Jump to content

[θέατρο] Ψέμα στο ψέμα


tik-tak

Recommended Posts

"Ψεμα στο ψέμα" του Αντονι Νήλσον

θέατρο Μουσούρη (πλατεία Καρύτση,κοντά στο μετρό "Πανεπιστήμιο")

φοιτητικό εισιτήριο: 15€

Δυο αστυνομικοί , περιορισμένης … «ευθύνης», καλούνται παραμονές Χριστουγέννων να διεκπεραιώσουν ένα δυσάρεστο καθήκον: να ενημερώσουν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων για το θάνατο της μοναχοκόρης τους . Όχι μόνο δεν τα καταφέρνουν , αλλά αρχίζουν και να σέρνουν το χορό των παρεξηγήσεων παρασύροντας τον ιερέα, τους γείτονες και ένα …τσιουαουά.

Πρόκειται για φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστές τους Π.Φιλιππίδη, Π.Χαϊκάλη, Ηλ.Λογοθέτη.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι μια παράσταση που βασίζεται ως επί το πλείστον στις ερμηνείες , ιδιαίτερα του Φιλιππίδη, και όχι στο κείμενο.

Το κείμενο- κάτι ότι είναι απλοϊκό, κάτι ότι είναι κοινότοπο-….έδινε την εντύπωση ότι υστερούσε σε σχέση με το «επίπεδο» των πρωταγωνιστών και σε αυτά που μας έχουν συνηθίσει με την προηγούμενη θεατρική τους πορεία.

Οι ατάκες δεν θα προκαλούσαν τόσο γέλιο αν δεν το υποστήριζαν με τις γκριμάτσες τους, με τα παιχνιδίσματα της φωνής τους , με τη στάση του σώματός τους οι πρωταγωνιστές….

(Αισθάνομαι κάπως αμήχανα , γιατί από τη μια γελούσα- δεν μπορώ να πω γέλασα αρκετά- αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι δεν ήταν πηγαίο το γέλιο μου, ότι μου το εξεβίασαν… συν οτι συλλογίζομαι τον κόπο και την προασπάθεια τόσων ανθρώπων )

Η παράσταση διαρκεί 140 λεπτά και δεν υπάρχει διάλειμμα (προσωρινά δεν λειτουργεί το μπαρ )

Κάποια στιγμή , λίγο μετά τη μέση , νομίζω ότι κάνει μια μικρή κοιλιά…το τέλος , όμως, είναι ωραίο…

Το θέατρο ήταν γεμάτο –σημειωτέον :Πέμπτη βράδυ- και το κοινό ήταν κατά βάση νεανικό με τα δύο φύλα να αντιπροσωπεύονται ….ισοδύναμα

Θέμα έργου: 2,5 /5

Ηθοποιοί: 4 / 5

Σκηνικά-κουστούμια: 3 / 5

«ικανοποίηση μου»: 2,5 / 5

:P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.