Jump to content

[θέατρο] Βασικά με λέν...Θανάση


tik-tak

Recommended Posts

"Βασικά με λεν...Θανάση!"

Νεο ελληνικό θέατρο (Σπ. Τρικούπη 34, δρόμος που ειναι κάθετος στην Στουρνάρα και καταλήγει στην πλατεία Εξαρχείων)

κείμενο-σκηνοθεσία:Γιώργος Αρμένης

Παίζουν :Γιώργος Αρμένης, Παντελής Παπαδόπουλος, Τζένη Μιχαηλίδου, Στέλιος Ιακωβίδης, Αννα Γιαγκιώζη, Χάρης Χαραλάμπους, Γιάννης Δρακόπουλος, Ασπασία Κοκόση.

φοιτητικό εισιτήριο:15€

(Καλύτερα να κάνετε τηλεφωνική κράτηση θέσεων,ιδιαιτερα για την παράσταση της Κυριακής , γιατί υπάρχει η πιθανότητα να μην βρείτε θέσεις....)

Το Νέο ελληνικό θέατρο και ο Γ. Αρμένης μας τρατάρουν –μεταξύ άλλων ;) - Θ ε α τ ρ ο!

Ο Θανάσης , ένας ταλαιπωρημένος ρομαντικός , στα πλαίσια της συγγραφής του πρώτου του θεατρικού έργου , εξιστορεί τη ζωή του : από την παιδική και εφηβική ηλικία μέχρι και τον δεύτερο γάμο του ….Στην αφήγησή του –την προσωπική κατάθεση της ζωής του- μπλέκονται οι φίλοι του – οι συμπαραστάτες και οι άσπονδοι- , οι γυναίκες του, τα παιδιά του , η δουλειά του , οι συνεργάτες και… η πεθερά.

Συμβιβασμοί, προσδοκίες , νευρώσεις άλλα και σωτήριο χιούμορ συνθέτουν τον καμβά της ζωής του ήρωα ,αλλά και αυτής της σπαρταριστής και αιχμηρής πικρής κωμωδίας και κοινωνικής σάτιρας.

Το κείμενο είναι του ίδιου του Γ.Αρμένη, ηθο-ποιου και συγκληρονόμου με τον Γ. Λαζάνη του Θεάτρου Τέχνης .

Ο Γιώργος Αρμένης έδωσε αμέσως το στίγμα του με την αεικίνητη και αέναη «νεανική» παρουσία του στη σκηνή . Οι ηθοποιοί που τον πλαισίωναν υποδύονταν διπλούς και τριπλούς ρόλους συμβάλλοντας στην αβίαστη ροή των σκηνών.

Το κείμενο ήταν απολαυστικό και απεδόθη με τον καλύτερο τρόπο από τους ηθοποιούς. Οι θεατές αναγνώριζαν στους πρωταγωνιστές οικείους χαρακτήρες και στις σκηνές οικείες καταστάσεις (αυτό φαινόταν από τις καταφάσεις στα πρόσωπα των θεατών και τα επιβεβαιωτικά επιφωνήματα). Ήταν σαν να ήταν το κοινό ο επιπλέον πρωταγωνιστής…για μένα, νομίζω οτι ήταν απολαυστική στιγμή!

Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι σαν να στηρίχτηκε όλο το έργο σε στίχους του Καβάφη:

« κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις ,

τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς :μην την εξευτελίζεις!»

Η μουσική επένδυση απο το Διονύση Τσακνή ειναι ...αξιόλογη νότα.

Πολύ μεγάλη έκπληξη –ευχάριστη- η υποδοχή στο θέατρο. Η αίσθηση της φιλοξενίας ξεκινά από το φουαγιέ και ξετυλίσσεται και κατά τη διάρκεια του έργου , αφήνοντας ….καραμελένια γεύση και κατά την έξοδο.

Κείμενο και παίξιμο άμεσο…. γέλιο άφθονο… χειροκρότημα έντονο…και υπόσχεση από την παρέα μου και μένα να παρακολουθούμε από δω και πέρα τις δουλειές αυτού του εργάτη της τέχνης.

θέμα έργου: 4/5

ηθοποιοί: 4,5/ 5

σκηνικά :3/5

ικανοποίηση: 4,5/ 5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.