Jump to content

Προγράμματα / Software


Recommended Posts

Εδώ μπορούμε να γράφουμε οτiδήποτε σχετικό με προγράμματα... καινούργιες εκδόσεις... ασυμβατότητες... λύσεις... χρήσιμα plug-ins... προτάσεις για καινούργια προγράμματα και ότι άλλο σκεφτείτε...

_________________________________

Θα κάνω την αρχή με μια beta έκδοση του γνωστού msn messenger... κυκλοφόρησε (δε ξέρω απο πότε) η 7 έκδοση... Msn Messenger BETA 7 μόλις την δοκίμασα και είναι μια χαρά... έχει ενδιαφέρον... εγώ να πω ότι είμαι και fun του Messenger Plus όπου έβαλα την 3.40 έκδοση και λειτουργεί και αυτή μια χαρά.... Messenger Plus

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

όσοι έχετε εκτυπωτή EPSON και ενδιαφέρεστε για ξαναγέμισμα μελανιών και όχι μόνο, κατεβάστε το παρακάτω προγραμματάκι:

http://www.ssclg.com/epsone.shtml

είναι απίστευτο το τι κάνει!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για όποιον είναι εξωτερικο ή γαι όποιον θέλει να παίνρει τηλέφωνα στο εξωτερικο υπάρχει ένα πολύ καλό προγραμματακι, λέγεται Skype. Πληρώνεις κάποιο ποσό με την πιστωτική σου και αυτό αφαιρείται αυτόματα. Είναι δοκιμασμένο απο 2 φίλους μου.. ένα ελλάδα, ένας αγγλια. Και οι δύο όμως με dsl.

skype.png

Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Avant Browser 10.0 Build 121

Hal9000 στις 04 Feb 2005 - 01:34 23 σχόλια

avant.gif

Ο Avant browser έρχεται να δώσει μια χείρα βοηθείας στον δημοφιλέστερο πρόγραμμα εμφάνισης ιστοσελίδων, τον Internet Explorer.

Δεδομένου ότι προγράμματα όπως ο Opera και ο Firefox προσφέρουν αρκετά περισσότερα , ο Internet Explorer έχει μείνει στάσιμος αρκετά χρόνια και η επόμενη μεγάλη ανανέωση του αναμένεται με τη κυκλοφορία τον Windows Longhorn στα μισά του 2006.

Επειδή μέχρι τότε είναι ένα αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα, η Avant παρουσίασε μια εφαρμογή η οποία στην ουσία "κάθεται" πάνω από τον Internet Explorer και του προσφέρει αρκετές από τις δυνατότητες που έχουμε δει σε άλλα προγράμματα. Μερικά από αυτά είναι το πολύ χρήσιμο Tab browsing όπου σε ένα παράθυρο του Internet Explorer μπορείτε να εμφανίσετε πολλές ιστοσελίδες. Παράλληλα προσφέρει ανεπτυγμένο τρόπο αποκοπής διαφμιστικών flash banners και pop up παραθύρων ενώ είναι ενσωματωμένη η μηχανή αναζήτησης πληροφοριών στην ιστοσελίδα του Google.

Με την εφαρμογή αυτή λύνονται τα χέρια αρκετών χρηστών που δύσκολα θα αποχωριζόντουσαν τον Internet Explorer εξαιτίας της μεγάλης του συμβατότητας με τις περισσότερες ιστοσελίδες του Internet. Υπενθυμίζουμε ότι η παρουσία των Active X controls στον Internet Explorer κάνει δύσκολη την κατάσταση των εναλλακτικών browser να εμφανίσουν σωστά αρκετές σελίδες. Παράλληλα αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα.

Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή αυτή διατίθεται εντελώς δωρεάν,έχει γίνει πλήρης μετάφραση στα Ελληνικά και τέλος δεν περιέχει διαφημίσεις η spyware προγράμματα.

