Jump to content

Τέλος η λίστα φαρμάκων από το Μάρτιο του 2005


and1dr

Recommended Posts

Την κατάργηση της λίστας φαρμάκων από τον Μάρτιο του 2005 ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης. Σύμφωνα με τις προτάσεις, οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, εκτός από αυτά που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή και αυτά που θεωρούνται φάρμακα σύγχρονου τρόπου ζωής, όπως αυτά για την παχυσαρκία και τη διακοπή του καπνίσματος.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης, καταργείται η θεώρηση των συνταγών, που υπέβαλε σε μεγάλη ταλαιπωρία τους ασφαλισμένους, καθώς για κάθε συνταγή έπρεπε να περιμένουν σε ουρές. Το μέτρο αυτό ξεκινάει από τους ασφαλισμένους του Δημοσίου.

Ακόμη, δεν μεταβάλλονται τα ποσοστά συμμετοχής για τους ασφαλισμένους, εκτός από τα φάρμακα για την εξωσωματική γονιμοποίηση, τα οποία από εδώ και στο εξής θα είναι δωρεάν.

«Αλλάζει η λίστα φαρμάκων, καταργείται. Ισχύει σήμερα η θεώρηση των συνταγών. Καταργείται η θεώρηση των συνταγών. Σας είπαμε ότι δεν αλλάζει τίποτα επί του παρόντος σε ότι αφορά το ποσοστό συμμετοχής. Εάν αλλάξει κάτι μελλοντικά, θα αλλάξει προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Θα είναι λιγότερο από το 25% που συμμετέχει σήμερα σε ορισμένα φάρμακα. Και ενδεικτικά σας ανέφερε τα φάρμακα της υπογονιμότητας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Κακλαμάνης.

Στο μεταξύ, το επόμενο διάστημα στο υπουργείο Υγείας θα συσταθεί Γενική Γραμματεία Φαρμάκου, η οποία θα λαμβάνει τις αποφάσεις για την πολιτική, αλλά και τις τιμές των φαρμάκων.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΜΠΕ

emrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.