Jump to content

BROWSERS


elf

Ποιό browser χρησιμοποιείται;  

20 members have voted

  1. 1. Ποιό browser χρησιμοποιείται;

    • Internet Explorer
      5
    • Mozilla Suite
      0
    • Mozilla Firefox
      12
    • Netscape Comunicator
      1
    • Opera
      2
    • Άλλον
      0


Recommended Posts

Το τρέχω με 21 plug-ins

May I ask smth?

Επειδή είμαι νέος χρήστης του browser (και πολύ ευχαριστημένος μάλιστα), ποιά plug-ins του Mozilla αξίζουν;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

5.Τα απίστευτα extensions. Dictionary, Gmail notifier, Weather fox, Google preview, Translate, Nuke anything, Ultra bar, Down them all....και πολλά άλλα ..απίστευτα λειτουργικά για τους απαιτητικούς χρήστες.

emarup

αυτά είναι τα αγαπημένα μου!!! ...δυστυχώς δεν έχουν γίνει (ακόμα) όλα update για την καινούρια (την 1.0 final) έκδοση του firefox.

άλλα που έχω βάλει: image zoom, hotmail tabs, quick note (τρομερό), tweek network (επίσης τρομερό), magpie κ.α

μπορείς να κάνεις αυτόματο install και να διαβάσεις τι κάνει το καθένα emarrightεδώ

για themes emarrightεδώ

:)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όλα καλά όλα ωραία με τον καινόυργιο firefox αλλά μόλις είδα ένα bug και μάλιστα πολύ σπαστικό.. ελπίζω να είναι τυχαίο...

Στις σελίδες του forum έχει κολλήσει και δείχνει ότι υπάρχουν καινούρια topics ενώ τα έχω διαβάσει όλα... πήγα στον ΙΕ6.0 και όλα είναι μια χαρά...

Ξέρετε τίποτα;

Και κάτι ακόμα.. δεν δουλευουν σωστά τα buttons για bold, italics.. color... δλδ.. μαρκάρεις όλο το κείμενο και μετά πατώντας το bold και ότι άλλη επιλογή θες., στον IE κλείνει μόνο του τα tags.... στον firefox όμως δεν το κάνει...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

;;;

Εμένα δε μου έχει παρουσιάσει κάτι τέτοιο πάντως... Μέχρι τώρα τουλάχιστον!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όλα καλά όλα ωραία με τον καινόυργιο firefox αλλά μόλις είδα ένα bug και μάλιστα πολύ σπαστικό.. ελπίζω να είναι τυχαίο...

Στις σελίδες του forum έχει κολλήσει και δείχνει ότι υπάρχουν καινούρια topics ενώ τα έχω διαβάσει όλα... πήγα στον ΙΕ6.0 και όλα είναι μια χαρά...

Ξέρετε τίποτα;

αυτό δε μου έχει τύχει.....

Και κάτι ακόμα.. δεν δουλευουν σωστά τα buttons για bold, italics.. color... δλδ.. μαρκάρεις όλο το κείμενο και μετά πατώντας το bold και ότι άλλη επιλογή θες., στον IE κλείνει μόνο του τα tags....  στον firefox όμως δεν το κάνει...

εμένα μου το έκανε ήδη με τον 0.9 και συνεχίζει...

αλλά μόνο για bold, italics, underline...

το χρώμα το κάνει μόνος του...

επίσης δε μου αλλάζει μέγεθος... πάντα το ίδιο ότι και να κάνω....

δεν είχα ποτέ όμως χρόνο να το ψάξω...

αν κάποιος ανακαλύψει τπτ...

τρίβιαλ και κων/νος ιδέες??

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ά ρε Road...να δούμε τι άλλο θα βρεις.. :D

Οπότε:

1. Για το πρόβλημα του bold, italics, underline.. δεν το πρόλαβα να το ψάξω.(δώσε λίγο χρόνο).