Πηγή: Avant Browser

Download: Avant Browser 10.0 Build 121 (1.4mb) (1.4mb)

www.insomnia.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ας γράψω κι εγώ... θα αναφερθώ σε μια κατηγορία προγραμμάτων σχετικά χρήσιμων στο ευρύ κοινό. Στόχος: το νόμιμο -_-:rolleyes: backup DVD, ή φυσικά η απρόσκοπτη θέαση του DVD που νοικιάσαμε από το video club και δεν παίζει στο player χωρίς σπασίματα με τόσες %@! γρατζουνιές που του κληροδότησαν οι προηγούμενοι. Αναλυτικότατες πληροφορίες στο http://www.doom9.org/, όσοι βαριέστε φτάνουν και τα παρακάτω:

Απαιτούμενο υλικό (για τα αναφερόμενα):

Η/Υ με Windows

DVD-ROM Drive (DVD-RW)

DVD-RW Drive (για εγγραφή σε DVD)

CD-RW Drive (για εγγραφή σε CD)

9 GB ελεύθερο χώρο στο σκληρό δίσκο (15 για εγγραφή DVD απρόσκοπτα)

Προγράμματα:

1) DVD Decrypter 3.2 - δωρεάν / Freeware

http://www.dvddecrypter.com/index.php?act=download

Εγγραφή του DVD στο σκληρό δίσκο, εγγραφή εικόνας DVD (όλα τα DVD σε δισκάκι Dual Layer 9GB, μερικά μόνο σε δισκάκι 4,5GB). Παρακάμπτει κάθε γνωστή (σ'εμένα τουλάχιστον) προστασία DVD. Διαβάζει δισκάκια με μεγάλο βαθμό κακομεταχείρισης (ξαναδοκιμάζει και πολλές φορές για τα κατεστραμμένα τμήματα ;) και εξασφαλίζει ότι το μετέπειτα φρεσκογραμμένο DVD σας θα παίξει σαν καινούργιο).

Οπωσδήποτε...

2) Elby Clone DVD 2.7.5.1 - δωρεάν demo / ρεμπορικό πρόγραμμα

http://www.elby.ch/products/clone_dvd/

Ίσως ο απλούστερος τρόπος αντιγραφής DVD με τα μενού και όλα, και συμπίεσης σε δισκάκι 4,5 GB. Μπορεί να αντιγράψει και το DVD στο σκληρό σας δίσκο, αλλά η μέθοδος με το DVD Decrypter είναι καλύτερη. Θα μου πείτε: μα Demo ενώ υπάρχουν δωρεάν προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλειά;;; Ε, οι παλιές αγάπες (λέγε με CloneCD) δεν ξεχνιούνται κυρίες και κύριοι, οπότε και το CloneDVD αξίζει μια εύφημη μνεία.

3) DVD Shrink 3.2.0.15 - δωρεάν / Freeware

http://www.dvdshrink.org/where.html

Εγγραφή του DVD στο σκληρό δίσκο, εγγραφή εικόνας DVD, συμπίεση DVD για να χωρέσει στο δισκάκι 4,5GB.κόψιμο σκηνών κλπ. Καλό πρόγραμματάκι, προτιμώ για ιστορικούς μάλλον λόγους το Clone DVD. Χρειάζεται και το Nero ή άλλο πρόγραμμα εγγραφής για να γράψει τα δισκάκια. Μπορεί να αντιγράψει και το DVD στο σκληρό σας δίσκο, αλλά η μέθοδος με το DVD Decrypter είναι καλύτερη.

