Jump to content

Πιράνχας στο χώρο της υγείας


and1dr

Recommended Posts

Αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα δηλώνει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Νικήτας Κακλαμάνης και δεν διστάζει να μιλήσει για «πιράνχας» που «ζουν και βασιλεύουν» στο χώρο της Υγείας και τα οποία προσπαθεί να εξολοθρεύσει αυτή την εποχή, με τις ρυθμίσεις που προετοιμάζει για την αλλαγή του συστήματος προμηθειών στα νοσοκομεία και τη μηχανοργάνωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ειδικότερα, ο κ. Κακλαμάνης παραδέχεται ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος «είχε απόλυτο δίκιο» όταν μιλούσε για «πιράνχας» στο χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να καταπολεμήσει.

«O χώρος των προμηθειών, αφενός, και ο χώρος του φαρμάκου, αφετέρου, είναι δύο μεγάλες πληγές. Αν δεν αλλάξει λοιπόν, μετά την πολιτική μας για τα φάρμακα, και ο τρόπος των προμηθειών στο χώρο της δημόσιας υγείας, τα πιράνχας που ενδεχομένως έφαγαν τον Αλ. Παπαδόπουλο υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να φάνε και μένα αλλά και τον οποιονδήποτε μετά από μένα» δηλώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Στο ερώτημα για το ύψος των χρεών των νοσοκομείων, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρει ότι ανέρχεται σε 2,1 δισ. ευρώ και από αυτά «το μεγαλύτερο ποσοστό, ίσως το 70%, είναι χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία» και «το 30% αφορά την κακοδιαχείριση μέσα στην οποία περιέχεται και το θέμα των προμηθειών».

«Η φιλοδοξία μας είναι να θεσπίσουμε ένα σύστημα προμηθειών που θα επιβραδύνει πολύ τον ρυθμό δημιουργίας νέων χρεών» προσθέτει, τονίζοντας ότι «το πρώτο βήμα είναι οι προμήθειες που αφορούν τον χώρο της υγείας να φύγουν από το υπουργείο Εμπορίου» αφού θεσπιστεί ένας ενιαίος φορέας προμηθειών, ο οποίος θα εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας απαντά και στις επικρίσεις που δέχθηκε για την επίσκεψή του στο ΚΑΤ μετά την εισαγωγή του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου.

«Εκείνη την εποχή εγώ δεν ήμουν υπουργός Υγείας της Ελλάδος, ήμουν υπουργός Υγείας των Oλυμπιακών Αγώνων. Τι θα έπρεπε να κάνω; Να ποιήσω την νήσσαν ότι δεν αντελήφθην τίποτε; Δεν είχα κανένα λόγο να μην πάω. Διότι σ' εμένα δεν ήρθαν σε καμία προεκλογική μου εκδήλωση, ούτε ο κ. Κεντέρης ούτε η κυρία Θάνου. Και όταν έφερναν τα μετάλλια, ήμουν με τα ανίψια μου ανάμεσα στον κόσμο και όχι δίπλα τους να σπρώχνομαι να φωτογραφηθώ μαζί τους» τονίζει.

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρεται και στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα πρέπει οπωσδήποτε να προέρχεται από το χώρο της πολιτικής και να τυγχάνει της μεγαλύτερης δυνατής αποδοχής από τον κόσμο.

«Τέτοιου είδους πρόσωπα εκτιμώ ότι υπάρχουν και στους δύο μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς, την Κεντροαριστερά και την Κεντροδεξιά. Επομένως, εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου αν βρεθεί ένα πρόσωπο που να προέρχεται από την Κεντροαριστερά, αρκεί να τυγχάνει της αποδοχής της κοινωνίας, του μεγάλου γηπέδου της κοινωνίας και όχι του μικρού γηπέδου των κομμάτων» σημειώνει.

Αποφεύγει, πάντως, να μιλήσει για συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά διερωτάται: «Μήπως ήλθε η ώρα να κάνουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας γυναίκα;».

news.in.gr

emrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.