Jump to content

Xριστουγεννιάτικο Μέγαρο Μουσικής


Ήρα

Recommended Posts

Με τη «Λίμνη των Κύκνων», το εμβληματικό έργο του κλασικού μπαλέτου, το παραμύθι του Εμμανουήλ Ροΐδη «Η μηλιά» σε χορογραφία της Σεσίλ Μικρούτσικου και τα δύο μουσικά παραμύθια, «Οικιακά τέρατα» του Στανισλάβ Μαργιάνοβιτς και «Πετροτσουλούφης» του Έρικ Χόφμαν γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η «Λίμνη των Κύκνων» αναβιώνει στη σκηνή του Μεγάρου σε χορογραφική προσαρμογή του Λεωνίδα ντε Πιάν, βασισμένη στην πρωτότυπη χορογραφία των Πετιπά-Ιβάνοφ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι διάσημοι χορευτές Ντιάνα Βισνιόβα - Βλαντίμιρ Μάλαχοφ.

Οι παραστάσεις ξεκινούν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου και επαναλαμβάνονται από το Σάββατο 25 έως και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου .

Η «Λίμνη των Κύκνων» παραμένει το δημοφιλέστερο κλασικό μπαλέτο με πολυάριθμες χορογραφικές αναγνώσεις, κλασικές και σύγχρονες. Πολλά οφείλει δίχως άλλο στην παρτιτούρα του Τσαϊκόφσκι, που αποτέλεσε αληθινό μουσικό σενάριο, για να αναπτυχθεί επάνω του η ιστορία, ένα δράμα βασισμένο στον μύθο που ήθελε νεαρά κορίτσια μαγεμένα, να μεταμορφώνονται σε κύκνους.

Στο παραμύθι του Εμμανουήλ Ροίδη «Η μηλιά» βασίζεται η παράσταση της ομάδας χορού Griffon σε χορογραφία της Σεσίλ Μικρούτσικου που ανεβαίνει την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου. Οι παραστάσεις επαναλαμβάνονται την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος, τα σκηνικά η Μαρία Βασιλάκη, τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη, τους φωτισμούς ο Τάσος Παλαιορούτας, ενώ συμμετέχει η ηθοποιός Ελίτα Κουνάδη.

Σε ένα ταξίδι στον κόσμο του μουσικού παραμυθιού με ιστορίες, εικόνες και μουσικές που αναφέρονται σε ανθρώπινες συμπεριφορές με χιουμοριστικό τρόπο μάς καλεί η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, παρουσιάζοντας δύο μουσικά παραμύθια: το πρώτο είναι τα «Οικιακά τέρατα» του Στανισλάβ Μαργιάνοβιτς για ορχήστρα εγχόρδων και αφηγητή, σε μουσική του Φρέηζερ Τρέηνερ και το δεύτερο ο «Πετροτσουλούφης» για ορχήστρα εγχόρδων και αφηγητή, βασισμένο στο περίφημο, γερμανικό ομώνυμο παραμύθι του Έρικ Χόφμαν που τη μουσική του έγραψε ο Αλέξανδρος Μούζας.

Ηθοποιός-αφηγητής είναι ο Λευτέρης Βογιατζής, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Μαρία Γυπαράκη, το σχεδιασμό σκηνικών και κοστουμιών ο Γιώργος Βαφιάς, τα βίντεο υπογράφει ο Σπύρος Ρασιδάκης και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος. Την Καμεράτα διευθύνει ο Γεώργιος Βράνος.

Οι παραστάσεις ξεκινούν την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και επαναλαμβάνονται την Πέμπτη 23, το Σάββατο 25, την Κυριακή 26, την Τρίτη 28, την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου.

news.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.