2.Το άλλο με τα νέα θέματα (τα ήδη διαβασμένα)...λοιπόν μου έχει τύχει και μένα (1-2 φορές). Η διαφορά είναι ότι μου έχει τύχει και με IE. Λογικά αυτό δεν πρέπει να είναι κάτι που να σε ανησυχεί (εκτός αν σου συμβαίνει συνέχεια). Μάλλον πρέπει να είναι κάποιο κολληματάκι του invision.

:)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ά ρε Road...να δούμε τι άλλο θα βρεις.. :D 

Για να μην είσαι παραπονεμένος... :):D:P:P:P

http://www.ote.gr/oteweb/greek/employment/results.htm σε αυτό το link υπάρχουν κάποια pdf αρχεία... λίστες με όνόματα είναι.. στον ΙΕ μπορείς με δεξί πλήκτρο να κάνεις save target as και να πάρεις το pdf χωρίς να ανοίξει το acrobat reader.... με τον firefox δεν είδα κάποια τέτοια επιλογή....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτός είναι ο αμεσότερος τρόπος και ο αντίστοιχος με του Internet Explorer.Δοκίμασε ωστόσο να χρησιμοποιήσεις και τον Download Manager LeechGet 2004 (freeware) εισάγοντας παράλληλα και στον Mozilla Firefox το extension FlashGot.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Firefox: Ερωτας με την πρώτη ματιά

Τελικά, η συλλογική προσπάθεια μπορεί να ανατρέψει ακόμη και τα πιο καλά εδραιωμένα μονοπώλια. Η περίπτωση του Firefox και των κραδασμών που έχει προκαλέσει στα θεμέλια του Internet Explorer και κατ' επέκταση στην αυτοπεποίθηση -ή και αλαζονεία- της Microsoft αποδεικνύει πως η απάντηση «δεν μπορώ» είναι λάθος, ασχέτως ποια είναι η ερώτηση. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή;

Firefox: Ενα πρόγραμμα για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, γρήγορο, εύκολο και ασφαλές

Με τον Internet Explorer ως αιχμή του δόρατος η Microsoft επιχείρησε από το 1995 να αποσπάσει ένα μέρος από τους χρήστες τους Διαδικτύου, που για την πρόσβασή τους σ' αυτό είχαν εκείνη την εποχή στη διάθεσή τους το Navigator της Netscape. Ακολούθησε ο λεγόμενος «πόλεμος των browsers», που κάποια στιγμή έληξε υπέρ της Microsoft, ενώ η Netscape αργά αργά εξαφανίστηκε, καθώς απορροφήθηκε από την America On Line. Η Microsoft έδεσε πάρα πολύ σφιχτά τον Internet Explorer με τον «πυρήνα» των Windows, το μάρκετινγκ της εταιρείας δούλεψε καλύτερα από ποτέ, φτάσαμε λοιπόν στο σημείο το συγκεκριμένο πρόγραμμα να αποτελεί τη βασική επιλογή για το 95% των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η Microsoft απολάμβανε τη μοναξιά της κορυφής, αλλά αυτό δεν έχει μόνο πλεονεκτήματα. Η πλατφόρμα των Windows μπήκε στο στόχαστρο των απανταχού «πειρατών», που στον Internet Explorer βρήκαν μια ιδανική κερκόπορτα. Ομάδες χρηστών και εταιρείες εντόπιζαν συχνά - πυκνά κενά στα συστήματα ασφαλείας του προγράμματος, τα οποία μπορούσε να εκμεταλλευτεί κάποιος επιτήδειος με επαρκείς τεχνικές γνώσεις. Κατά καιρούς η Microsoft διένεμε διορθώσεις (patch στη γλώσσα των ειδικών, «μπαλώματα» στην ελληνική καθομιλουμένη), αλλά η σχέση του Internet Explorer με τους χρήστες του είχε μπει πια σε μια εξαιρετικά προβληματική φάση, καθώς το πρόγραμμα έχει εμφανείς δυσκολίες.

