Jump to content

«Ένοχους» έκρινε η επιτροπή ντόπινγκ της IAAF τους


and1dr

Recommended Posts

«Ένοχοι» κρίθηκαν από την επιτροπή ντόπινγκ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) οι Κ.Κεντέρης και Κ.Θάνου για παραβίαση των κανόνων περί φαρμακοδιέγερσης βάσει των κανονισμών της. Ο Χ.Τζέκος θεωρείται ένοχος για διανομή απαγορευμένων ουσιών.

Στην ανακοίνωση της IAAF αναφέρονται τα εξής: «Βασιζόμενη στις μέχρι σήμερα έρευνές της, η αρμόδια επιτροπή έφτασε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν αποδείξεις πως Κεντέρης και Θάνου παραβίασαν τους κανόνες περί φαρμακοδιέγερσης βάσει των κανονισμών της IAAF.

» Στις παραβιάσεις συμπεριλαμβάνεται και αυτή της μη παρουσίασης των αθλητών, οι οποίοι ζητήθηκαν αλλά δεν βρέθηκαν για έλεγχο στο Τελ Αβίβ, στο Σικάγο και την Αθήνα, καθώς και την αποτυχία να υποβληθούν σε τεστ στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 2004. Σήμερα απεστάλησαν επιστολές στην ελληνική ομοσπονδία, στις οποίες υπογραμμίζονται οι κατηγορίες εναντίον των δύο αθλητών.»

Ο Χρήστος Τζέκος κρίνεται «ένοχος» από την IAAF για διανομή απαγορευμένων ουσιών: «Η αρμόδια επιτροπή απεφάνθη επίσης ότι υπάρχουν αποδείξεις πως και ο κ.Τζέκος παραβίασε τους κανόνες περί φαρμακοδιέγερσης βάσει των κανονισμών της IAAF. Στις παραβιάσεις συμπεριλαμβάνονται αυτές για διανομή απαγορευμένων ουσιών, βοήθεια στη χρήση απαγορευμένων ουσιών και παρέμβαση στη διαδικασία ελέγχου ντόπινγκ. Ομοίως, απεστάλη σήμερα επιστολή στην ελληνική ομοσπονδία, στην οποία υπογραμμίζονται οι κατηγορίες κατά του κ.Τζέκου.»

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση της IAAF αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Στα εμπλεκόμενα πρόσωπα θα δοθεί η ευκαιρία να απαντήσουν στις εναντίον τους κατηγορίες μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου και, αν απορριφθούν οι εξηγήσεις τους, θα τιμωρηθούν με προσωρινό αποκλεισμό από την IAAF, εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης ενώπιον της σχετικής πειθαρχικής επιτροπής της ελληνικής ομοσπονδίας.»

Εφόσον κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή αποκλεισμού έως 12 μήνες.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

Στο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης παραπέμπονται από την IAAF Κεντέρης και Θάνου

Στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης προσφεύγει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) κατά της απαλλακτικής απόφασης του ΣΕΓΑΣ για τους Έλληνες Ολυμπιονίκες Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου.

Η σχετική απόφαση του ΣΕΓΑΣ ελήφθη στις 18 Μαρτίου και αναφέρει ότι απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου για τη γνωστή υπόθεση μη παρουσίας τους σε έλεγχο ντόπινγκ.

Την απόφαση έλαβε με πλειοψηφία 4-1 κατά τη συνεδρίασή της τότε η πειθαρχική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ.

Αντίθετα στον προπονητή των δύο Ολυμπιονικών, Χρήστο Τζέκο, επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού τεσσάρων χρόνων από κάθε αθλητική δραστηριότητα, γιατί δεν ενημέρωσε έγκαιρα τους αθλητές τους για την κλήση σε ντόπινγκ κοντρόλ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Η IAAF είχε πάντως από την πρώτη στιγμή εκφράσει την έκπληξή της για την απαλλακτική απόφαση του ΣΕΓΑΣ.

Εξάλλου ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία, με δηλώσεις του την Παρασκευή, υποστήριξε, ότι σε περίπτωση που οι Κεντέρης και Θάνου θελήσουν να αγωνισθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008, δεν αποκλείεται η ΔΟΕ να επανεξετάσει την υπόθεση τους.

Ο Βέλγος «αθάνατος» προσέθεσε πως η ΔΟΕ αναμένει την απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας (IAAF), η οποία δήλωσε «έκπληκτη» από την ετυμηγορία του ΣΕΓΑΣ και δεν αποκλείεται να καταθέσει έφεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού (TAS).

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι βρε τα κακόμοιρα τα παιδιά, δεν κάνανε τίποτα.

Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ.

Και επειδή κανείς δεν ξέρει με σιγουριά αν ήταν ντοπέ ή όχι θα πω το εξής:

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια πρέπει να φαίνεται τίμια

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΥ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΝΤΟΠΑΡΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ..

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ:ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ...ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΧΑΤΖΟΥ(ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν ξέρω αν ήταν ντοπέ ή όχι, πάντως η όλη υπόθεση και κυρίως το "ατύχημα", αναδίδουν μια πολύ περίεργη μυρωδιά.

