Jump to content

Συγγραφικά βραβεία


Ήρα

Recommended Posts

Συγγραφικά βραβεία κατά των στερεοτύπων

Στον Αλέξανδρο Αργυρίου και τον Ηρακλή Μήλλα αποφάσισε να δώσει τα φετινά της βραβεία η Εταιρεία Συγγραφέων. Συγκεκριμένα, στον Αλέξανδρο Αργυρίου απονέμεται το βραβείο Δαίδαλος για το τετράτομο έργο του «Ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας» (Εκδ. Καστανιώτη 2001-2004). Σύμφωνα με το σκεπτικό της Εταιρείας το έργο διακρίνεται για την πρωτοτυπία του. Χαρτογραφεί την ελληνική λογοτεχνία καταγράφοντας σχολές, συνειδήσεις, νοοτροπίες, ιδέες, τάσεις, ρεύματα, λαμβάνει σταθερά υπόψη τη συνεισφορά των «ελασσόνων» δημιουργών, δημιουργεί, μέσω της τεκμηριωμένης βιβλιογραφίας, ένα ισχυρό εργαλείο για τον ερευνητή και επανεξετάζει ιστορικά τα νεοελληνικά γράμματα συνδέοντάς τα με το εκάστοτε πολιτισμικό και κοινωνικό κλίμα.

Στον Ηρακλή Μήλλα απονέμεται το βραβείο Πολιτισμού Διδώ Σωτηρίου για το έργο του «Εικόνες Ελλήνων και Τούρκων» (Εκδ. Αλεξάνδρεια 2001). Στην αιτιολογία της βράβευσης αναφέρεται ότι ο συγγραφέας ανέδειξε, με εξαιρετική τεκμηρίωση, το θέμα της εικόνας του Έλληνα στην Τουρκία, με εξαντλητική αναφορά στα τουρκικά σχολικά βιβλία, στα βιβλία Ιστορίας και στη λογοτεχνία. Κάτι που προβληματίζει και τον Έλληνα αναγνώστη ως προς τα δικά του στερεότυπα, τα οποία επίσης εξετάζονται στο βιβλίο.

INFO

H απονομή των βραβείων Δαίδαλος και Διδώ Σωτηρίου θα γίνει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, στις 20.30.

ΤΑ ΝΕΑ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.