Πρόσφατα η Microsoft διένειμε τη δεύτερη συνολική έκδοση συντήρησης (Service Pack 2 στη γλώσσα της εταιρείας) για τα Windows ΧΡ, που περιλάμβανε και κάποιες ενδιαφέρουσες νέες λειτουργίες για τον Internet Explorer, όπως το «μπλοκάρισμα» των παραθύρων που εμφανίζονται μόνα τους από το πουθενά.

Πρόβλημα: Η εταιρεία δεν έκανε τις αντίστοιχες διορθώσεις για τις εκδόσεις του προγράμματος σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows, λέγοντας σε όλους μας ότι, αν θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη, τα Windows ΧΡ είναι μονόδρομος.

Σ' αυτό το περιβάλλον, το Firefox ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή. Ενα πρόγραμμα για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο που είναι γρήγορο, εύκολο στις ρυθμίσεις, εύκολο στη χρήση, σαφώς πιο ασφαλές από τον Internet Explorer, σταθερό και καινοτόμο.

Στο Firefox βρήκαμε λειτουργίες που απορούμε πώς τα παλικάρια της Microsoft δεν είχαν σκεφτεί. Αντί να ανοίγεις πολλαπλά παράθυρα, έχεις 5, 10, 20 σελίδες σε ένα παράθυρο, καθεμία από τις οποίες βρίσκεται τακτοποιημένη στη δική της «καρτέλα» και αν θέλεις να ανανεώσεις το περιεχόμενο όλων ταυτόχρονα, αυτό γίνεται με δύο κλικ.

Θέλετε να κατεβάσετε ένα αρχείο αλλά πρέπει να διακόψετε για κάποιο λόγο τη σύνδεσή σας με το Διαδίκτυο;

Στον Internet Explorer θα έπρεπε να ξεκινήσετε τη μεταφορά από την αρχή, στο Firefox μπορείτε να τη διακόψετε προσωρινά και να την ενεργοποιήσετε εκ νέου όποτε θέλετε, χωρίς να έχετε χάσει το τμήμα του αρχείου που ήδη ήρθε στο σκληρό σας δίσκο.

Η προβολή των σελίδων στο Firefox είναι σαφώς ταχύτερη απ' ό,τι στον Internet Explorer και αυτή είναι μία από τις παρατηρήσεις που κάνουν όλοι όσοι επιχείρησαν τη σύγκριση μεταξύ των δύο προγραμμάτων. Οσο για τα... αναρχικά παράθυρα, το Firefox τα «τακτοποιεί» χωρίς πολλά πολλά.

Το μόνο μειονέκτημα του Firefox είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός επεκτάσεων (plug-ins) που προσθέτουν λειτουργικότητα στο πρόγραμμα, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στο πρόγραμμα της Microsoft, αλλά αυτό μάλλον θα αντιμετωπιστεί όσο αυξάνεται η δημοτικότητά του.

Αν κάνατε λάθος πληκτρολογώντας μια διεύθυνση στον Internet Explorer, εμφανίζεται μια λευκή σελίδα με ένα μήνυμα-σεντόνι, που δεν έχουμε καταλάβει το λόγο ύπαρξής του. Στο Firefox ένα απλό παράθυρο-μήνυμα που κλείνει με το κλασικό κουμπί «ΟΚ» είναι υπεραρκετό. Τι νομίζετε ότι θέλει ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος;

Περιβάλλον στα ελληνικά; Βεβαίως και υπάρχει έκδοση του Firefox με τα μενού και τα μηνύματα στη γλώσσα μας και όλα αυτά σε ένα πρόγραμμα της τάξης των 5 ΜΒ. Πόσο μεγάλος είναι ο Internet Explorer; Αφήστε, έχουμε χάσει το λογαριασμό, μαζί και ένα κομμάτι του σκληρού μας δίσκου.