Απ΄την άλλη η εμμονή της ΔΟΕ για τιμωρία τους με το έτσι θέλω, δε δείχνει και πολύ καθαρές προθέσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 6 months later...

:anavwfwties: Η σκευωρία που στήθηκε πέρσι το καλοκαίρι σιγά-σιγά καταρρέει.

Νέες εξελίξεις...

Αλλαγή πλεύσης από τη ΔΟΕ στην υπόθεση Κεντέρη-Θάνου αποκαλύπτουν οι Financial Times

07/10/05 21:34

Αθήνα

Δημοσίευμα των Financial Times αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση Κεντέρη, Θάνου. «η ΔΟΕ εμφανίζεται να έχει αναγνωρίσει ότι δεν υπήρξε απόδειξη πως οι Έλληνες σπρίντερ, Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, γνώριζαν πως είχαν κληθεί για έλεγχο» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής της ΔΟΕ, το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα, αναφέρει: «Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις, η αλυσίδα της πληροφόρησης σταμάτησε στον κ. Χρήστο Τζέκο, προπονητή των δύο αθλητών».

«Αν και η καριέρα του Κεντέρη ειδικότερα, περιβάλλεται έκτοτε από υποψίες, θα ήταν ιδιαίτερα ντροπιαστικό για τις αρχές αν οι κατηγορίες εναντίον των δύο αθλητών δεν αποδειχθούν βάσιμες στο δικαστήριο», γράφουν οι «Financial Times» και συνεχίζουν:

«Όπως αναφέρεται στο πόρισμα της ΔΟΕ με ημερομηνία 21 Αυγούστου 2004, κι ενώ οι αγώνες ήταν σε εξέλιξη, οι αθλητές είχαν αρνηθεί ότι ενημερώθηκαν για κλήση σε έλεγχο ντόπινγκ, πριν το ατύχημα που είχαν με τη μηχανή στις 12 Αυγούστου, την ίδια δηλαδή νύχτα που έγινε η προσπάθεια να υποβληθούν σε αντιντόπινγκ έλεγχο. Και οι δύο αθλητές απέσυραν άμεσα την συμμετοχή τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και παρέδωσαν τις διαπιστεύσεις τους στις 18 Αυγούστου. Ετσι ουσιαστικά το θέμα έληξε για τη ΔΟΕ, η οποία αποφάσισε να παραδώσει το φάκελλο στην IAAF για περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης».

, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 years later...

Η άνοδος και η θορυβώδης πτώση ενός ειδώλου

Από τον παγκόσμιο θαυμασμό και την καταξίωση, στην παγκόσμια καταισχύνη.

Αυτή είναι η πορεία της Μάριον Τζόουνς από το 1997 έως το 2007.

Η 32χρονη απόφοιτος δημοσιογραφίας από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας διέγραψε όλη αυτή την τροχιά και προσγειώθηκε ανώμαλα πριν από λίγες ημέρες, όταν ομολόγησε ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της από το 1999 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και για ένα χρόνο μετά. Ηταν η πτώση ενός ειδώλου. Αλλά ο λόγος της καταισχύνης δεν είναι αυτός. Γιατί, ποιος μπορεί να ισχυρισθεί ότι οι αντίπαλές της και όλοι οι μεγάλοι αθλητές επιτυγχάνουν ό,τι επιτυγχάνουν μόνο με φιλέτο, σαλάτες, φρούτα και συμπληρώματα βιταμινών; Το κακό με την Τζόουνς ήταν ότι αρχικά, και επί μερικά χρόνια από το 2003, δεν είχε το σθένος να παραδεχτεί την ενοχή της. Και αν το έκανε προ ημερών, το έκανε για ν’ αντιμετωπισθεί επιεικώς από τη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ.

Η πορεία της στον αθλητισμό άρχισε το 1988. Στα 13 της έτρεξε τα 100 μ. σε 13΄΄0 και τα 400 μ. σε 59΄΄. Παρότι τη μεγάλη της φήμη απέκτησε το 1997, ήδη το 1991 είχε σημειώσει καταπληκτικές επιδόσεις (11.17 στα 100 μ. και 22.76 στα 200), σπουδαίες ακόμη και για ενήλικες.

Το 1997, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας πήρε χρυσά μετάλλια στα 100 και στα 4x100 μ. Δύο χρόνια αργότερα, στη Σεβίλλη (Ισπανία), νίκησε ξανά στα 100 μ., ενώ ήταν 3η στο μήκος. Στο Εντμοντον (Καναδάς), το 2001 σημειώθηκαν οι τελευταίες μεγάλες επιτυχίες της. Ηταν 1η στα 200 μ. και 2η στα 100 μ. Είχε προηγηθεί, όμως, ο θρίαμβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (Αυστραλία) το 2000. Εκεί συνέλεξε χρυσά μετάλλια στα 100, 200 και 4x400 μ. και χάλκινα στο μήκος και στα 4x100 μ.

