Jump to content

τι είναι το μπλοκ αριστερού σκέλους


megasig

Recommended Posts

Καλημέρα και καλη χρονιά σε όλους

Αν μπορεί κάποιος να μου πει μερικα πράγματα η έστω να μου πει κάποιο url για να διαβάσω για το παραπάνω θα του ήμουν υπόχρεος.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλή χρονιά

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπον....

Βασικα δεν ξερω αν εισαι φοιτητης εδω, οποτε θα προσπαθησω να ειμαι αρκετα απλος και σαφης...

Η καρδια ειναι ενας μυς και οπως ολοι οι μυες διεγειερεται απο ηλεκτρικο ρευμα για να συσπασθει. (στην αρχη αυτη βασιζονται και τα πραγματα που σου κανουν ηλεκτροσοκ για να χασεις βαρος και να κανεις κοιλιακους και το ρευμα αυτο στην καρδια ειναι αυτο που ανιχνευει το ηλεκτροκαρδιογραφημα)

Αυτο το ηλεκτρικο ερεθισμα ξεκινα απο τον φλεβοκομβο (μια περιοχη στον δεξιο κολπο) και διεγειρει απο εκει, τους δυο κολπους. Μεταβαινει στον κολποκοιλιακο κομβο (μια περιοχη μεταξυ κοιλιων και κομβων) και απο εκει κατεβαινει με μια μικρη καθυστερηση στις δυο κοιλιες μεσω δυο "καλωδιων" που λεγονται δεματια του His. Εχουμε το δεξιο και το αριστερο, και το αριστερο χωριζεται σε προσθιο και οπισθιο.

Μπλοκ αριστερου σκελους σημαινει οτι το αριστερο σκελος του δεματιου του Χις δεν δουλευει και δεν μπορει το ρευμα να φτασει μεσω αυτου στην αριστερα κοιλια. Το ρευμα αναγκαζεται να κατεβαινει μονο απο δεξια και αφου διεγειρει την δεξια κοιλια να παει αργα αργα μεχρι την αριστερη και να την διεγειρει.

Το αριστερο μπλοκ μπορει να οφειλεται σε εμφραγμα, βαρια ισχαιμια... τραυματισμο ισως?, μυοκαρδιτιδες?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.