4) AutoGK 1.60 / 1.90 beta - δωρεάν / Freeware

http://len0x.btothec.com/web3/modules.php?name=Downloads

Από αρχεία DVD που έχετε στο σκληρό δίσκο σε IFO mode το AutoGK φτιάχνει .avi (Xvid - DivX) που χωράνε σε μερικά CD ή και σε μια κάρτα μνήμης για Pocket PC. Αντίθετα με το κανονικό (και πολύπλοκο) Gordian Knot, το AutoGK αυτοματοποιεί τη διαδικασία για όλους εμάς που βαριόμαστε να πειράζουμε ρυθμίσεις και απλά προσδοκούμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Τελευταία σημείωση να γράφετε όλα τα DVD στο 4Χ ή στο 2Χ αν έχετε πιο αργό drive, γιατί το 8Χ, 12Χ και 16Χ των καινούργιων μπορεί να έχει απρόβλεπτα αποτελέσματα για την ταινιούλα στο οικιακό DVD Player, ιδίως αν χρησιμοποιείτε τα φτηνά δισκάκια των 30-35 σεντ....

Καλές εγγραφές!!! :D:D:D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Επειδής τα παραπάνω είναι η αγαπημένη μου ασχολία εδώ και 2 χρόνια.. να προσθέσω και εγώ μερικές συμβουλές :

Λοιπόν.. κατά καιρούς δοκίμασα διάφορα καλούδια και κόλπα, όμως στην τελική (αφού ξόδεψα πολλά σε δισκάκια κ.α ) αποφάσισα ότι θέλω:

Να φτιάξω ένα προσωπικό video club (!!!!!) με ταινίες που κατεβάζω και με ριπάκια από ταινίες που κατέχω ( :wacko: )... με το λιγότερο δυνατό κόστος.

1.Όσους ενδιαφέρει να γράψουν 5-6 dvd και αυτό είναι όλο, ας αγοράσουν τα αντίστοιχα άδεια dvd και ας χρησιμοποιήσουν κάποιο από τα προγράμματα μικρής συμπίεσης που αφορά κυρίως την απομάκρυνση των μενού και των extras. Δεν αξίζει κάτι παραπάνω από αυτό.

2.Εάν, όμως ενδιαφέρεται για μεγάλη συλλογή ταινιών και γενικά αρχείων video η αγορά άδειων dvd ως μέσο αποθήκευσης κρίνεται εξαιρετικά ασύμφορη. Απαιτείται η αγορά κάποιας εξωτερικής η εσωτερικής μονάδας αποθηκευτικού χώρου.

Πέρα όμως από αυτό, για να μειώσουμε το μέγεθος του video χρειαζόμαστε μία κάποια συμπίεση χωρίς να μας χαλάει την ωραία εικόνα. Ο καλύτερος codec για αυτήν την δουλεία είναι ο xvid.

Έτσι μπορούμε να αγοράσουμε ένα 120 δίσκο (που δεν είναι υπερβολικό έξοδο) και να αποθηκεύσουμε μέσα του 100-120 ταινίες. Επίσης μετά την συμπίεση, σε ένα άδειο dvd θα χωράνε 3 με 4 ταινίες, οπότε σε μία δεκάδα που μπορεί να πάρουμε 30 με 40(καθόλου άσχημα).

Το doom9.org (που έβαλε ο Sara από πάνω) έχει ότι χρειάζεται κάποιος για να αρχίσει τα ριπαρίσματα.

Βέβαια όλα αυτά (τα προγράμματα, η ταχύτητα και οι επιλογές) πια μου φαίνονται λίγο αρχαιολογία πια από τότε που μπήκε στην ζωή μου το μήλο.

:)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Google Desktop Search!

Τέρμα το beta λοιπόν, κατεβάστε το από το http://desktop.google.com και βάλτε μια εξελιγμένη αναζήτηση για τα αρχεία σας... 700kb είναι, θέλει 1gb ελεύθερο χώρο στο c:\ για τα hashes του. Έφτιαξε και το πρόβλημα που είχε το beta με το Netlimiter.

Search your own computer.

# Find your email, files, media, web history and chats instantly

# View web pages you've seen, even when you're not online

# New! Search directly from your desktop with the deskbar

Google Desktop searches:

Outlook Outlook Email New!

Outlook Outlook Express Netscape Netscape Mail / Thunderbird

Word Word Netscape/Firefox/Mozilla Netscape / Firefox / Mozilla

Excel Excel PDF PDF

Powerpoint Powerpoint Music Music

Internet Explorer Internet Explorer Images Images

AOL IM AOL Instant Messenger Video Video

Plug-ins Even more with these plug-ins.

