Jump to content

HD-DVD εναντίον Blu-ray DVD


Recommended Posts

Ποιός είναι ο πολυμορφικός δίσκος του μέλλοντος;

HD-DVD εναντίον Blu-ray DVD

1/12/2004 10:54:00 πμ

"Φουντώνει" ο πόλεμος μεταξύ Sony και Toshiba και κερδισμένη μάλλον βγαίνει η δεύτερη, καθώς το νέο DVD format, που προωθεί η γιαπωνέζικη εταιρία έχει ήδη συναντήσει την υποστήριξη των μεγαλύτερων στούντιο του Χόλυγουντ. Συγκεκριμένα, η Warner Bros, η Paramaount και η Universal θα προτιμήσουν τα HD-DVD, γεγονός που αναμένεται να ανεβάσει τις πωλήσεις της νέας τεχνολογίας πολυμορφικών δίσκων σε 2,9 δισεκατομμύρια δολλάρια. Από την άλλη, η Sony έχει ήδη θέσει τις βάσεις για συνεργασία με την γερμανική Singulus για την δημιουργία του Blu-ray DVD, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να "χτυπήσει" τη "συμμαχία" χολιγουντιανών στούντιο και Toshiba. Την τεχνολογία Blu-ray προτίθενται να υιοθετήσουν και οι Samsung και Philips, συνιστώντας έτσι το αντίπαλο δέος γα την Toshiba.

Σε πλεονεκτική θέση η Toshiba

Η Toshiba θεωρεί ότι τα νέας τεχνολογίας DVD θα κυκλοφορήσουν από το 2006 και είναι αρκετά αισιόδοξοι ότι θα κατακτήσουν την αγορά, αφού δεδομένης της συνεργασίας της εταιρίας με τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, αναμένεται να καταλάβουν το 45% της αγοράς οπτικών δίσκων.

Σύμφωνα με την εταιρία, αλλά και τους εκπροσώπους των στούντιο, τα νέα DVD έχουν εικόνα, ακόμη μεγαλύτερης ευκρίνειας, ενώ έχουν αρκετά πλεονεκτήματα όσον αφορά στην αξιοπιστία, την αντοχή και την κατασκευή τους.

Η κατάσταση που δημιουργείται έτσι στην αγορά, καθιστά την Toshiba "αφεντικό", καθώς στο Χόλιγουντ κυριαρχεί η τάση για καθολική χρησιμοποίηση ενός συγκεκριμένου format, τη στιγμή που οι περισσότεροι φαίνονται να "ψηφίζουν" HD-DVD.

Συνεργασία Sony και Singulus

Η Sony από την άλλη, αναπτύσσει την τεχνολογία Blu-ray, η οποία συνίσταται στην χρησιμοποίηση μπλε – βιολετί ακτίνα λέιζερ για το "διάβασμα" των DVD, που θα επιτρέπει, τόσο την καλύτερη απόδοση της εικόνας, όσο και την εγγραφή πάνω από δύο ωρών βίντεο σε ένα μόνο οπτικό δίσκο.

Η συνεργασία με τον κατασκευαστικό κολοσσό, που λέγεται Singulus, δίνει τη δυνατότητα στη Sony να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των νέας τεχνολογίας DVD. Μάλιστα, η εταιρία προτίθεται να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Blu-ray και στα δισκάκια για Play Station .

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η χρησιμοποίηση τεχνολογίας DVD στο Play Station2 βοήθησε ιδιαίτερα στην εξάπλωση των πολυμορφικών δίσκων, οπότε η Sony ίσως να προσπαθήσει να προωθήσει πάλι την νέα τεχνολογία δια της πλαγίας οδού.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.