Οι ατομικές της επιδόσεις είναι, φυσικά, εξαιρετικές. Είναι η 2η ταχύτερη όλων των εποχών στα 100 μ. (10.65) και στα 200 (21.62) και η 10η άλτρια στο μήκος με 7,31 μ. Από το 1997 ώς και το 2002 νίκησε στους 59 από τους 60 τελικούς, που έτρεξε στα 100 μ. Εχασε μόνο στο Εντμοντον από την Ουκρανή Ζάνα Πιντούσεβιτς. Οι 42 νίκες ήταν συνεχείς. Το 1998 αναδείχθηκε αθλήτρια του έτους, λόγω των 34 νικών της σε διάφορα αγωνίσματα.

Επαιξε και καλό μπάσκετ. Το 1994, μάλιστα, με το πανεπιστήμιό της, πήρε τον τίτλο στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

Στις 3 Οκτωβρίου 1998 παντρεύτηκε τον σφαιροβόλο Σι Τζέι Χάντερ, παγκόσμιο πρωταθλητή το 1999, που αργότερα βρέθηκε ντοπαρισμένος. Χώρισαν το 2001. Ο επόμενος σημαντικός δεσμός της ήταν με τον πρόσκαιρο κάτοχο του ρεκόρ κόσμου στα 100 μ. (9.78), Τιμ Μοντγκόμερι, του οποίου η επίδοση ακυρώθηκε λόγω... ντόπινγκ. Μαζί του έκανε ένα γιο, τον Τιμ, που γεννήθηκε το 2003. Στις 24 Φεβρουαρίου εφέτος παντρεύτηκε τον 3ο ολυμπιονίκη του 2000 στα 100 μ., Ομπαντέλε Τόμπσον, από τα Μπαρμπάντος. Είναι ο μόνος από τους τρεις σημαντικούς άνδρες της ζωής της που δεν έχει εμπλακεί σε υπόθεση ντόπινγκ...

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, η διάσημη Αμερικανίδα αθλήτρια απέσπασε πέντε μετάλλια, γράφοντας ιστορία. Τώρα, πιθανότατα, θα πρέπει να τα επιστρέψει

«Στο Σίδνεϊ ήμουν ντοπαρισμένη»

Πριν από επτά χρόνια, ο κόσμος ολόκληρος παρακολούθησε μαγεμένος την 24χρονη Μάριον Τζόουνς να κερδίζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ τρία χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια. Σήμερα, την παρακολουθεί να ξαναγράφει με μαύρα γράμματα ολόκληρη την καριέρα της ομολογώντας (έπειτα από πολλές οργισμένες διαψεύσεις) πως είχε πράγματι κάνει χρήση αναβολικών.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους σας. Λυπάμαι που σας απογοήτευσα με τόσους πολλούς τρόπους». Στο γράμμα που, όπως αποκάλυψε η «Washington Ρost», έστειλε στην οικογένεια και τους στενούς της φίλους, η Μάριον Τζόουνς παραδέχεται μεν ότι έχει κάνει χρήση αναβολικών και ότι έχει πει ψέματα στις αρχές, επιμένει ωστόσο ότι όλα έγιναν εν αγνοία της. Έπαιρνε το clear, την ενισχυτική ουσία τετραϋδρογεστρινόνη (ΤΗG), για δύο χρόνια, από το 1999· της το έδωσε ο πρώην προπονητής της, ο Τρέβορ Γκράχαμ, λέγοντάς της πως επρόκειτο για λάδι λιναρόσπορου, ένα απλό θρεπτικό συμπλήρωμα· εμπιστευόταν τον Γκράχαμ και δεν σκέφτηκε «ούτε δευτερόλεπτο» ότι επρόκειτο για κάτι απαγορευμένο μέχρι που εγκατέλειψε το προπονητικό του κέντρο στη Βόρεια Καρολίνα, στα τέλη του 2002. «Έπρεπε να το είχα ψυλλιαστεί όταν μου ζητησε να μην πω τίποτε γι΄ αυτό», ομολόγησε η Τζόουνς στους οικείους της.

Ένοχη αναμενόταν να δηλώσει και στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Γουάιτ Πλέινς, στη Νέα Υόρκη. Όπως έγραψε η ίδια στην επιστολή της, τα ψέματα που έχει πει στις ομοσπονδιακές αρχές μπορεί να της κοστίσουν έως και έξι μήνες φυλάκιση. Η ΤΗG παρέμενε μη ανιχνεύσιμη έως το 2003, όταν ο Τρέβορ Γκράχαμ (εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο τρεις κατηγορίες για ψευδή κατάθεση) έστειλε δείγμα της ουσίας στην αμερικανική Υπηρεσία Αντιντόπινγκ.

