ότι δεν έχουν οικονομικά συμφέροντα από εμπορική εκμετάλευση της ουσίας.

Οι μισές από τις 44 μετεμμηνοπαυσιακές εθελόντριες προσέθεσαν στο άρωμά τους το Athena Pheromone 10:13, ενώ οι υπόλοιπες προσέθεσαν ένα αδρανές υγρό.

Η μελέτη ήταν διπλά τυφλή, δηλαδή μέχρι το τέλος του πειράματος ούτε οι ερευνητές ούτε οι εθελόντριες γνώριζαν ποιος είχε χρησιμοποιήσει την αληθινή ουσία και ποιος το placebo.

Όπως αναφέρει την Πέμπτη το NewScientist.com, οι εθελόντριες κράτησαν ημερολόγιο για την προσωπική τους ζωή για διάστημα έξι εβδομάδων.

Από τις γυναίκες που είχαν χρησιμοποιήσει τη φερομόνη, το 68% ανέφερε αύξηση σε τουλάχιστον μία από τις τέσσερις «στενές κοινωνικοσεξουαλικές συμπεριφορές», όπως τα ρομαντικά ραντεβού και οι σεξουαλικές συνευρέσεις. Στην ομάδα ελέγχου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 41%.

Επιπλέον, το 41% των χρηστών ανέφεραν αύξηση στα χάδια, τα φιλιά και την τρυφερότητα με τους ερωτικούς τους συντρόφους, συγκριτικά με το 14% της ομάδας ελέγχου.

Παρόλο που η ουσία δεν κατονομάζεται, η μελέτη έγινε δεκτή για δημοσίευση στο Journal of Sex Research.

(tech.pathfinder.gr )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.