Μπορείτε φυσικά να δοκιμάσετε και τα:

- http://toolbar.msn.com/ (MSN Desktop Search, beta ακόμα στο MSN Toolbar Suite)

Το έχω στον άλλο υπολογιστή, αλλά δεν πρόλαβα να το πολυχρησιμοποιήσω... 3 μέρες idle δεν είχε τελειώσει 400GB indexing... Ίσως περιμένουμε πολλά :)

- http://desktop.yahoo.com/ (Yahoo Desktop Search, beta ακόμα κι αυτό)

Δεν το'χω δοκιμάσει, αλλά λέγεται ότι κάνει index και τα περιεχόμενα των zip αρχείων...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup ή όταν μεγαλώσω θα γίνω spotlight.. :P:P

emarrightSpotlight

Κατά 15 του άλλου μήνα, τα λοιπά..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

έσκασε μύτη το νέο upgrade για το firefox.......

αλλά θα σας ενημέρωσε και ο ίδιος ο φάιρ φαντάζομαι....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

κυκλοφόρησε εδώ και κάποιες μέρες το Msn Messenger 7 (κανονικό και όχι beta)

μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...
emarup ή όταν μεγαλώσω θα γίνω spotlight..  :P  :P

emarright  Spotlight

Κατά 15 του άλλου μήνα, τα λοιπά..

240GB με χρόνο ανταπόκρισης msec ????

άντε να σκάσει και ο άλλος να δουμε τι παίζει στα 490.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Stop looking. Start finding. With Spotlight, you can find anything on your computer as quickly as you type. Search your entire system from one place: Files, emails, contacts, images, calendars and applications appear instantly.

Spotlight for Mac OS X Tiger lets you blaze through all of your files and applications and see results as soon as you type the very first letter. That’s because Spotlight indexes every file on your computer transparently and in the background, so you never experience lag times or slowdowns. And when you make a change, such as adding a new file, receiving an email or entering a new contact, Spotlight updates its index automatically, so search results are always up-to-the-moment accurate.

With Spotlight, you always find what you’re looking for, even if you don’t know where to look. A permanent new fixture of Tiger’s menu bar, the convenient Spotlight search field gives you instant results encompassing not only files, folders and documents but also messages in Mail, contacts in Address Book, iCal calendars, System Preferences and applications. Spotlight even ensures that others only search for what they’re allowed to find. Files they shouldn’t see never appear in Spotlight search results, keeping your data safe from prying eyes.

When you search via Spotlight, you’re actually accessing a comprehensive, constantly updated index that sees all the metadata inside files ? the ?what, when and who? of every piece of information saved on your Mac ? including the kind of content, the author, edit history, format, size and many more details. Most documents, including Microsoft Word documents, Photoshop images and emails, already contain rich metadata. And because Spotlight indexes content as well, your search results include what appears inside a file or document, not just its title.

With Spotlight, you find what you want with uncanny accuracy, even when you don’t know many details. For example, if you know roughly when you saved or received something, you can type in relative time periods like ?Date:Yesterday? to find it. If you’re not sure of an item’s file format, use ?kind? to find types of files including ?Kind:Movie,? ?Kind:Image? or ?Kind:Document.? Spotlight displays a neatly sorted result list that you can browse to find what you want.

You can also use descriptive words to get amazingly targeted results, even across thousands of files. For example, to find everything from a colleague, type the person’s name. Spotlight returns documents she authored or edited, images she emailed, messages she wrote (and messages you sent to her) and her contact information. You see results in sorted categories for easy browsing, picking and clicking.

Thanks to the speed and flexibility of Spotlight, you will discover countless new ways to organize your files. Take the results of a search and save it as a Smart Folder that automatically updates as you add or remove documents from your Mac. Smart Folders contain files grouped together based on search criteria instead of physical location, so the same file can appear in multiple Smart Folders without moving from its original saved location on your system. No need to duplicate, shift or update files: Spotlight Smart Folders keep everything organized for you.

