Jump to content

Εθνική Λυρική Σκηνή


Roadrunner

Recommended Posts

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2004-5 θα παρουσιαστούν 20 παραγωγές, σε 346 παραστάσεις, νέες παραγωγές και ικανός αριθμός, συγκριτικά, έργων σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση.

Στις υποδομές περιλαμβάνονται:

-Η ίδρυση Ανώτερη Σχολής Μπαλέτου.

-Η συνέχιση της λειτουργίας της Πειραματικής Λυρικής Σκηνής. Μετά από την περσινή επιτυχία, προγραμματίστηκαν, φέτος περισσότερες παραστάσεις σύγχρονων έργων σε πρώτη πανελλήνια ή και παγκόσμια παρουσίαση.

-Η ψηφιοποίηση των ιστορικών αρχείων της Ε.Λ.Σ

Ιδιαίτερη βαρύτητα την φέτος δίνεται στην προβολή της ελληνικής δημιουργίας. Έχουν προγραμματιστεί δύο ελληνικά έργα, ένα αντιπροσωπευτικό της Εθνικής και ένα της Επτανησιακής Σχολής. Πρόκειται για το "Δακτυλίδι της μάνας" του Μανώλη Καλομοίρη, σε νέα παραγωγή, και το "Μαραθών- Σαλαμίς" του Παύλου Καρέρ, σε επανάληψη.

Επίσης, το 2006 γιορτάζονται τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Βόλφγανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Η Ε.Λ.Σ λόγω έλλειψης κτιριακών υποδομών, δεν έχει τη δυνατότητα να γιορτάσει αυτήν την επέτειο, όπως θα έπρεπε, μέσα σε ένα χρόνο. Για το λόγο αυτό, από την περσινή χρονιά ανέβηκαν υψηλού επιπέδου παραγωγές έργων του, όπως η "Finta Giardiniera". Φέτος, το εναρκτήριο έργο είναι ο "Ντον Τζοβάνι". Ο εορτασμός θα κορυφωθεί την προσεχή καλλιτεχνική περίοδο, με έργα που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Τα έργα που ανεβαίνουν σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση είναι το μπαλέτο "Η βασίλισσα του χιονιού" του Γκλαζουνόφ, ο όπερα μπαρόκ του Χέντελ "Αλτσίνα" και η όπερα "Πίτερ Γκράιμς" του Μπρίτεν, η οποία είναι και συμπαραγωγή με το λυρικό θέατρο "Τζούζεπε Βέρντι" της Τεργέστης.

Σε όλες τις παραστάσεις, εκτός από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες που αποτελούν το δυναμικό της Ε.Λ.Σ παίρνουν μέρος και μετακαλούμενοι καλλιτέχνες, με καριέρα στο εξωτερικό, όπως οι Εμίλ Ιβάνοφ, Αικε Γκραμς, Ρέι Μπάρα, Βιτσέντε Ομπουένα, Λουτς Χόχστραατε κ.ά.

Παράλληλα με την Κεντρική και την Πειραματική Σκηνή, στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, θα λειτουργήσει η Παιδική Σκηνή, με όπερα για παιδιά και η Νέα Σκηνή, με οπερέτα, στο Ακροπόλ. Το προσεχές καλοκαίρι η Ε.Λ.Σ. θα παρουσιάσει, στο Ηρώδειο, μία όπερα, ένα μπαλέτο και μια όπερα για παιδιά.

Εθνική Λυρική Σκηνή

εδώ μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα αν θέτε κάνω και ένα copy paste... αλλα μετά μη μου λέτε οτι το κανω για το posts.. emdevil:rolleyes:

όχι για να μη λέτε οτι δεν είμαι καλος μάνατζερ :Pemdevil

ΠΡΟΣ Jul:

1) Λοιπόν να πας να τα δεις ΟΛΑ για να έχεις πρότυπα B)

2) Mήπως να γίνεις και μέλος :lol:

emiloveyou

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup:wub: Είσαι ο καλύτερος μάνατζερ emiloveyouemiloveyouemiloveyouemkissemkiss emkiss

Λοιπόν, στο Ντον Τζιοβάννι θα πρωταγωνιστήσει η Μ. Αράπη (η γυναίκα του δασκάλου μου) και ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ?????

Την Αλτσίνα του Χαίντελ την έχω τραγουδήσει, και ήξερα ότι θα ανεβεί φέτος emarright κρίμα που έδινα μάθημα τις μέρες των ακροάσεων και δεν μπόρεσα να πάρω μέρος :lol:

emarright Μέλος ίσως γίνω με κάποιον τρόπο...μην το γελάς καθόλου....αφού τα ξέρεις όμως... :D

emarright Τη μέρα που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ίδρυση Ανωτέρας Σχολής Χορού της ΕΛΣ ήμουν στο γραφείο του δ/ντή σκηνής και μίλαγα με τον προσωπάρχη της ΕΛΣ... B)

emarright Φυσικά και θα πάω να τα δω όλα B) Έτσι δεν κάνω πάντα άλλωστε? ;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Mε παραγγελία της Juliettas σας μεταφέρω το εξής μήνυμα... ;)

Το Θέατρο της Σκάλας ανοίγει ξανά στις 7 Δεκέμβρη!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

χαχαχαχα ρε αυτο πρεπει να το πω εγω.Ναι ναι ανοιγει παλι στις 7/12 οπως ανοιγε κ παλια αφου ειναι Sant Ambrug (μιλανεζικη προφορα :lol: ).....Αγιος Αμβροσιανος ο πολιουχος του Μιλανου.Και για να ζηλεψει η Ιουλιετα μας.....ο Μουτι ειχε ζητησει να ξεκινησει τις προβες παρολο που απεξω ειναι ακομα σα τσαντιρι η Σκαλα :splaaaats: κ νομιζω πως αρχισε πως αρχισε.

Απο τις 17/10 πουλιουνται τα εισιτηρια.....ισως θελει κανενα η Ιουλ :D

το site εδω

καμια αλλη πληροφορια :P ;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Ναι σου είχα στείλει σμσ να το γράψεις, αλλά πού να ξέρω ότι έχεις και ιταλικό νούμερο? :P

Ε νταξ, δε θα'θελα εισιτήριο για τη συγκεκριμένη όπερα....παρόλο που ήταν πρώτη και όταν είχε πρωτοανοίξει το θέατρο τόοοοοοοτε... ;)

Βασικά είμαι σίγουρη ότι όλα τα εισιτήρια έχουν πουληθεί από το πρώτο μισάωρο.... emblush οπότε και να ήθελα.... :rolleyes:

Αν δεν πήγαινα Αργεντινή θα σου'ρχόμουν αφτερ Χμας.....αλλά νταξ θα σου'ρθω αφτερ Πάσχα μάλλον :lol:

Αγαπημένα μου παιδιά, θα επανέρθω δριμύτερη για να γράψω για το Ντον Τζιοβάννι που πήγα χτες (γενική μεν, αλλά το ίδιο είναι)

emkiss

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.