Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Alien vs Predator


Recommended Posts

τα λόγια είναι περιττά!!! πρόκειται για ένα έπος!!!!!! ΕΠΟΣ !!!!!!

σε λίγους μήνες θα κοσμεί τη συλλογή μου από αυθεντικά DVD's ανάμεσα στο Αραράτ και στον Τελευταίο Πειρασμό του Χριστού :lol::lol:

(καλά, θα το βάλω δίπλα στο Hulk και Godzιlla για να μην παρεξηγηθούν οι "σινεφίλ" και τους χάσω από πελάτες ... :bloodomen::P:P )

λοιπόν, τί λέγαμε??? αν ναι... για την ταινία...

ΕΠΟΣ!!!!!!

έχετε δει το Alien??? δε γίνεται να μην το έχετε δει.... οι περισσότεροι τουλάχιστον...

έχετε δει το Predator??? επίσης οι περισσότεροι θα το έχετε δει....

και οι δύο ταινίες (+3 sequel το πρώτο και +1 το δεύτερο) πολύ ωραία θρίλερ (μιλάω για τις πρώτες πρώτες) ενώ και οι συνέχειές τους ήταν από καλές ως εξαιρετικές περιπέτειες..

Λοιπόν... πριν αρκετά χρόνια βγήκε στους υπολογιστές ένα εξαιρετικό παιχνίδι βίας και μπαμ μπουμ για ηλεκτρονικους υπολογιστές με πολύ ατμόσφαια όπου έφερνε κοντά αυτά τα δύο κλασικά "τέρατα" του σύγχρονου κινηματογράφου... το Alien εναντίον κυνηγού...

ναι καλά καταλάβατε... άλλη μία μετάφορά videgame, αυτή τη φορά όμως εξαιρετική και σώζει περισσότερα από τα προσχήματα επειδή βασίζεται σε ήδη πετυχημένη συνταγή!!!!

Φυσικά δεν είναι για όλους!!! Αν δε σας άρεσε το Alien (και σίγουρα τότε και το Predator) μην περάσετε καν από έξω.....

Σε διαφορετική περίπτωση θα περάσετε από ένα ευχάριστο 2ωρο ως θα το λατρέψετε!!!!!

Η σεκάνς που ο 3ος Predator πλακώνεται στο ξύλο με το alien είναι απλά μαγευτική και δεν θες να τελειώσει με τίποτα!!!!

emstaremstaremstaremstaremstar από μένα!!!!!!

(μην περιμένετε θάψιμο αλά Δανίκας εδώ πέρα.... με τις πρώτες ταινίες μεγάλωσα, τέτοια παιχνίδια έπαιζα.... φυσικά και θα του έδινα 5/5!! :) :) :) )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μετά από αυτή την κριτική φίλε μου, δεν το χάνω με τίποτα!!

Προς WinMX που αυτή τη στιγμή διαβάζει το topic:

emthanxemthanx

Έκανα post στο "Περί Σχολής" όπως με συμβούλευσες (περί κατατακτηρίων ο λόγος...) Να 'σαι καλά!!

Υ.Γ. Αν έίσαι τόσο γλυκιά όσο η φατσούλα που έχεις σαν φωτο σου... σε παντρεύομαι!!!

:wub:

Bye!! (α, σβήσε το post μου αφού το διαβάσεις, για σένα πήγαινε μόνο!)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ταινιάρα, όλα τα λεφτά, γ@μάει και δέρνει και όλα τα σχετικά. Ειδικά η φάση όπου η μαμά Έλιεν σκοτώνει το κυνηγό είναι κ@ύλα, καιρό είχε να με πορώσει τόσο μια ταινία, στο μυαλό μου είχα συνέχεια το αντίστοιχο παιχνίδι.Κιλ κιλ

ΥΣ: Στον Κυνηγό 2 αν θυμάστε όταν ο Αράπακλας έπεσε στο πλοίο των Κυνηγών, ανάμεσα στους σκελετούς που υπήρχαν, ήταν και ένας ενός Έλιεν. Για δείτε το :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μετά από αυτή την κριτική φίλε μου, δεν το χάνω με τίποτα!!

Προς WinMX που αυτή τη στιγμή διαβάζει το topic:

emthanx  emthanx

Έκανα post στο "Περί Σχολής" όπως με συμβούλευσες (περί κατατακτηρίων ο λόγος...)  Να 'σαι καλά!!

Υ.Γ.  Αν έίσαι τόσο γλυκιά όσο η φατσούλα που έχεις σαν φωτο σου... σε παντρεύομαι!!!

:wub:

Bye!! (α, σβήσε το post μου αφού το διαβάσεις, για σένα πήγαινε μόνο!)

ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟ ΣΒΗΣΩ!!!! (ασε που δε μπορω κιολας)Καθε μερα ακουω ενα κοπλιμεντο;;;ΟΟΟΟΟΧΙΙΙ γι'αυτο μη το σβησει κανενας ....νταξ;Και να φανταστεις οτι εχει μπει ποστ οτι εχω σπαστικο αβαταρ....ΧΑ! :bloodomen:

emthanx

emrose

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Περίμενα πολύ περισσότερα. Κι είμαι κι από τους ελάχιστους Sci Fi Fans που δεν τους χαλάει γενικά ο Paul Anderson σαν σκηνοθέτης (γούσταρα αρκετά το Event Horizon π.χ.). Εδώ όμως απογοήτευσε οικτρά. Μην διαβάσετε παρακάτω αν θέλετε να αποφύγετε τα spoilers...