«Πηγή» του ισχυρού αναβολικού και πρωταγωνιστής αυτού που έμελλε να αποδειχθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ των τελευταίων ετών είναι ο διατροφολόγος Βίκτορ Κόντε, ο ιδρυτής του εργαστηρίου ΒΑLCΟ. Περισσότεροι από 12 αθλητές έχουν τιμωρηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια για χρήση ΤΗG. Το 2004, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να υποβάλει μήνυση εναντίον του Κόντε, ο οποίος είχε ήδη παραδεχθεί την ενοχή του και υποστήριζε πως είχε δει προσωπικά την Τζόουνς να κάνει στον εαυτό της ενέσεις, διεκδικώντας ως αποζημίωση 25 εκατομμύρια δολάρια. Έναν χρόνο νωρίτερα, όταν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες που ερευνούσαν το θέμα της ΒΑLCΟ της παρουσίασαν ένα δείγμα ΤΗG, η Τζόουνς αρνήθηκε κάθε σχέση παρότι αναγνώρισε αμέσως το «θρεπτικό συμπλήρωμα» που είχε πάρει με εντολή του Γκράχαμ: όπως ομολόγησε στην επιστολή της, είπε ψέματα γιατί πανικοβλήθηκε και ήθελε να προστατεύσει τόσο τον εαυτό της όσο και τον προπονητή της.

Η ομολογία της πιθανότατα θα της κοστίσει και τα πέντε μετάλλια που απέσπασε γράφοντας ιστορία, στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ. «Το ελπίζω», ήταν η απάντηση του προέδρου της αυστραλιανής ολυμπιακής επιτροπής όταν ερωτήθηκε σχετικά. «Ντόπινγκ σημαίνει απάτη, και η απάτη επ΄ ουδενί γίνεται ανεκτή», σχολίασε ο Αμερικανός ομόλογός του. «Όταν ένας αθλητής κλέβει, του αξίζει να πληρώσει το τίμημα».

tanea.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το μετάλλιο που θα αφαιρεθεί απ'τη Τζόουνς θα απονεμηθεί στη Θάνου,η οποία να δεν κάνω λάθος ήταν δεύτερη στο Σίδνευ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

Ντοπέ η Άρση Βαρών. Αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς

Αποβολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, διεθνής διασυρμός και άδοξο φινάλε είναι πλέον οι συνέπειες για ένα από τα πλέον επιτυχημένα αθλήματα όλων των εποχών στην Ελλάδα, μετά την είδηση της εύρεσης 11 θετικών σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, δειγμάτων, μεταξύ των 14 μελών της Εθνικής Ομάδας άρσης βαρών!

Πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων και για τη μεγαλύτερη ομαδική περίπτωση ντόπινγκ στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού (αλλά και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως), που κηλιδώνει τη μεγάλη πορεία τόσων χρόνων και τις χρυσές σελίδες που γράφτηκαν με απανωτές διακρίσεις.

Ο πρωτομάστορας των επιτυχιών, ο εθνικός προπονητής Χρήστος Ιακώβου (ο οποίος είναι υπεύθυνος της προετοιμασίας των εθνικών ομάδων), που θα έκλεινε την καριέρα του στο Πεκίνο, αποχωρεί άδοξα, αφού ήδη υπέβαλε την παραίτησή του και τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Δ.Σ. της ελληνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών, μέχρι να διαλευκανθεί το θέμα και να ανοιχτούν και τα δεύτερα δείγματα, αν και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες από εδώ και στο εξής.

Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος από τη WΑDΑ, με εντολή της διεθνούς ομοσπονδίας έγινε στην Αθήνα στις 7 Μαρτίου σε 14 αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας που προετοιμάζονταν για το πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθη στη Γερμανία. Απλώς, από αυτά τα παιδιά θα έβγαινε έπειτα από εσωτερική διαδικασία πρόκρισης η Ολυμπιακή Ομάδα που θα μας εκπροσωπούσε στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού. Να θυμίσουμε ότι μέσω των διεθνών διοργανώσεων η χώρα μας είχε εξασφαλίσει 8 θέσεις στο Ολυμπιακό Τουρνουά και θα λάβαινε μέρος στο Πεκίνο με ομάδα 5 ανδρών και 3 γυναικών.

Φυσικά, όλα αυτά πλέον είναι στον αέρα, καθώς με το άνοιγμα και των δεύτερων δειγμάτων, όπου θα επικυρωθούν τα θετικά δείγματα των αθλητών και αθλητριών (5 άνδρες και 6 γυναίκες) θα επιληφθεί του θέματος αρχικά η ελληνική ομοσπονδία και στη συνέχεια η διεθνής.

Όμως εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί σε περιπτώσεις ομαδικού ντόπινγκ (από τέσσερα δείγματα και πάνω) προβλέπεται αυτόματος αποκλεισμός της χώρας από τις διεθνείς διοργανώσεις, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της Βουλγαρίας. Δυστυχώς, οι επόμενες διοργανώσεις που ακολουθούν μέσα στη χρονιά είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτό τον μήνα στην Ιταλία και βέβαια οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αθλητικά γεγονότα που οι αθλητές και οι αθλήτριές μας θα παρακολουθήσουν πλέον από την τηλεόραση.

Κάποιοι από τους αθλητές είχαν λάβει ήδη μέρος στο πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αυτή η είδηση αποτελεί κόλαφο στην προσπάθεια όλων των παιδιών, ακόμα και αυτών που δεν βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες.

tanea.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emeleosemboredΕπιτέλους να παραδεχτούν όλοι ότι πρωταθλητισμός και ντόπινγκ πάνε μαζί!