Spotlight illuminates every corner of your Mac, searching across the Finder, System Preferences and Mac OS X applications including Mail and Address Book. Perform a Spotlight Finder search that goes beyond mere filenames and location to scour content and metadata. Find the location of setting controls in System Preferences by running a Spotlight keyword search. Set up Smart Mailboxes according to Spotlight queries ? email with specific contacts, email about a particular keyword ? and Mail files away your messages automatically. Create Smart Groups in Address Book using Spotlight searches on card content including birthdays, anniversaries and location. Everything on your Mac gets a chance to shine.

Thanks to Spotlight and its range of supported formats, you can find anything on your Mac, from text hidden within a PDF document to an image shot with a particular camera. By putting this phenomenal search technology at your fingertips, Spotlight and Mac OS X will change how you find, organize and value the information saved on your computer.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ανώνυμο σερφάρισμα

Ξεκίνησε ως μυστικό όπλο του αμερικανικού ναυτικού για να προστατεύσει την ταυτότητα των ομοσπονδιακών υπαλλήλων που κινούνται στο Διαδίκτυο. Αλλά τώρα που το χρηματοδοτεί η οργάνωση για την ανεξαρτησία του Ίντερνετ (Electronic Frontier Foundation) μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλοι όσοι θέλουν να σερφάρουν ανώνυμα. Αφού κατεβάσετε το πρόγραμμα Tor στον υπολογιστή, τα ηλεκτρονικά σας στοιχεία χάνονται στους λαβυρίνθους του κυβερνοχώρου και πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να συνθέσει το παζλ των κινήσεών σας.

Διορθώνω το λινκ! Καλό φαίνεται...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarright Picasa

Δωρεάν προγραμματάκι από το google. Εντοπίζει, οργανώνει, τακτοποιεί, αρχειοθετεί κι επεξεργάζεται - εύκολα και γρήγορα- όοοοοoλες τις φωτογραφίες που υπάρχουν στον σκληρό δίσκο.

logo.gif

[System Requirements

  • PC with 300MHz Pentium processor and MMX technology.

  • 64 MB RAM (128MB Recommended)

  • 50 MB available hard disk space (100MB recommended)

  • 800 x 600 pixels, 16 bit color monitor.

  • Microsoft Windows 98/ME/2000/XP

  • Microsoft DirectX 7.0 or higher (8.1 ships with XP, 9.0b recommended).

  • Optional: 56K Internet connection speed or better (for access to any online services and picture sharing via Hello)]

Περισσότερες πληροφορίες -> εδώ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Total Commander - Ο πιο πληρης file manager με πάρα πάρα πολλά extras.Είναι shareware, αλλά είναι must.

    * Two file windows side by side

    * Multiple language support

    * Enhanced search function

    * Compare files / synchronize directories

    * Quick View panel with bitmap display

    * ZIP, ARJ, LZH, RAR, UC2, TAR, GZ, CAB, ACE archive handling + plugins

    * Built-in FTP client with FXP (server to server) and HTTP proxy support

    * Parallel port link, multi-rename tool

    * Tabbed interface, regular expressions, history+favorites buttons

    * New: Thumbnails view, custom columns, enhanced search

    * And many more!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Ούτε στη μέση δεν έχει φτάσει ακόμα το 2005, αλλά αυτό δεν εμποδίζει το πιο γνωστό περιοδικό υπολογιστών στον κόσμο να δημοσιεύσει τη λίστα με τα 100 καλύτερα ηλεκτρονικά προϊόντα και τις υπηρεσίες της χρονιάς. Πρώτο στη λίστα το καινούργιο πρόγραμμα πλοήγησης στο Ίντερνετ Mozilla Firefox

http: //www.pcworld.com/reviews/article/0,aid,120763,00.asp

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.