Jump to content

Στο δρόμο του Vioxx και το Celebrex


and1dr

Recommended Posts

Οι υπερβολικά στενές σχέσεις της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) με τη φαρμακοβιομηχανία βρέθηκαν ακόμα μια φορά στο στόχαστρο των ειδικών, καθώς, όπως όλα δείχνουν η πρώτη δεν δείχνει ικανή να προστατέψει τους καταναλωτές από φάρμακα, που μπορεί να βλάψουν την υγεία των ασθενών. Μετά λοιπόν τη γνωστή υπόθεση του φαρμάκου Vioxx, το οποίο αποδείχθηκε, ότι μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα και άλλα καρδιολογικά προβλήματα, μία παρόμοια υπόθεση, αυτή τη φορά σχετικά με το Celebrex, είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς μια έρευνα του Εθνικού Καρκινολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ (NCI) έδειξε, ότι και αυτό το φάρμακο μπορεί να είναι υπεύθυνο για καρδιοαγγειακά επεισόδια. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι ασθενείς που λάμβαναν καθημερινά 400 mg ως 800 mg Celebrex διέτρεχαν 2,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρδιακές παθήσεις από όσους ακολουθούσαν αγωγή με κάποιο άλλο, αδρανές φάρμακο.

"Ανίκανη η FDA"

Οι αποκαλύψεις του NCI ανάγκασαν ακόμη και τον προσωρινό διευθυντή της FDA να παραδεχθεί ότι τα αποτελέσματα της έρευνας μοιάζουν πολύ με τα αντίστοιχα για το Vioxx, αποδεχόμενος έτσι ουσιαστικά ότι το Celebrex μπορεί να είναι επικίνδυνο για την καρδιά.

Άλλωστε, οι έρευνες προκάλεσαν και την αντίδραση του γερουσιαστή Τσακ Γκράσλι, ο οποίος εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τις ικανότητες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων να κρίνει κατά πόσο είναι βλαβερά ή όχι για την υγεία ορισμένα φάρμακα. Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής είναι πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, η οποία επιβλέπει την FDA και οι δηλώσεις του έχουν ειδικό βάρος, καθώς με αυτές ουσιαστικά άρει την εμπιστοσύνη της επιτροπής προς την FDA.

Εξάλλου, η Υπηρεσία είναι υπόλογη και για λάθη και παραλείψεις της στο παρελθόν, καθώς είχε επιτρέψει την κυκλοφορία του Vioxx το 1999, παρόλο που όπως αποδείχθηκε μπορεί να είχε βλαβερές συνέπειες για την υγεία.

ert.gr

emrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

όταν μιλάει ο Ι.Στ.Π. ότι το φάρμακο πρέπει να κυκλοφορεί 20ετία για να το χορηγούμε με ασφάλεια -και πάλι παίζεται- η FDA σφυρίζει αδιάφορα... :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....

ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ CLINICAL TRIALS , ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ COX-2 ΑΝΑΣΤΟΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ EGFR, VEGF,NF-KB ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΕΛΟΜΕΡΑΣΗΣ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ FDA ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΕΚΟΞΙΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΩΣ ΕΝΤΕΡΟΥ.

ΟΜΩΣ..............

ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!!!!(16 ΕΥΡΩ)

ΕΤΣΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΟΣ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΕΣ!!!!(ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ) ΤΙΜΕΣ!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.