Μόνη λύση η ελεύθερη χρήση όλων των ουσιών μετά από «informed consent» των αθλητών! Αφού παίρνουν φάρμακα, να αντιμετωπίζονται σαν ασθενείς! Τουλάχιστον έτσι θα ξέρουν όλοι τι παίρνουν, και οι ίδιοι οι αθλητές (που συχνά τους πιάνουν κορόιδα οι ίδιοι οι προπονητές τους!) και οι νέοι, επίδοξοι πρωταθλητές... emboredemeleos

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emeleosemboredΕπιτέλους να παραδεχτούν όλοι ότι πρωταθλητισμός και ντόπινγκ πάνε μαζί!

Μόνη λύση η ελεύθερη χρήση όλων των ουσιών μετά από «informed consent» των αθλητών! Αφού παίρνουν φάρμακα, να αντιμετωπίζονται σαν ασθενείς! Τουλάχιστον έτσι θα ξέρουν όλοι τι παίρνουν, και οι ίδιοι οι αθλητές (που συχνά τους πιάνουν κορόιδα οι ίδιοι οι προπονητές τους!) και οι νέοι, επίδοξοι πρωταθλητές... emboredemeleos

Πας καλά, ρε φίλε; Κι είσαι και γιατρός!

(Εκτός αν τα λες για πλάκα ή σαρκαστικά, βέβαια!)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν ο Ιακώβου ντόπαρε αβέρτα αυτούς τους αθλητές, γιατί να μην ντόπαρε και τους προηγούμενους-αυτούς με τα πολλά μετάλλια.

Και ύστερα εκλαιγε ο Σαμπάνης και ισχυριζόταν ότι είναι αθώος...

"Κάτσε κάτω από τη μπάρα"!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρωταθλητισμός και ντόπα είναι συνώνυμα. emrockon

Οι αθλήτες υψηλού επιπέδου μόνο έτσι μπορούν να ανταγωνιστούν

τους συναθλητές τους(οι οποίοι φυσικά επίσης ντοπάρονται)

Το κόλπο είναι η κάθε χώρα να έχει τις ουσίες που δεν εντάσσονται

στα αντι-ντόπινγκ τεστ ή που δεν έχουν ενταχθεί ακόμα.

Δεν ξέρω αν οι αθλητές είναι τόσο χαζοί όσο φημολογείται

αλλά μάλλον πολύ συχνά ξέρουν τι παίρνουν και γιατί...

(άσχετο που κάνουν και αυτοί τις κότες μετά)

Η ιστορία με τη Θάνου και το Κεντέρη είναι τελείως σικέ και στημένη

από την IAAF και ο ΣΕΓΑΣ απλά δεν τους κάλυψε επαρκώς.

Ήταν σίγουρο ότι θα ήταν ντοπέ(όπως όλοι..χαλόουυυ)αλλά ο έλεγχος έγινε ειδικά

για αυτούς και επέδειξε απλά την αδυναμία του ΣΕΓΑΣ..

Επίσης να αναφέρω ότι στους εκάστοτε ολυμπιακούς ήθισται να υπάρχει μια ελαστικότητα

με την διοργανώτρια χώρα ώστε να αυξήσει τη συγκεκριμένη φορά τα μετάλλια της..

με μας πάλι έγινε ολόκληρο σούσουρο.. και ξαφνικά ανακαλύψαμε την Αμερική!έλεοςςς emeleos

BTW,η περιβόητη dreamteam των ΗΠΑ μήπως με το έτσι θέλω εξασφάλισε το απυρόβλητο της

τη συγκεκριμένη χρονιά απειλώντας με μη συμμετοχή της???

emofftopic επίσης,στο θέμα γιατί τόση ντόπα εκτός απο τις επιδόσεις ωραία θα ηταν να συζητάγαμε εδώ

για τη φοβία σωματικής δυσμορφίας και τη λεγόμενη Bigorexia,ε?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πλάκα έχει πάντως που κυκλοφορούν ακόμα παιδάκια που νομίζουν ότι οι πρωταθλητές τρώνε πολύ κοτόπουλο και πίνουν όλη τους την πορτοκαλάδα..

:withstupid:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το πιο θλιβερό στην υπόθεση με τον Κεντέρη είναι ότι αντί η κοινωνία να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές, φώναζε Κεντέρης-Κεντέρης στο γήπεδο και το έριξε πάλι στον αντιαμερικανισμό και τις συνωμοσίες (δεν ξέρω αν έγινε και καμμιά πορεία στην πρεσβεία, ικανούς μας έχω).

Δεν αναφέρομαι καν σε πρωταθλητές που δεν μιλάνε ελληνικά, ελληνοποιησείς τις πλάκας κτλ

Ούτε σχολιάζω την υποκρισία, να απαγορεύουμε σε αλβανούς αριστούχους να σηκώνουν την σημαία, αλλά να τους αποθεώνουμε στον αθλητισμό.

