Jump to content

«Στοπ» στις δωρεάν αναβαθμίσεις


and1dr

Recommended Posts

Από τα μέσα του 2005, η Microsoft θα απαιτεί από τους χρήστες των Windows να αποδεiκνύουν ότι διαθέτουν γνήσιο αντίγραφο του λειτουργικού συστήματος προκειμένου να αναβαθμίζουν τα συστήματά τους από το δικτυακό τόπο του Windows Update, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο κολοσσός του λογισμικού.

Όσοι χρησιμοποιούν πειρατικά αντίγραφα του λειτουργικού θα μπορούν να κεταβάζουν μόνο αναβαθμίσεις (patches) που επιλύουν ζητήματα ασφάλειας, και μόνο εφόσον έχουν ενεργοποιημένη την επιλογή Automatic Update των Windows για αυτόματες αναβαθμίσεις χωρίς δική τους συμμετοχή.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Microsoft δεν έχει άλλη επιλογή παρά να διορθώνει τυχόν κενά ασφάλειας ακόμα και πειρατικά αντίγραφα των Windows, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα καθiστούσε ευκολότερη τη διαδοση ιών, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο και τους ιδιοκτήτες γνήσιων αντιγράφων

Η πρωτοβουλία της Microsoft κατά της πειρατεία λογισμικού ονομάζεται Windows Genuine Advantage (Πλεονέκτημα Γνήσιων Windows) εφαρμόζεται πιλοτικά στην Κίνα, τη Νορβηγία και την Τσεχία, όπου τα πειρατικά Windows είναι πιο διαδεδομένα.

Στις χώρες αυτές, οι χρήστες που διαπιστώνουν ότι το λειτουργικό τους σύστημα είναι πειρατικό δικαιούνται έκπτωση στην αγορά του γνήσιου λογισμικού. Από την άλλη, οι χρήστες που επιβεβαιωμένα διαθέτουν γνήσια Windows μπορούν να αποκτούν με έκπτωση ή δωρεάν άλλα προϊόντα της Microsoft.

Από τα μέσα του έτους, το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο και θα αποκτήσει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Οι χρήστες μπορούν να επιβεβαιώνουν τη γνησιότητα του λειτουργικού τους είτε αφήνοντας το λογισμικό του Windows Update να ελέγξει αυτόματα το σύστημά τους, είτε δηλώνοντας έναν ειδικό κωδικό ασφάλειας.

Αναλυτές εκτιμούν ότι έως και το ένα τρίτο των αντιγράφων των Windows παγκοσμίως είναι πειρατικά, και η Microsoft υποστηρίζει ότι την τελευταία δεκαετία η ζημιά από τηνν πειρατεία ανέρχεται σε «δισεκατομμύρια δολάρια».

news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αναλυτές εκτιμούν ότι έως και το ένα τρίτο των αντιγράφων των Windows παγκοσμίως είναι πειρατικά...

Μαλλον το 1/3 ειναι αυθεντικα!!! Καποιο λαθος εχει το ρεπορταζ, δεν μπορει.... :lol:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μαλλον το 1/3 ειναι αυθεντικα!!! Καποιο λαθος εχει το ρεπορταζ, δεν μπορει.... :lol:

μπορεί και να έχει δίκιο.. ξεχνάς όλες τις μεγάλες επιχερήσεις και όλα τα γραφεία όπου εκεί είναι όλα γνήσια.. όπως και όλα τα laptop ;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.