Για την ιστορία, το Firefox είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς υπό την αιγίδα του προγράμματος Mozilla (www.mozilla.org). Το πρόγραμμα έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2003 με την οικονομική και τεχνική υποστήριξη της America On Line. Τα προϊόντα, που δημιουργούνται κυρίως με την εθελοντική συμμετοχή χρηστών απ' όλο τον κόσμο, αλλά και με τη συμμετοχή μεγάλων εταιρειών, βασίζονται στη λογική του ελεύθερου (ή ανοιχτού αν προτιμάτε) κώδικα. Τι λένε οι τελικοί χρήστες; Ε, άργησε λίγο, αλλά ήρθε η ώρα των αριθμών: Στις πρώτες δύο εβδομάδες από τη διάθεση του Firefox 1.0 στο Διαδίκτυο 5,6 εκατ. άνθρωποι έσπευσαν να το αποκτήσουν από τον κόμβο του προγράμματος Mozilla.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/12/2004

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Microfox

Microsoft gave the press an MSN Search screenshot – using Firefox, but denies that it had done so

Oddly enough, Microsoft is promoting Mozilla Firefox. The company recently provided the press with a screenshot of MSN Search displayed on the open source browser. Microsoft's PR firm denied using Firefox for any of MSN Search's screenshots

Alert reader Dror Levin read a review of the new MSN Search on the Seattle Post Intelligencer. He noticed something strange about the screenshot in the article, found a larger version of it and was surprised to find out that while the OS was Windows XP, the browser used was Firefox.

The photo credit says "(AP Photo/HO/Microsoft)", which means it was distributed to AP by Microsoft.

Ε ρε γέλια μέχρι και οι δικοί τους firefox χρησιμοποιούν..... :withstupid:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Νέο browser φαίνεται να αναπτύσσει η Google

Νέα Yόρκη

Η εταιρεία Google προσέλαβε τον βασικό προγραμματιστή του λογισμικού πλοήγησης στο Διαδίκτυο Firefox, τροφοδοτώντας τις φήμες που την θέλουν να αναπτύσσει το δικό της πρόγραμμα για να ανταγωνιστεί τον Internet Explorer της Microsoft.

Όπως αναφέρει την Τρίτη το CNet.com, τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει και άλλες ενδείξεις ότι η Google προτίθεται να αναπτύξει το δικό της browser: Προσέλαβε αρκετούς ακόμα γνωστούς προγραμματιστές, κατοχύρωσε τη διαδικτυακή διεύθυνση gbrowser.com και χρηματοδότησε ένα πρόσφατο συνέδριο της ομάδας Mozilla.

Ο Mozilla ήταν ένας browser ανοιχτού λογισμικού (ο κώδικας είναι διαθέσιμος σε οποιονδήποτε) που παρουσιάστηκε από τη Netscape Communications to 1998 και αποτέλεσε τη βάση του Firefox, του μόνου εναλλακτικού προγράμματος που κατάφερε να αποσπάσει ένα μικρό μερίδιο από τους χρήστες του Internet Explorer.

O Μπεν Γκούτζερ, βασικός προγραμματιστής του Firefox, ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο διαδικτυακό του ημερολόγιο ότι συνεχίζει να εργάζεται για την ανάπτυξη του λογισμικού, πλέον όμως για λογαριασμό της Google.

O Firefox ήδη διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο αναζήτησης στον Παγκόσμιο Ιστό το οποίο αντλεί αποτελέσματα από τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης του Google.

Ο ανταγωνισμός της Google με τη Microsoft αναμένεται να ενταθεί το προσεχές διάστημα, καθώς και οι δύο εταιρείες αναπτύσσουν εργαλεία αναζήτησης αρχείων στο σκληρό δίσκο, ενώ η Microsoft εχει παρουσιάσει σε δοκιμαστική έκδοση τη δική της μηχανή αναζήτησης.

news.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.