Ούτε από κανενός έλληνα το μυαλό πέρασε προφανώς η απόρια, πώς γίνεται από εκεί που είμασταν για γέλια διεθνώς, ξαφνικά βρεθήκαμε να μετράμε πρωταθλητές με το τσουβάλι...

Το ντόπινγκ δεν αφορά μόνο τους αθλητές, αφορά κυρίως τον λαό (π.χ. αυτούς που αγόρασαν εισιτήρια για τον τελικό, αλλά μόλις έμαθαν ότι δεν θα τρέξει ο Κεντέρης δεν πήγαν).

Χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν τόσο θλιβερές ζωές, που αντλούν χαρά και εθνική υπερηφάνεια (!!) από επιτυχίες σε δευτεροκλασάτα αθλήματα (απόδειξη ότι όταν δεν παίζουν ή διακρίνονται έλληνες, κανείς δεν ασχολέιται με αυτά).

Αναρωτιέμαι: αν όλοι αυτοί είχαν μια δουλεία από την οποία αντλούσαν ικανοποίηση, φυσιολογική σεξουλική ζωή και ενδιαφέροντα χόμπυ, θα έπαιρναν σχεδόν προσωπικά τέτοια θέματα; θα έμπαιναν στην διαδικασία να δικαιολογούν απατεώνες;

Σχετικά με το ντόπινγκ, συμφωνώ με τον Evanescent Doctor.

Να νομιμοποιηθούν οι ουσίες και να υπογράφουν οι αθλητές ότι έχουν ενημερωθεί για τις πιθανές επιπτώσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σίγουρα έχεις πολλά δίκια στις απορίες σου..

φαντάζομαι οτι αυτή η ταύτιση προκύπτει απο την απουσία ισχυρών ταυτοτήτων..

οπότε το άτομο εντάσσεται σε μία ομάδα και έτσι αποκτά μια(ταυτότητα).

Φυσικά τα πράγματα είναι αρκετά πιο σύνθετα.

Βέβαια οφείλω να διαφωνήσω ως προς το "Κεντέρης-Κεντέρης" που κατηγορείς

καθότι όντως είναι άδικο σε μιά θάλλασσα ντόπας να πιάνεται το πιό αδύνατο ψάρι. emcensored (βεβαια c'est la vie..?)

και αν οι Έλληνες είμαστε κομμάτι εθνικιστές και έχουμε ανάγκη από εθνικά κατορθώματα..

πες μου το θεωρείς τόσο εθνικά πρωτότυπο? <_<

ειδικά σε μιά μικρή χώρα όπως η Ελλάδα? που έχει το βάρος μιας τόσο μεγάλης ιστορίας?

Τέλος δεν ξέρω αν είναι τόσο κακό να αντλεί κάποιος χαρά και εθνική υπερηφάνεια απο κάτι

όχι κακό-ο,τιδήποτε.Είναι?Να νιώθω ενοχές γιατρέ μου?? emcolgate

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το πιο θλιβερό στην υπόθεση με τον Κεντέρη είναι ότι αντί η κοινωνία να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές, φώναζε Κεντέρης-Κεντέρης στο γήπεδο και το έριξε πάλι στον αντιαμερικανισμό και τις συνωμοσίες (δεν ξέρω αν έγινε και καμμιά πορεία στην πρεσβεία, ικανούς μας έχω).

Δεν αναφέρομαι καν σε πρωταθλητές που δεν μιλάνε ελληνικά, ελληνοποιησείς τις πλάκας κτλ

Ούτε σχολιάζω την υποκρισία, να απαγορεύουμε σε αλβανούς αριστούχους να σηκώνουν την σημαία, αλλά να τους αποθεώνουμε στον αθλητισμό.

Ούτε από κανενός έλληνα το μυαλό πέρασε προφανώς η απόρια, πώς γίνεται από εκεί που είμασταν για γέλια διεθνώς, ξαφνικά βρεθήκαμε να μετράμε πρωταθλητές με το τσουβάλι...

Το ντόπινγκ δεν αφορά μόνο τους αθλητές, αφορά κυρίως τον λαό (π.χ. αυτούς που αγόρασαν εισιτήρια για τον τελικό, αλλά μόλις έμαθαν ότι δεν θα τρέξει ο Κεντέρης δεν πήγαν).

Χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν τόσο θλιβερές ζωές, που αντλούν χαρά και εθνική υπερηφάνεια (!!) από επιτυχίες σε δευτεροκλασάτα αθλήματα (απόδειξη ότι όταν δεν παίζουν ή διακρίνονται έλληνες, κανείς δεν ασχολέιται με αυτά).

Αναρωτιέμαι: αν όλοι αυτοί είχαν μια δουλεία από την οποία αντλούσαν ικανοποίηση, φυσιολογική σεξουλική ζωή και ενδιαφέροντα χόμπυ, θα έπαιρναν σχεδόν προσωπικά τέτοια θέματα; θα έμπαιναν στην διαδικασία να δικαιολογούν απατεώνες;

Σχετικά με το ντόπινγκ, συμφωνώ με τον Evanescent Doctor.