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Η ταινία φυσικά δεν έχει καμία σχέση ούτε αποτελεί μεταφορά των ομώνυμων videogames αλλά ελεύθερη διασκευή (με έμφαση στο "ελεύθερη") των comics της Darkhorse (από όπου πήραν την ιδέα και τα παιχνίδια). Αν και το timeline είναι αρκετά διαφορετικό, το όλο concept της γυναίκας που σώζει έναν κυνηγό και αποκτά το σημάδι (στα κόμικς ήταν στο μέτωπο -όπως στους Predators- κι επίσης μετά της επιτρέπουν να τους ακολουθήσει σαν ένας από αυτούς, δεν την παρατάνε στη μέση του πουθενά και να φοράει καλοκαιρινή μπλουζίτσα στους -30 C). Όπως επίσης από εκεί προέρχεται και το υβρίδιο στο τέλος, ακόμη και το design της πρώτης βιολογικής του φάσης -όσο δείξαν τουλάχιστον- είναι καρμπόν.

Αν και υπάρχουν διάφορα easter eggs για τους οπαδούς, όπως όταν ο Μπίσοπ έπαιζε με τον στυλό του αλά Aliens ή η ατάκα-Άρνολντ της ηρωίδας πριν καρφώσει εκείνο το άλιεν κοντά στο τέλος, τα κενά και οι παραβιάσεις των κανόνων που ισχύουν εδώ και δεκαετίες για τα δύο αυτά θρυλικά κινηματογραφικά τέρατα είναι ξόφθαλμες κι εκνευριστικές. Δε θα παραπονιόμουν αν ο ίδιος ο Anderson δεν είχε καθόλη τη διάρκεια της ταινίας βασιστεί σε αυτήν ακριβώς την γνώση μας για να κινήσει γρηγορότερα το σενάριο. Very, very sloppy. Οι Predators μισούν θανάσιμα το κρύο, στην πρώτη ταινία το αναφέρει ξεκάθαρα γιατί εμφανίζονται μόνο σε τροπικά περιβάλλοντα και μάλιστα μόνο στην πιο θερμές εποχές. Σε αυτό βασίστηκαν και οι αστυνομικοί στο δεύτερο Predator (κι ας την πατήσαν τελικά). Όταν κυνηγάνε για σπορ ή ως τελετή ενηλικίωσης -όπως υπονοεί η ταινία- δεν το κάνουν ποτέ σε κρύο περιβάλλον, πόσο μάλλον στην ανταρκτική!!! Αλλά πες το δέχομαι αυτό. Πως γίνεται να κόβεις ολόκληρο κεφάλι alien και να χώνεις το χέρι σου μέσα χωρίς να καείς από το οξύ που έχουν για αίμα? Αφαίμαξη του έκανε ο κυνηγός? Μετά η ηρωίδα συμμαχεί με το ον που σκότωσε τον εργοδότη της και κάμποσα μέλη της ομάδας της σαν ζώα! Να χαρώ εγώ αρχηγό με αφοσίωση στην ομάδα της! Αυτή η εξέλιξη ήταν χαζοειδώς απότομη και απροσδόκητη, καμία σχέση με τα κόμιξ π.χ. -που ούτε κι αυτό δεν ήταν κάνα "Πολίτης Κέιν" αλλά είχε μια λογική και μια ροή-. Σε κάποια φάση νόμιζα ότι θα φιλιώντουσαν κιόλας! Όλα αυτά κι άλλα πάρα πολλά μικρότερα τα παρέκαμψε ο Anderson γιατί... έτσι! Εξαιρετικά πρόχειρη δουλειά ακόμη και για Sci Fi β΄ διαλογής...

Μεγάλο συν της ταινίας ήταν τα alien, και σαν κούκλες και σαν ηλεκτρονικό εφέ τα είχαν πετύχει άψογα. Ο Κάμερον θα ήταν περήφανος (μόνο για αυτό). Πολύ καλό σημείο και χαρακτηριστικό της δουλειάς που είχαν κάνει στα Xenomorphs η σκηνή που σκοτώνεται ο πρώτος Predator. Από την άλλη, οι κυνηγοί ήταν απόλυτη αποτυχία. Ενώ το design κάποιων όπλων ήταν καλό, οι κινήσεις των Predators ήταν λάθος -εκτός από ελάχιστες φάσεις- και έκανε καραμπαμ ότι οι ηθοποιοί δεν μπορούσαν να κινηθούν μέσα σε αυτές τις ογκώδεις και δυσκίνητες στολές που τους φτιάξανε. Ειδικά εκείνη η μονομαχία του χοντρού Predator με το άλιεν ήταν από τις πιο γελοίες που έχω δει ποτέ! Σε κάποια στιγμή νόμιζα ότι ήταν ο Blob!!! Δεν το συζητάω για τα διαστημόπλοιά τους που το design τους έφερνε περισσότερο σε Star Destroyers (ειδικά στο εσωτερικό τους) παρά σε Predator.

One Word Review: Κρίμα

Βαθμολογία: 6/10 για τους φανατικούς σαν εμένα (μου είναι αδύνατο να βαθμολογήσω πιο χαμηλά ταινία με aliens και predators) και 2/10 για όλους τους υπόλοιπους...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.