Jump to content

Παιδοχειρουργική - Παιδοορθοπαιδική


yovana

Recommended Posts

Παιδοχειρουργική - Παιδοορθοπαιδική

Υπεύθυνος Μαθήματος: Ν. Ζάβρας, Αν. Καθηγητής

Εξάμηνα που διδάσκεται: χειμερινό 7,9,11

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο 6936549325

Email : nzavras@med.uoa.gr

Eclass : MED1216

Σκοπός του μαθήματος
Σκοπός του μαθήματος είναι να γνωρίσει ο φοιτητής τις μεθόδους αντιμετώπισης των χειρουργικών και ορθοπαιδικών παθήσεων που αφορούν
νεογνά, βρέφη, παιδιά και εφήβους. Αναφέρεται στα συνηθέστερα προβλήματα χωρίς να εξαντλείται σε σπάνια σύνδρομα. Με ιδιαίτερη προσπάθεια στην παράθεση των νεότερων δεδομένων για τις παθήσεις των νεογνών/βρεφών, των παιδιών και των εφήβων, το μάθημα αυτό στοχεύει στην εκμάθηση των πλέον
σύγχρονων μεθόδων διάγνωσης και αντιμετώπισης των παθήσεων αυτών

Ειδικότερα, το κομμάτι της «Παιδοχειρουργικής» περιλαμβάνει τις συγγενείς και επίκτητες χειρουργικές παθήσεις που εντοπίζονται στην κεφαλή, τον τράχηλο, τον θώρακα, την κοιλιά, το ουροποιογεννητικό σύστημα και τις χειρουργικές μεθόδους αντιμετώπισης τους. Στο ευρύ φάσμα της παιδοχειρουργικής περιλαμβάνεται η διαχείριση του παιδικού τραύματος και των ογκολογικών ασθενών. Oι ενδοσκοπικές μέθοδοι αντιμετώπισης των χειρουργικών παθήσεων αποτελούν πλέον αναγκαιότητα για την παιδοχειρουργική. Επίσης, η γνώση της παθολογικής φυσιολογίας των διαφόρων παθήσεων συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση τους και την κατάλληλη περιεγχειρητική φροντίδα με αποτέλεσμα την βέλτιστη έκβαση τους.

Το κομμάτι της «Παιδοορθοπαιδικής» εμπεριέχει συνοπτικές πληροφορίες για τεχνικές που μόλις πριν λίγα χρόνια εφαρμόζονταν μόνο στους ενηλίκους. Οι εξελίξεις στην ορθοπαιδική δεν αφήνουν εκτός τις μικρότερες ηλικίες.

Στόχοι

Εξοικείωση στη διάγνωση και αντιμετώπιση των συνήθων παιδοχειρουργικών και παιδοορθοπαιδικών παθήσεων στα παιδιά.

Παρουσίες - εξετάσεις :

Χωρίς υποχρεωτικές παρουσίες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Εξετάσεις με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής από τράπεζα θεμάτων που υπάρχει στο eclass.. Παραθέτω απαντημένη την τράπεζα. Οι απαντήσεις είναι από συμφοιτητές και υπάρχουν και στο Athens Medical School Wiki.

Ερωτήσεις Παιδοχειρουργικής - Παιδοορθοπαιδικής

 

Επιλογή Συγγραμμάτων

Σύγχρονη Κλινική Παιδοχειρουργική –Διάγνωση και Θεραπεία, Βάος Γ. Λεπτομέρειε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.