Να νομιμοποιηθούν οι ουσίες και να υπογράφουν οι αθλητές ότι έχουν ενημερωθεί για τις πιθανές επιπτώσεις.

Συμφωνω κι εγω με τα περισσοτερα, με τη διαφορα οτι δεν υπαρχουν πρωτοκλασατα και δευτεροκλασατα αθληματα.

Η χαρα της νικης και της προσπαθειας οταν εχεις φτυσει το γαλα της μανας σου στις προπονησεις ειναι η ιδια ειτε παιζεις ποδοσφαιρο ειτε κανεις πυγμαχια, κωπηλασια, κολυμβηση η ο,τι αλλο.

Το αθλημα δεν εχει καμια σχεση με το ηθος του αθλητη.

Οσο για τους 'φιλαθλους', δεν καταλαβαινω γιατι να χαιρεται κανεις για τις επιτυχιες στο ποδοσφαιρο η το μπασκετ ειναι πιο ευγενες η αποδεκτο απο τις επιτυχιες σε αλλα αθληματα. Καποιοι εχουν συγκεκριμενα ενδιαφεροντα και γνωσεις, ειναι παλιοι αθλητες 'δευτεροκλασατων' αθληματων και 99% απο αυτους ειναι πραγματικοι φιλαθλοι, σε αντιθεση με το 99% των 'φιλαθλων' του ποδοσφαιπου και του μπασκετ που ειναι απλα κρετινοι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Opus Magnum

Κατά την γνώμη μου είναι υγιές να αγαπάει κάποιος την πατρίδα του και να χαίρεται για τις αθλητικές επιτυχίες.

Το θέμα όμως είναι ότι στην ελλάδα το κόμπλεξ παίζει πολύ περισσότερο από την αγάπη για την πατρίδα.

Οι έλληνες δείχνουν αδιαφορία για την πατρίδα τους απίστευτη σε σχέση με άλλους λάους.Ατράνταχτη απόδειξη, οι χιλιάδες ανεξέλεκτες χωματερές, τα αυθαίρετα και γενικά η πλήρης ασέβεια προς το περιβάλλον.Αντίστοιχα και με την πολιτιστική κληρονομία μας (π.χ. το σπίτι της Κάλλας στην Αθήνα είναι στέκι ναρκωτικών, τα προσφυγικά στην Αλεξάνδρας παρατημένα κτλ, στα μη διάσημα αρχαία μνημεία κατουράνε αδέσποτα και εξυπηρετούνται από χωματόδρομους, κτλ).

Το πόσο κόμπλεξ βγάζουμε στις επιτυχίες των αθλητών μας, φαίνεται από την φράση του Χριστόδουλου όταν πήραμε το EURO "ένα όρθοδοξο έθνος κατάφερε να νικήσει τα άλλα" ή κάπως έτσι και γενικότερα από τα καραγκιοζιλίκια που κάνουμε - π.χ. το κράτος τους χαρίζει την ανώτατη διάκριση στην χώρα (= τους κάνει μόνιμους δημόσιους υπάλληλους)

Επίσης δεν κατάλαβα γιατί θεωρείς τον κεντέρη αδικημένο.Ήταν μικρό ψάρι; Δεν ήταν διεθνώς γνωστός στον χώρο του; Αν ήταν τούρκους, θα το θεωρούσαμε πάλι αδικία, ή θα λέγαμε καλά του κάνανε;

pdx1

Καταλαβαίνω τις λες.

Δευτεροκλασάτα θεωρώ τα αθλήματα που δεν έχουν μεγάλη απήχηση.Αυτοί που τα αγαπάνε βέβαια, αντλούν μεγάλη ευχαρίστηση από την παρακολούθηση τους, συμφωνώ.

Όμως, όταν αγαπώ ένα άθλημα, το παρακολουθώ ανεξάρτητα από την χώρα καταγωγής των νικητών.Αν στον τελικό του μουντιάλ παίξει κορέα-αυστραλία, θα κατσω να το δω γιατί μου αρέσει η μπάλα.Αν σε ένα αγώνα τένις παίζει αμερικάνος με αργεντινό, πάλι θα το δω.Αν στον τελιικό της άρσης βαρών αγωνίζονταν αυστραλός και αμερικάνος, ποιος έλληνας θα ασχολιόταν;

Εκεί ακριβώς είναι το θέμα.

Οι έλληνες που αγαπούν την άρση βαρών (= αυτοί που την παρακολουθούσαν και πριν η ελλάδα διακριθεί και που θα την παρακολουθούν και μετά την παρακμή της εθνικής μας), καλά έκαναν και χαίρονταν με τις επιτυχίες των ελλήνων αθλητών.

Αυτοί που παρακολουθούσαν άρση βαρών μόνο και μόνο επειδή ο έλληνας θα νικήσει τους άλλους και τώρα που δεν θα σκίσουν οι έλληνες αδιαφορούν για το άθλημα, αυτοί είχαν σαν κίνητρο το κόμπλεξ και την μειονεξία, όχι την αγάπη για τον αθλητισμό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να σας πω ένα ωραίο με την υπόθεση ντόπιγκ των αρσιβαριστών?

