Jump to content

[θέατρο] Πού πάει αυτό το λεωφορείο;


tik-tak

Recommended Posts

Πού πάει αυτό το λεωφορείο;

θ.Βρετάνια (πολύ κοντά στη στάση μετρό Σύνταγμα)

ένα από τα παλαιότερα θέατρα της Αθήνας (με την ανάλογη «βαρεια» διακόσμηση και τα καθίσματα με ξύλινες πλάτες )

Κυριακή η παράσταση ξεκινά στις 8:15μμ (δεν υπάρχει καθυστέρηση στην ώρα έναρξης)

Φοιτητικό εισιτήριο:15€

πρωταγωνιστές: Λ.Λαζόπουλος, Τ.Παλατζίδης

κείμενα:Λ.Λαζόπουλος

Επιθεώρηση! Μια επιθεώρηση που φαντάζομαι ότι τιμά αυτές για τις οποίες μιλούν/μιλούσαν με νοσταλγία παλιοί θεατρίνοι του είδους.

Σε ένα δάσος έχουν μαζευτεί μετά από 22χρόνια αναμονής για το τελικό-τελικό πόρισμα της τελικής-τελικής εξέτασης οι εμπλεκόμενοι του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος: ο οδηγός, ο εισπράκτορας και οι εκπρόσωποι των επιβατών , τα εγγόνια τους (οι επιβαίνοντες ήταν γέροι που ήθελαν να πάνε εκδρομή στα αμμόλουτρα).

Περιμένοντας τον ανακριτή , που θα βγάλει τελικά το πόρισμα για το ποιος ήταν ο υπαίτιος (ο οδηγός ή η κατασκευαστική εταιρεία) ,ώστε να ξεκινήσει η διεκδίκηση αποζημιώσεων ,εκτυλίσσεται το επιθεωρησιακό μέρος της παράστασης.

Νούμερα καυστικά, νούμερα με πυρήνα τους την παρατήρηση της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας (γιαυτό και άκρως επίκαιρα), νούμερα με διάθεση απολογητική ή ψυχαναλυτική….νούμερα που προκαλούν το κατόπιν σκέψεως και συνειρμών γέλιο, ένα γέλιο που το εκτιμάς , που το χαίρεσαι και το απολαμβάνεις, που το νιώθεις σαν δώρο στον εαυτό σου….

Νούμερο παρά νούμερο παίζει ο Λαζόπουλος. Τα ενδιάμεσα νούμερα ερμηνεύονται από τον Τ.Παλαντζιδη και 9 νέους ηθοποιούς. Φέτος είναι πιο οργανωμένα και λιγότερο αλαλούμ ( σε σύγκριση με το αντίστοιχο τμήμα της περυσινής παράστασης ). Παρέχουν το χρόνο να αλλάξει κουστούμι και να προετοιμαστεί ο Λαζόπουλος για το επόμενο νούμερο, αλλά λειτουργούν , όμως, συνεκτικά , γιατί κάτι που λέγεται ή αναπτύσσεται σ’αυτά , αποτελεί αφορμή για να ξετυλιχτεί το επόμενο σκετς. Είναι καλά ενσωματωμένα και διευκολύνουν τη ροή της παράστασης ,στην οποία, αν και επιθεώρηση , διακρίνεις ότι υπάρχει ένας άξονας με αρχή , μέση και τέλος.

Η μουσική είναι ζωντανή – υπάρχουν 2 νέα παιδιά (νομίζω, με αρμόνιο και βιολοντσέλο ) στο πρώτο θεωρείο που διαμορφώνουν τη μουσική επένδυση της παράστασης. Οι ηθοποιοί τραγουδούν κανονικά, χωρίς πλέυμπακ.

Το σκηνικό είναι πανέμορφο, σαν …ξέφωτο αληθινού δάσους

Είναι μια απολαυστική παράσταση!!

Αυτήν θα έπαιρνα το θάρρος να την προτείνω σε όποιους επιθυμούν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους παρακολουθώντας θέατρο, και δη «αληθινή, σοβαρή, αξιοπρεπή» επιθεώρηση …

Θέμα παράστασης: 4 ,5 /5

Ηθοποιοί: 4 /5

Σκηνικά: 4 /5

Ικανοποίηση: 4,5/ 5

Καλύτερο είναι να προμηθευτείτε εγκαίρως τα εισιτήρια, ώστε να έχετε δυνατότητα επιλογής θέσεων : καλύτερα , νομίζω ότι είναι της πλατείας αλλά όχι πολύ μπροστά (από 5,6 και πέρα –ως 11-12,ίσως), και οι ψηλοί/ες να προτιμήσετε τις θέσεις δίπλα στο διάδρομο….

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και εγώ πήγα!!!

Πολύ καλή παράσταση!Βέβαια παρακολούθησα την πρεμιέρα, κατι που σημαίνει ΄τοι ξέχναγαν λίγο τα λόγια τους,αλλά υπήρχε και ένα γενικότερο τρακ που καθυστερούσε κάπως την παράσταση και τις ατάκες!

Γενικά πάντως έμεινα ικανοποιημένος!Αξίζει να την δείτε!

Βαθμολογία emarright 8,5/10

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.