Jump to content

Μας άφησε ξαφνικά ο Μίμης Χρυσομάλλης...


Sovereign

Recommended Posts

Πέθανε αργά το βράδυ ο γνωστός ηθοποιός Μίμης Χρυσομάλλης.

Ο ηθοποιός πρωταγωνιστούσε σε θεατρική παράσταση και ένοιωσε έντονη δυσφορία και πόνους στο στήθος. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών λίγο αργότερα υπέκυψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή της καρδιάς.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο Μίμης Χρυσομάλλης, ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της νέας γενιάς των κωμικών, έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή χθες το απόγευμα σε ηλικία 66 ετών μέσα στο καμαρίνι του, στο θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, στον Κεραμεικό, πιθανότατα από έμφραγμα.

Λίγο πριν από το άνοιγμα της αυλαίας αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε από τους συναδέλφους του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και εξέπνευσε.

Γεννημένος το 1938 στην Αθήνα, σπούδασε στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Υποδύθηκε πληθώρα χαρακτήρων στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση: «Η στρίγκλα που έγινε αρνάκι» του Σέξπιρ, «Εγκλημα και τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι, «Η δωδεκάτη νύχτα» του Σέξπιρ, «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» είναι μονάχα κάποιες από τις παραστάσεις στις οποίες διέπρεψε. Ομως το σχήμα που τον καθιέρωσε και του χάρισε την πανελλήνια καταξίωση και αναγνώριση ήταν το περίφημο «Ελεύθερο Θέατρο», με πρωτοποριακή για δεδομένα των αρχών της δεκαετίας του '70 σάτιρα και νέα ώθηση στο είδος της επιθεώρησης.

Ξεχωριστή του στιγμή ο ρόλος του Λάκη στην επιθεώρηση «Της Ελλάδας το κάγκελο», την περίοδο '83-'84.

Προτού ασχοληθεί με το θέατρο εμφανίστηκε ως τραγουδιστής στο «Αλσος», στο Πεδίον του Αρεως, κοντά στον διάσημο κονφερανσιέ και ηθοποιό Γ. Οικονομίδη.

Στην τελευταία του παράσταση, «Παράξενο ζευγάρι», μια κωμωδία του Νιλ Σάιμον, έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας.

Δίπλα στον Γιώργο Μιχαλακόπουλο υποδυόταν έναν χωρισμένο άνδρα που ένωσε τη μοναξιά του με τον ...ομοιοπαθή φίλο του. Στην παράσταση, η οποία ανέβαινε για 2η συνεχή χρονιά, παρουσιαζόταν ως άλλος Σαρλό, ένας θλιμμένος κλόουν, που μάγευε με την ερμηνεία του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/11/2004

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αχ βρε Σπαιντερακο τι εκανες χθες κ σημερα δε βλεπεις τα καινουρια θεματα που εχουν ανοιχτει :lol: ; κοιτα emarrightεδω τι εβαλε ο Sovereign.

Εχω ρεντα σημερα κ βαζω ταξη :splaaaats: Το'πα κ στη Μαριζα το πρωι :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απλά έβαλα ολοκληρωμένο άρθρο από την Ελευθεροτυπία που το διάβασα σήμερα και θεώρησα σωστό να το διαβάσουν όλοι!

ένωσε τα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.