Jump to content

Αποκωδικοποιήθηκε το χρωμόσωμα πέντε


Roadrunner

Recommended Posts

Άλλο ένα βήμα προς την πλήρη αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, ολοκληρώθηκε. Το Ινστιτούτο Γονιδιώματος του υπουργείου Ενέργειας, του οποίου προΐσταται ο Έλληνας Άρης Πατρινός και το Κέντρο Ανθρώπινου Γονιδιώματος του πανεπιστημίου του Στάνφορντ προχώρησαν στην αποκωδικοποίηση του χρωμοσώματος πέντε του ανθρώπινου DNA. Έτσι, η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται στα μισά της διαδρομής προς την πλήρη αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, αφού απομένει να αποκωδικοποιηθούν άλλα 12 χρωμοσώματα.

DNA.jpg

Θα φέρει στο φως γονίδια -κλειδιά και για άλλες ασθενειες

Η αποκωδικοποίηση του χρωμοσώματος πέντε ανοίγει το δρόμο προς την έρευνα και την ίαση συγκεκριμένων νόσων και διαταραχών, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες, το συγκεκριμένο χρωμόσωμα περιέχει γονίδια, που σχετίζονται με την κώφωση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, ενώ σχετίζεται με καρκίνους του γαστρεντερικού.

Οι επιστήμονες προσδοκούν ότι με την αποκωδικοποίηση του συγκεκριμένου χρωμοσώματος θα έρθουν στο φως γονίδια-κλειδιά και για άλλες ασθένειες, που πιστεύεται ότι σχετίζονται με το άσθμα, την παχυσαρκία και τη μυϊκή δυστροφία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.