Jump to content

Βραβεία Γκράμι


Ήρα

Recommended Posts

Yποψηφιότητες με «ανοίγματα»

H μουσική έχει πολλά άνθη, πολλές διαφορετικές φωνές και ακόμη περισσότερους καλλιτέχνες που δουλεύουν για την εξέλιξή της. Αυτή είναι η εκτίμηση της επιτροπής των 47ων Βραβείων Γκράμι, η οποία ανακοίνωσε χθες τις υποψηφιότητες για τα μουσικά βραβεία που θα δοθούν στις 13 Φεβρουαρίου στο Λος Αντζελες.

Ανάμεσα στους υποψηφίους ο ράπερ και παραγωγός Κέινι Γουέστ συγκέντρωσε δέκα υποψηφιότητες σε διαφορετικές κατηγορίες. Ακολουθούν η Αλίσια Κις και ο Ασερ, που διεκδικούν κάποιο βραβείο σε οκτώ κατηγορίες. Ο Ρέι Τσαρλς «παίζει» σε επτά θέσεις. Το πανκ ροκ συγκρότημα Green Day, η Νόρα Τζόουνς, η Λορέτα Λιν και ο Πρινς έχουν το δικό τους μερίδιο δόξας σε πέντε κατηγορίες. Το βραβείο καλύτερου τραγουδιού της χρονιάς μπορεί να είναι κάντρι ή ροκ, ενώ για το βραβείο καλύτερης ροκ ερμηνείας τα ονόματα στριμώχνονται, αφού όλοι οι καλοί ζητάνε μερίδιο στη δόξα. Από τον Έλβις Κοστέλο με το «Monkey to Man» και τους Green Day με το «American Idiot», μέχρι τους U2 με το «Vertigo».

H φετινή απονομή των Γκράμι θα παρουσιάσει κι έναν νέο χώρο, βραβεύοντας τον καλύτερο καλλιτέχνη της ηλεκτρονικής/χορευτικής μουσικής. Ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου οι Πολ Όκενφολντ, Prodigy, Πολ Βαν Ντάικ. Στο πεδίο της R&Β μουσικής το πλήθος των υποψήφιων καλλιτεχνών γεμίζει χώρους συναυλιών: Ασερ, Αλίσια Κις, Πρινς, Μπράιαν Μάικλ Κοξ, Τζερμέν Ντιπρί... Στην μουσική κάντρι η Λορέτα Λιν έχει πέντε υποψηφιότητες και στη τζαζ η Κουίν Λατίφα θέτει τους δικούς της μουσικούς όρους. H τελική ψηφοφορία για τους νικητές των Γκράμι θα γίνει στις 15 του μηνός από τα μέλη της Ακαδημίας, η οποία θα ανακοινώσει τα ονόματά τους.

ΤΑ ΝΕΑ , 08-12-2004

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.