Ο δικηγόρος του Χρ.Ιακώβου χθες ισχυρίστηκε οτι έγινε ένα λάθος από τους κινέζους και βάλανε το αναβολικό σε ένα συμπλήρωμα διατροφής με αμινοξέα.

Μόνο που η επίμεχη ουσια τρενμπολόνη χορηγείται ΜΟΝΟ ΕΝΔΟΜΥΙΚΑ!!! Άρα πως είναι δυνατό να την πήρανε οι αρσιβαρίστες με το συμπλήρωμα διατροφής, δηλαδή από το στόμα?

Περισσότερα εδώ: http://www.whitecoat.gr/news/211

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επιέλους ήρθε η στιγμή να συμφωνήσω (και μάλιστα ΑΠΟΛΥΤΑ) με τον ni-me

Το πιο θλιβερό στην υπόθεση με τον Κεντέρη είναι ότι αντί η κοινωνία να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές, φώναζε Κεντέρης-Κεντέρης στο γήπεδο και το έριξε πάλι στον αντιαμερικανισμό και τις συνωμοσίες (δεν ξέρω αν έγινε και καμμιά πορεία στην πρεσβεία, ικανούς μας έχω).

Συμφωνώ και θα προσθέσω το κουφό που άκουσα από ραδιοφωνικό σταθμό πρόσφατα (μεταφέροντας ερώτηση ακροατή...)

Τυχαίο είναι που οι ελεγκτές της WADA έσκασαν μετά το βέτο ?

Βλέπει κανείς ότι στα αρρωστημένα μυαλά κάποιων η φαντασία δεν έχει όρια ...

Δεν αναφέρομαι καν σε πρωταθλητές που δεν μιλάνε ελληνικά, ελληνοποιησείς τις πλάκας κτλ

Γιατί να αισθανθούμε εθνικά υπερήφανοι που μας κουβάλησαν τον μισό Καύκασο στην Ελλάδα ?

Στο φινάλε όλοι μπορούν να αναζητήσουν κάποια ελληνική ρίζα απ' αυτές τις περιοχές ...

Ούτε από κανενός έλληνα το μυαλό πέρασε προφανώς η απόρια, πώς γίνεται από εκεί που είμασταν για γέλια διεθνώς, ξαφνικά βρεθήκαμε να μετράμε πρωταθλητές με το τσουβάλι...

Επειδή είμαι αρκετά "παλιός" θυμάμαι που κάποτε περιμέναμε από καμμιά Βερούλη (που και αυτή βρέθηκε ντοπέ) άσπρη μέρα και συνήθως "δοξαζόμασταν" σε κανένα Βαλκανικό ...

Το ντόπινγκ δεν αφορά μόνο τους αθλητές, αφορά κυρίως τον λαό (π.χ. αυτούς που αγόρασαν εισιτήρια για τον τελικό, αλλά μόλις έμαθαν ότι δεν θα τρέξει ο Κεντέρης δεν πήγαν).

Χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν τόσο θλιβερές ζωές, που αντλούν χαρά και εθνική υπερηφάνεια (!!) από επιτυχίες σε δευτεροκλασάτα αθλήματα (απόδειξη ότι όταν δεν παίζουν ή διακρίνονται έλληνες, κανείς δεν ασχολέιται με αυτά).

Ήταν απ' τις στιγμές που ντράπηκα που ήμουν Έλληνας.

Η καφρίλα μας βγήκε στο CNN και εδώ δεν υπάρχουν δικαιολογίες γιατί δεν μιλάμε για μια δράκα μ@λ@κισμένα (οπαδοί) αλλά άτομα υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου γιατί δεν πάει ο καθένας να παρακολουθήσει τελικούς στίβου στους Ο.Α

Τι να πεις κανείς παρά ΝΤΡΟΠΗ και τίποτ' άλλο ...

Αναρωτιέμαι: αν όλοι αυτοί είχαν μια δουλεία από την οποία αντλούσαν ικανοποίηση, φυσιολογική σεξουλική ζωή και ενδιαφέροντα χόμπυ, θα έπαιρναν σχεδόν προσωπικά τέτοια θέματα; θα έμπαιναν στην διαδικασία να δικαιολογούν απατεώνες;

Πόσο δίκιο έχεις ρε φίλε.

Δυστυχώς απαντήσεις πρέπει ν' αναζητηθούν στην ψυχοσύνθεση του νεοέλληνα.

Αυτού του καραγκιόζη που συντηρεί το σάπιο δικομματικό κατεστημένο νομίζοντας ότι έτσι βολεύεται αυτός και τα παιδιά του...

Αυτού του ηλίθιου που δεν πληρώνει τους φόρους του και μετά βρίζει την εκάστοτε κυβέρνηση γιατί δεν του φτιάχνει δρόμους και νοσοκομεία ...

Μπορείς να το επεκτείνεις πολύ αλλά σταματώ εδώ για οικονομία χρόνου καθότι πιστεύω ότι έγινα αντιληπτός.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.